Karachi

De straten van Karachi, Pakistan
De straten van Karachi, Pakistan

De grootste stad van Pakistan is Karachi, met een inwonersaantal van meer dan 12 miljoen. Dit aantal is hard gegroeid toen Pakistan onafhankelijk werd verklaard. Er kwamen meer dan honderdduizenden Urdu-sprekende migranten uit India, Oost-Pakistan en andere delen van Zuid-Azië naar Pakistan toe om daar te gaan wonen. Deze stad is zelfs 4 keer groter dan Hong Kong!

Karachi is de hoofdstad van de provincie Sindh. Deze stad is het financiële en commerciële hart van Pakistan. Je vindt er banken, textiel-, scheepvaart en auto-industrie, kunst, mode en reclame. Je zult zien dat Karachi een belangrijk knooppunt van het hoger onderwijs in Zuid-Azië en de hele islamitische wereld is. Tevens heeft Karachi de belangrijkste zeehaven van het land en heeft het 2 grote havens zoals de haven van Karachi en Port Bin Qasim. Karachi is niet alleen de grootste stad van Pakistan, maar het behoort ook nog tot de grootste steden van de wereld. Dit is niet qua oppervlak, maar qua inwonersaantal. Vroeger was Karachi de hoofdstad van het land, maar omdat ze bang waren dat deze stad het financieel niet zou redden, is Islamabad gebouwd. De stad ligt aan de Arabische zee, waar de belangrijkste rivier de Indus in uitmond. Het stedelijke gebied van Karachi is van de meest westelijke monding van de Indus tot aan de zuidelijke uitlopers van het Kirthargebergte.

Vroeger werd Karachi Barbarikon genoemd door de Griekse Oudheid. Karachi is altijd erg goed geweest in het organiseren van diverse (mode)shows, maar door de politieke en economische crisis zijn de geplande activiteiten vertraagd. Het heeft schitterende winkelcentra zoals Clifton, Tariq Road, Gulshan-e-Iqbal en Hyderi. Pas geleden hebben ze een heel nieuw winkelcentrum gebouwd, het Grand Port Retail en Entertainment Complex, wat ligt aan de haven van Karachi. Echte shopliefhebbers moeten hier zeker langs gaan! Sporten is iets wat de bevolking vaak doet en dan vooral de sport Cricket. Dit wordt vooral op straat gespeeld, want het stadion mag alleen gebruikt worden voor officiële wedstrijden.

Heb je weinig kennis van Pakistan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Karachi
Plaatsen in de buurt van Karachi (Pakistan) :
 • Quetta (592 km)
 • Multan (733 km)
 • Faisalabad (936 km)
 • Lahore (1029 km)
 • Gujranwala (1068 km)
 • Rawalpindi (1131 km)
 • Islamabad (1142 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Karachi

  Mazar-e-Quaid-e-Azam, (Karachi)

  Mazar-e-Quaid-e-Azam,
  Mazar-e-Quaid-e-Azam,
  Kaart met locatie Mazar-e-Quaid-e-Azam,

  Mazar-e-Quaid-e-Azam, een met wit marmer bedekt mausoleum van Mohammed Ali Jinnah, de stichter van Pakistan. In dit mausoleum bevindt zich de laatste rustplaats van Quaid-e-Azam (Grote leider), de stichter van Pakistan. Het gebouw is een van de populairste bestemmingen voor toeristen in Pakistan. Het ligt omgeven in een rustige omgeving in het Jamshed Quarters. Op diverse datums vinden er officiële militaire ceremonies plaats.

  Nationaal Museum van Pakistan (Karachi)

  Nationaal Museum van Pakistan
  Nationaal Museum van Pakistan
  Kaart met locatie Nationaal Museum van Pakistan

  In Karachi ligt het Nationaal Museum van Pakistan. Dit museum werd opgericht in Frere Hall in 1950, ter vervanging van het Victoria Museum. De doelstelling van het Nationaal Museum was het verzamelen, bewaren en het vertonen van de geschiedenis van Pakistan. Je vindt er meer dan 58.000 oude munten, honderden sculpturen en 70.000 publicaties, boeken en andere lectuur. Het Nationaal Museum heeft een auditorium met 250 zitplaatsen waar je verschillende tentoonstellingen bij kunt wonen.

  Schildpadden (Karachi)

  Schildpadden
  Schildpadden
  Kaart met locatie Schildpadden

  De avonden van september en november staan in het teken van schildpadden. Bij de kust van Karachi kun je gigantische Olive Ridley dwergschildpadden en groene zeeschildpadden zien. De beste manier om ze te bekijken, is door met een lokale bewoner op pad te gaan of door met de boot een tripje te maken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Pakistan bekijken.

  Vervoer

  Door de vele wegen die Karachi heeft, kampt de stad met enorme luchtvervuiling. Ze proberen de bouw van de wegen dan ook te compenseren met het planten van nieuwe bomen. Nu het wegennetwerk is voltooid, zal de reistijd van en naar de luchthaven toe niet meer lang duren. Rondom Karachi ligt naast een netwerk van wegen ook een spoorwegennetwerk. Karachi City Station en Karachi Cantonment Railway Station zijn de belangrijkste treinstations van Karachi. Niet alleen passagiers worden vervoerd, ook een enorme hoeveelheden vracht worden vervoerd. Deze vracht is grotendeels afkomstig van de haven. In Karachi ligt het Jinnah International Airport, de grootste en drukste luchthaven van Pakistan. Per jaar worden er meer dan 10 miljoen passagiers vervoerd en 35 luchtvaartmaatschappijen en vrachtvervoerders uit het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië maken gebruik van het vliegveld.

  Geschiedenis

  In 1947 was Karachi uitgegroeid tot een bruisende metropool met de mooiste, in Europese stijl, gebouwde klassieke en koloniale gebouwen. Mede hierdoor werd Karachi benoemd tot hoofdstad van het land. In deze tijd kwamen vele migranten uit omliggende landen naar Karachi toe om hier te gaan wonen. Na een aantal jaren dachten ze dat Karachi het financieel niet aan zou kunnen om de hoofdstad van Pakistan te blijven. In 1958 werd Rawalpindi tijdelijk de hoofdstad van Pakistan, totdat Islamabad gebouwd was. Doordat Karachi niet langer de hoofdstad was van Pakistan, raakte de stad in verval. Ze ontwikkelde zichzelf niet meer, maar daar is wat aan gedaan. Er kwamen diverse bedrijven en scholen om de stad er weer bovenop te helpen. In 1960 werd Karachi over de hele wereld gezien als een economisch rolmodel. In de jaren `80 en `90 kwamen vele vluchtelingen uit de Sovjet-oorlog in Afghanistan naar Karachi toe voor de veiligheid. Later kwamen er nog vluchtelingen uit Iran bij. Dit zorgde ervoor dat er grote spanning kwam tussen de Muhajir en andere inheemse groepen, waardoor de stad geplaagd werd met politiek en etnisch geweld. Tot op de dag van vandaag is en blijft Karachi een belangrijk financieel en industrieel centrum voor het land.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Karachi