Reizen in Puerto Rico

El Morro, San Juan
El Morro, San Juan

Puerto Rico is een land in de Caribische Oceaan en ligt tussen de Maagdeneilanden en de Dominicaanse Republiek. Puerto Rico is eigenlijk een hoofdeiland met daar omheen een aantal kleine eilanden zoals Vieques, Culebra en Mona. De hoofdstad is San Juan en ligt op het hoofdeiland. Puerto Rico telt ongeveer 4 miljoen inwoners. Het landschap bestaat voor ongeveer 60% uit bergen en in het noorden vind je het tropische regenwoud 'El Yunque'. Heb jij een reis naar Puerto Rico geboekt? In dit artikel vertelt Reisgraag.nl je over de taal, veiligheid, gezondheid en het klimaat van het land.

Heb je weinig kennis van Puerto Rico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Taal

Sinds 1898 is Puerto Rico een tweetalig land. Spaans is de officiële taal, maar je kunt in het land ook Engels spreken. In winkels of bij bezienswaardigheden spreken de mensen goed Engels. Op straat wordt meer Spaans gesproken. Dus als je de Spaanse taal beheerst, is de communicatie met de lokale bevolking veel makkelijker.

Klimaat

Puerto Rico heeft een tropisch klimaat met temperaturen tussen de 20 en 30 graden zijn. Er kan veel regen vallen in de zomer, waardoor het benauwd kan aanvoelen. In de zomer is het overdag ongeveer 30 graden en in de nachten koelt het af tot 20 graden. In de winter is het een stuk koeler en valt er minder regen. De temperatuur ligt dan rond de 20 graden. In de zomer kunnen er storingen plaatsvinden waardoor, in het ergste geval, stormen en orkanen kunnen ontstaan.

Gezondheid

Als je naar Puerto Rico gaat, worden een aantal inentingen aanbevolen. Zo zijn er diverse infecties die je op kunt lopen in het land. Deze infecties zijn DTP, Hepatitis A, Buiktyfus, Bilharzia, Dengue en Rabies. Je kunt vooraf het beste naar je huisarts gaan. Die kan je over de inentingen adviseren. Het kraanwater is getest en voldoet aan de eisen die ook in de Verenigde Staten opgesteld zijn. Daarom is het water veilig om te drinken. In Puerto Rico is het niet moeilijk om een arts te vinden. Er zijn veel gespecialiseerde doktoren die je kunnen helpen als er iets is. Alleen de prijzen zijn vrij hoog en het kan lang duren voor je geholpen wordt.

Alarmnummer

Als je een ambulance, brandweer of politie wilt bellen, kun je het alarmnummer 911 bellen.

Alleen reizen in Puerto Rico

Puerto Rico is een land waar veel misdrijven worden gepleegd. In de metropolen Ponce en San Juan is de meeste criminaliteit aanwezig. Dit staat vaak in verbinding met drugshandel dus toeristen worden daar niet snel bij betrokken. Verder is er politie aanwezig bij de toeristische plaatsen. Het is belangrijk dat je pas foto's of filmpjes maakt van lokale inwoners als je toestemming hebt. Het is onbeschoft en verboden om zomaar een foto van iemand te maken en er kunnen problemen ontstaan als je iemand fotografeert. Als je altijd vriendelijk vraagt om toestemming, wordt er niet boos gereageerd. Net als in andere landen, moet je goed op je spullen letten. Zakkenrollers en dieven lopen veel in de toeristische gebieden rond om naar slachtoffers te zoeken. Overdag en vooral in de avonden moet je niet alleen door de sloppenwijken van het land lopen. Hier kunnen mensen agressief overkomen en kun je bestolen en geslagen worden. Het is veiliger om in de avond en nacht een taxi te nemen.

Alvast een voorproefje van Puerto Rico ? 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen