Top 10 bezienswaardigheden van Puerto Rico

Puerto Rico
Puerto Rico

Puerto Rico is een prachtig eiland in de Caribische zee en het ligt tussen de Maagdeneilanden en de Dominicaanse Republiek. Het eiland wordt veel bezocht door toeristen en veel cruiseschepen stoppen bij het eiland. Maar wat is het mooiste om te zien als je in Puerto Rico bent? Waar moet je geweest zijn? Reisgraag.nl geeft een top 10 van bezienswaardigheden van Puerto Rico.

Heb je weinig kennis van Puerto Rico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. San Juan National Historical Site

De San Juan National Historical Site is een groot park waar veel Spaanse historische forten staan uit de 16e eeuw. Een bekend voorbeeld van een fort is 'El Morro'. Dit is een heel groot fort waarmee vroeger de stad San Juan beschermend werd tegen aanvallen van zee. Het park laat je de geschiedenis herbeleven van de hoofdstad van Puerto Rico. Er zijn rondleidingen waarbij gidsen allerlei verhalen vertellen over de forten. Ook kun je zelf rondlopen en de grote vuurtoren van het fort bezichtigen.

San Juan National Historical Site
San Juan National Historical Site

2. El Yunque National Forrest

Puerto Rico heeft een berg van 1.080 meter met de naam 'El Yunque' en ligt in het El Yunque National Forrest. Dit is een waanzinnig groot bos met veel rotsen, watervallen en loopbruggen. Vanaf deze loopbruggen is het prachtige gebied te overzien.

El Yunque National Forrest
El Yunque National Forrest

3. Tibes Ceremonial Center

Het Tibes Ceremonial Center is een heel belangrijk Indiase plaats waar je echt kunt zien hoe de mensen vroeger leefden. Zo loop je langs allerlei oude huisjes van de bevolkingen Taíno en Igneri. Ook is hier een museum gevestigd waar je historische verhalen en voorwerpen kunt bekijken.

4. Caja de Muertos

Puerto Rico heeft om zich heen nog een paar eilandjes liggen die bij het land horen. Maar een van de mooiste eilandjes is Caja de Muertos. Dit eiland is onbewoond en is een beschermd natuurreservaat. Hier zijn veel schildpadden te zien die eieren leggen op de stranden. Er gaat om de zoveel tijd een bootje vanaf Puerto Rico zodat mensen het schitterende eiland kunnen bewonderen.

5. Arecibo Observatory

Arecibo is een van de oudste steden van Puerto Rico en ligt in het noordelijke deel van het eiland. In de stad is een prachtige kathedraal te zien en er is ook een mooie vuurtoren te bewonderen. Maar het bekendste van Arecibo is de Observatory. Hier staat de grootste radiotelescoop van de wereld die ook veel in films te zien is. Er zijn heel veel onderzoeken naar het heelal gedaan met die telescoop en hij wordt ook nog steeds gebruikt.

Arecibo Observatory
Arecibo Observatory

6. La Guancha Boardwalk

De La Guancha Boardwalk is een lange promenade met allemaal gezellige winkeltjes en restaurantjes. Ook ligt er een grote haven waar het bootje naar het eiland Caja de Muertos gaat. Vanaf de grote uitkijktoren kun je de mooie stranden zien. In de avonden is dit een magisch gezicht en heeft de promenade een hele gezellige sfeer. Daarnaast is de mooie stad Ponce die er ligt te bezoeken. Deze stad heeft mooie gebouwen met een oude architectuur.

7. Parque Familiar Julio Enrique Monagas

Het Parque Familiar Julio Enrique Monagas is een groot familiepark waar je met je kinderen leuke dingen kunt doen. Er is een grote speeltuin waar de kinderen zich uit kunnen leven of je kunt er rustig genieten van een picknick. Ook zijn er waterfietsen waar je je de hele middag mee kunt vermaken.

8. Coloso Sugar Cane Refinery

Op het eiland ligt een raffinaderij die vroeger een belangrijke inkomstenbron was van Puerto Rico. Er werd toen veel suikerriet verbouwd maar nu worden er alleen nog rondleidingen gegeven.

9. Fuerte de Vieques

Een eiland naast Puerto Rico is Vieques. Dit eiland staat bekend om mooie, grote stranden maar er is nog meer te zien. Er staat bijvoorbeeld een oud fort uit 1845 wat tegenwoordig als museum gebruikt wordt.

Helderblauwe water bij Vieques
Helderblauwe water bij Vieques

10. Isla de la Mona

Mona is ook een eiland wat naast Puerto Rico ligt. Het is net als Caja de Muertos onbewoond en een groot natuurreservaat waar mensen voor een dagje heen kunnen. Er zijn mooie grotten te bezoeken en er staat een historische vuurtoren genaamd 'Faro de la Isla de la Mona'. Veel mensen komen ook voor deze vuurtoren naar het eiland.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen