Rondreizen Puerto Rico

Strand in Puerto Rico
Strand in Puerto Rico

In de Caribische Zee ligt het eilandje Puerto Rico, wat officieel een vrijstaat is van de Verenigde Staten. Het land hoort bij de Grote Antillen en is 3,5 keer zo klein als Nederland. Puerto Rico is een prachtig en divers eiland met bergen, stranden, palmen, tropisch regenwoud maar ook veel grotten, forten en historische gebouwen. Het is een ideaal land om door rond te reizen, omdat het land niet heel erg groot is. Puerto Rico is 175 kilometer lang en 55 kilometer breed.

Heb je weinig kennis van Puerto Rico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Als je gaat rondreizen door Puerto Rico, is het handig om van te voren een aantal praktische zaken door te nemen. Bij praktische informatie geven we je meer informatie over een visum en inentingen, het vervoer in en naar het land, het klimaat en de bevolking.

Visum & inentingen
Voor een vakantie in Puerto Rico heb je een geldig paspoort nodig en gelden dezelfde regels als reizen naar de Verenigde Staten. Als je een geldig Nederlands paspoort hebt hoef je dus geen visum aan te vragen bij een verblijf korter dan 3 maanden. Wel dien je een ESTA aan te vragen. Dit is een elektronische toestemming om te reizen naar het land. Eigenlijk is het soortgelijk aan een visum, alleen wordt er geen sticker of stempel in je paspoort aangebracht.

Vaccinaties zijn niet verplicht als je naar Puerto Rico reist. Wel zijn er een aantal inentingen die worden aanbevolen. Dit zijn onder andere de vaccinatie tegen DTP en de vaccinatie tegen hepatitis A. Als je langer dan 3 maanden in het land verblijft worden ook de inentingen tegen rabiës en buiktyfus aangeraden.

Vervoer
Luis Muñoz Marín International Airport in Carolina is de belangrijkste luchthaven van het land. Vaak moek je wel een overstap maken vanuit de Verenigde Staten. Vanaf het vliegveld kan je een taxi nemen of een auto huren. Ook zijn er verschillende bussen vanuit de hotels die je direct naar het hotel brengen. Het openbaar vervoer is niet zo goed geregeld in Puerto Rico. Er zijn een aantal kleine bussen die tussen de plaatsen rijden en dat is het dan ook. Veel reizigers huren een eigen auto om zich zo goed te kunnen verplaatsen. Overal op het eiland zijn auto's te huur. De maximumsnelheid is over het algemeen 90 kilometer per uur op de grote wegen, op de kleine wegen is dit veel lager. Daarnaast is het nog mogelijk om een taxi te huren. Ook dit is een goede manier van vervoer en bovendien schoon en betrouwbaar. Taxi's herken je aan het gele nummerbord met 'Público' erop.

Klimaat
Er heerst in Puerto Rico een tropisch klimaat, waardoor er redelijk wat regen valt het hele jaar door. In de wintermaanden regent het juist weer wat minder dan in de zomermaanden. Ook komen er tropische stormen en orkanen voor. In de zomer is de temperatuur zeer aangenaam met een gemiddelde van 30 graden. In de nacht kan het afkoelen tot zo'n 20 graden. Het hele jaar door schommelt de temperatuur tussen de 25 en de 35 graden.

Bevolking
Er wonen bijna 4 miljoen mensen in Puerto Rico en hierdoor is de bevolkingsdichtheid zeer hoog. De bevolking op Puerto Rico bestaat uit een mix van Indianen, Amerikanen, Spanjaarden en Afrikanen. Het grootste geloof in het land is het rooms-katholicisme met 85 procent. Wel komen hier invloeden van de oude Taino religie in voor en wat spiritualiteit. Dit geloof stamt af van de Afrikaanse slaven van vroeger. De rest van de bevolking is voornamelijk protestants. Puertoricanen zijn zeer gastvrij, vriendelijk en uitbundig. Tijdens het praten maken ze veel gebruik van weidse armgebaren.

Wat je niet mag missen

Iets wat je zeker niet mag missen tijdens je verblijf in Puerto Rico is de San Juan National Historical Site. In dit grote park staan veel Spaanse historische forten die nog stammen uit de 16e eeuw. Een van de bekendste forten is het fort 'El Morro'. Dit is tevens een heel groot fort, waarmee de stad San Juan vroeger werd beschermd tegen de aanvallen vanaf zee. In het park herleef je de geschiedenis van het land een beetje. Ook zijn er rondleidingen waarbij gidsen meer vertellen over de forten.

El Morro, San Juan
El Morro, San Juan


Het Río Cumay Cave Park ligt in het noordoosten van het eiland. Het park is zo populair door de 200 grotten die er ontdekt zijn. Naast het bezoeken van de grotten kan je er ook zwemmen door een ondergronds rivierstelsel, abseilen en klimmen.

De Iglesia de San José is ook erg leuk om te bezoeken. Deze kerk is namelijk de op één na oudste kerk in de Verenigde Staten. In het begin van de 16e eeuw is de kerk gesticht door de Dominicanen. De kerk is nog zeer goed intact met originele afbeeldingen, wapenschilden en gotische plafonds. Veel historische figuren uit Puerto Rico zijn hier begraven. Zo ook de eerste gouverneur van Puerto Rico.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen