Ontdek Kiev in Oekra´ne

Uitzicht over Kiev, Oekraine
Uitzicht over Kiev, Oekraine

De hoofdstad van het Europese Oekraïne is Kiev, een stad waarin nieuw en oud samenkomen. De stad is niet alleen de grootste stad van Oekraïne, maar behoort zelfs tot één van de grootste en oudste steden van Europa. Doordat de stad bekend staat als één van de oudste steden van Europa is het niet raar dat je in Kiev vooral veel ouder gebouwen vindt. Toch zijn er in de stad ook veel recente gebouwen, waardoor de stad over het algemeen een goede mix van oud en nieuw is.

Heb je weinig kennis van Oekra´ne? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Op weg naar Kiev

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Kiev te reizen. Er zijn twee vliegvelden dicht in de buurt van de stad, Kiev International Airport en Borispol Airport. Vanaf het vliegveld kun je gemakkelijk met een shuttlebusje of een taxi naar de stad geraken, de gewone bussen rijden ook vanaf het vliegveld naar het centrum maar nemen hierbij omwegen en stoppen vaak.

Een andere mogelijkheid om naar de stad te reizen is per auto. Wel moet je er bij deze keuze rekening mee houden dat het land een slecht en verouderd wegennet heeft. Er wordt op het moment hard gewerkt aan het verbeteren van de wegen, maar dit neemt veel tijd in beslag en zal dus binnenkort nog niet klaar zijn. Kiev ligt in het oosten van Europa en het neemt ongeveer anderhalve dag in beslag om vanuit Nederland naar Kiev te geraken.

Wanneer je al tijdens je reis veel van Oekraïne en andere landen wilt zien terwijl je lekker achterover leunt is het openbaar vervoer een goede keus. Vanuit Nederland kun je met een internationale trein naar Kiev reizen, wel moet je dan in Duitsland overstappen. In Berlijn kun je een hele coupé voor vier personen afhuren en dit hoeft niet duur te zijn. Ook het reizen met de bus is een mogelijkheid, er zijn verschillende (bus)maatschappijen die busreizen naar Kiev organiseren.

Overnachten

In Kiev aangekomen kun je overnachten op verschillende plaatsen, zo zijn er dure hotels maar ook goedkopere hostels. Één van de mogelijkheden die alleen voor mensen is met een hoog saldo op hun bankrekening is het President Hotel. Het is een viersterrenhotel dicht in de buurt van het stadscentrum, in het hotel kun je nadat je terugkomt van een drukke dag in de stad je laten verwennen in een healthclub of actief doen in de fitnessruimte.

Een goedkopere optie is het City Centre Hostel, het is naast goedkoop ook het eerste milieuvriendelijke hostel van Oekraïne. Speciaal aan het hostel is dat de gasten samen hun eigen maaltijden kunnen koken in de gemeenschappelijke keuken. Daarnaast staat het hotel wat Rinat Akhmetov, de rijkste persoon van Oekraïne heeft laten bouwen ook in Kiev, namelijk het Opera Hotel. Ook dit hotel is vooral voor mensen die veel te spenderen hebben op vakantie. Vraag gratis een offerte aan

Vervoer in de stad

In de stad Kiev is een goedkoop en goed openbaar vervoersnetwerk te vinden. Het belangrijkste openbaar vervoer van de stad is de metro. Het netwerk bestaat al sinds 1960 en er worden dagelijks meer dan 1,7 miljoen mensen mee vervoerd. Naast de metro zijn er nog een aantal manieren om de stad te ontdekken met het openbaar vervoer. Zo kun je de buitenwijken het beste bereiken door een tram te nemen en om de binnenstad door te komen kun je een minibusje aanhouden die door de hele stad rijden. In Kiev rijden overigens geen officiële taxi's en dus zijn er veel illegale taxi's die je of teveel laten betalen voor een rit of voor een gemiddelde prijs je naar de bestemming brengen. Maak hierover van tevoren dus goede afspraken over.

Bezienswaardigheden in de stad

Nu ben je in de stad en weet je welk vervoersmiddel je wilt nemen, maar wat ga je nu bekijken of bezoeken in Kiev? Hieronder vind je een aantal van de populairste toeristische bezienswaardigheden.

De St. Sofia Kathedraal
In de eerste helft van de 11e eeuw werd de St. Sofia Kathedraal gebouwd in naam van Jaroslav de Wijze. Het gebouw werd alleen gebouwd om als meer te dienen dan alleen een kerk, er werden namelijk afgezanten ontvangen en de eerste bibliotheek van Oekraïne bevond zich ook in het gebouw. De kathedraal raakte door de jaren heen meerdere malen beschadigd en werd elke keer opnieuw gerestaureerd. Bij de restauraties werd ook steeds een nieuw gedeelte toegevoegd, hierdoor ziet de St. Sofia Kathedraal er tegenwoordig zo uit.

De Gouden Poort
De Zoloti Vorata, wat letterlijk vertaald 'Gouden Poort' betekend was de vroegere toegangspoort tot Kiev. De poort, wat eigenlijk meer een complex van allerlei vestingwerken is, werd in de 11e eeuw gebouwd. In de 13e eeuw werd de Gouden Poort gedeeltelijk verwoest, toen Kiev was veroverd door de Tataarse Mongolen. De eeuwen daarna raakte de toegangspoort in de vergetelheid en werd pas in de 19e eeuw herontdekt. De Gouden Poort werd zoveel mogelijk hersteld en tegenwoordig is in het complex een museum te bezoeken.


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen