Op vakantie in Puerto Rico

Prachtig Puerto Rico
Prachtig Puerto Rico

Puerto Rico is een prachtig vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het wisselende landschap, de witte stranden, de mooie steden en de vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat op vakantie gaan in Puerto Rico meer dan de moeite waard is.

Heb je weinig kennis van Puerto Rico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het eiland

Puerto Rico is een eiland van 170 bij 60 kilometer en is een vrijstaat van de Verenigde Staten. De meest gesproken taal is Spaans maar ook Engels wordt er redelijk gesproken. Vooral in de toeristische steden kunnen de mensen goed Engels. Veel Amerikanen zoeken tijdens hun vakantie het mooie eiland op, hotels zijn er dan ook genoeg. Betalen kun je op Puerto Rico gewoon met de Amerikaanse Dollar. De hoofdstad van het eiland is San Juan.

De bevolking

De Puerto Ricanen zijn een mengeling van Indianen, Spaanse kolonisten, Amerikanen en Afrikanen. Ondanks dat het land een exclave is van de Verenigde Staten zullen ze niet snel zeggen dat ze Amerikanen zijn. Ze zijn namelijk erg trots op hun eigen land en tonen dit graag aan de toeristen. De bevolking van Puerto Rico kun je beschrijven als Spanjaarden met een soort Amerikaanse manier van doen. Het zijn behulpzame en aardige mensen maar leven wel naar Amerikaanse maatstaven. Zo hebben ze grote auto's, shoppingmalls en fastfoodketens.

Steden San Juan en Arecibo

In de 16e eeuw is de stad San Juan gebouwd door de Spaanse kolonisten. Old San Juan omvat een prachtige stad met zeer smalle straatjes van kinderkopjes, musea en kerken, huizen in Victoriaanse stijl en talloze winkeltjes. Kenmerkend voor de stad zijn ook de drie forten die er te vinden zijn, San Cristobal, El Fortadela en El Morro. Om de stad staan de stadsmuren nog, een wandeling langs de grenzen van de stad is zeker leuk om te doen. Vergeet daarnaast ook niet om een keer een avond mee te maken in San Juan. De San Jose kerk, Plaza Colon, Museo Felisa Rincon de Gautier, de San Juan Kathedraal en de straat Calle del Cristo zijn leuke bezienswaardigheden in de stad. Ook de stad Arecibo is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van een aantal interessante bezienswaardigheden. De grootste sterren observatorium schotel van de hele wereld, Arecibo Observatorium, ligt bijvoorbeeld in de buurt van Arecibo. Ook zijn er een aantal grotten te vinden op zo'n half uur rijden vanaf Arecibo, waaronder het Rio Camuy Cave Park. Dit grottencomplex werd ooit uitgesleten door een ondergrondse rivier. Hierdoor is het één van de grootste grottencomplexen ter wereld.

Stranden

Puerto Rico staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden. Hiervan is Luquillo de meest populaire. Het zand is spierwit en de bossen met hoge palmbomen staan aan de rand van het strand. Op heel Puerto Rico zijn strandjes te vinden, van druk tot heel afgelegen. De mooiste stranden zijn Isla Verda Beach bij San Juan, Boqueron in het westen, Playa Humacao in het zuidoosten en Playa Tortuguero in het noorden. Naast deze stranden zijn er nog véél meer mooie stranden die je zelf kunt ontdekken.

Regenwoud El Yunque

Het enige tropische regenwoud in de Verenigde Staten ligt in Puerto Rico en is al van vele kilometers ver te zien. Het regenwoud heeft een oppervlakte van 11.000 hectare en is vrij afgeschermd. Het regent af en aan in El Yunque, er komt namelijk zo'n 600 cm regen per jaar naar beneden dus bij een bezoek aan het woud is het aan te raden om een regenjas mee te nemen. Er lopen verschillende wandelpaden door het park die variëren van 30 minuten tot 8 uur lopen. Ook loopt er een autoroute tot halverwege het park om zo een idee te kunnen krijgen van het park. Wil je de natuur echter echt beleven dan is een wandeling noodzakelijk. Hier zul je al het prachtige van het regenwoud van heel dichtbij kunnen bekijken. Landslides, beekjes, watervallen, vele boomsoorten en prachtige uitzichten horen hier allemaal bij.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen