Rondreizen in Oekra´ne

Heuvellandschap Karpaten
Heuvellandschap Karpaten

Oekraïne ligt in Oost-Europa en is het grootste land dat qua oppervlakte helemaal in Europa ligt. In het zuiden grenst het aan de Zwarte Zee, in het Oosten aan Rusland, in het noorden aan Wit-Rusland en in het Westen aan Polen, Hongarije, Slowakije, Roemenië en Moldavië.

Heb je weinig kennis van Oekra´ne? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische Tips

Bij een rondreis door Oekraïne wordt het aanbevolen om van tevoren op de hoogte te zijn van verschillende zaken. Hieronder worden de belangrijke punten besproken.

Visum

Voor een verblijf van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig voor Oekraïne. Wel moet je in het bezit zijn van een paspoort dat nog een half jaar geldig is na het verlaten van Oekraïne. Ook kan er gevraagd worden naar een bewijs dat je binnen 90 dagen het land verlaat. Dit kan bijvoorbeeld een retourvlucht of een vlucht naar een andere bestemming zijn.
Vraag gratis een offerte aan

Inentingen

Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A worden altijd aangeraden. Als je van plan bent te gaan kamperen in de zomer of te gaan wandelen door de natuur, laat je dan inenten tegen teken encefalitis. Blijf je langer dan drie maanden in Oekraïne dan wordt het aangeraden je te laten inenten tegen hepatitis B, rabiës en buiktyfus.

Klimaat

Voor het grootste deel heeft Oekraïne een gematigd landklimaat en in het zuiden een warm landklimaat. Vanwege de Zwarte Zee heeft het schiereiland de Krim een warm zeeklimaat. Er valt weinig neerslag en de luchtvochtigheid is laag, waardoor de winters iets warmer aanvoelen en de warme zomers ook goed uit te houden zijn. De Zwarte Zeekust is in de zomer te vergelijken met de Franse rivièra qua temperatuur. De maanden oktober en april kunnen erg onvoorspelbaar zijn, het weer kan in deze maanden snel omslaan.

Vervoer

Oekraïne is het beste te bereiken per vliegtuig, het land heeft veertien luchthavens. Als je op Oekraïne vliegt heb je vaak wel een tussenstop, in bijvoorbeeld München of Warschau. Eenmaal in Oekraïne kun je de trein gebruiken als prima vervoersmiddel om het grote land te verkennen. Het spoorwegnetwerk is goed en verbind in ieder geval alle grote steden met elkaar. Omdat de afstanden vaak lang zijn kun je het beste een nachttrein nemen waar je kunt slapen in een vierpersoons cabine. Reserveer wel altijd van te voren. Ook de busverbindingen zijn goed en zowel trein als bus zijn niet duur. Reis je met de auto naar Oekraïne via Duitsland en Polen, houd dan rekening met lange wachttijden aan de grens. Het wegennetwerk in Oekraïne is uitgebreid maar niet van hoge kwaliteit, hoewel men druk bezig is met de modernisatie hiervan.

Bevolking

Er wonen ruim 44.5 miljoen mensen in Oekraïne. De officiële taal is het Oekraïens, welke nauw verwant is aan het Russisch. 67% van de bevolking heeft het Oekraïens als moedertaal maar velen spreken ook goed Russisch, van 24% is dat zelfs de moedertaal. Met 15 miljoen inwoners vormen de Russen ook de belangrijkste minderheid. Oekraïne is overwegend christelijk, 76,5% behoort tot de Oekraïens-orthodoxe kerk. Een veel kleinere groep, 8%, behoort tot de katholieke kerk. Joden en moslims vormen kleine minderheden.

Wat je niet mag missen

- Kiev is de hoofdstad en heeft genoeg te bieden om je er een aantal dagen te vermaken. Er zijn veel mooie orthodoxe kerken en kathedralen, pleinen, musea en markten. Daarnaast vind je er leuke cafés, parken en stranden om lekker te relaxen.
- De Krim is een schiereiland dat behoort tot Oekraïne en in de Zwarte Zee ligt. In het zuidoosten is een kuststrook met een mediterraans klimaat. Toeristische badplaatsen met mooie stranden zijn Jalta, Yevpatoriya en Sudak. De Krim is met name bij Russen een geliefde zonbestemming.
- Lviv ligt in het oosten, dicht bij de Poolse grens. Er hebben hier veel bevolkingsgroepen gewoond, zoals Polen, Duitsers en Armeniërs, die allen hun sporen hebben nagelaten. Lviv heeft een mooi historisch centrum dat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
- Odessa is een havenstad geleden aan de Zwarte Zee. Het is een badplaats met mooie stranden en een bruisend nachtleven. De bekendste bezienswaardigheid is de Potemkin trappen.
- Tsjernobyl ken je van het ongeluk in de kerncentrale in 1986. De zogenaamde vervreemdingszone is verboden gebied en ligt in een straal van 30 kilometer om de kerncentrale heen. Voor toeristen is het inmiddels veilig genoeg om een bezoek van één of twee dagen te brengen aan het in haast verlaten gebied.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,9

Gerelateerde artikelen