San Juan

Luchtfoto van El Morro in Old San Juan
Luchtfoto van El Morro in Old San Juan

De hoofdstad van Puerto Rico is San Juan die met een oppervlakte van 199 km2 de grootste stad van het land is. San Juan telt in totaal 435.000 inwoners, maar heeft nog 1,6 miljoen mensen wonen in de agglomeratie rond te stad. In deze stad wordt suiker, tabak, koffie en fruit geëxporteerd naar vooral de Verenigde Staten. Om de economie en industrie op gang te houden zijn toerisme, brouwerijen, rum, metaalproducten, cement en kleding zeer belangrijk voor San Juan. De stad heeft een eigen internationale luchthaven, Luis Muñoz Marín International Airport, en diverse universiteiten. De stad is vooral bekend bij cruiseschepen die hier vaak stoppen.

Heb je weinig kennis van Puerto Rico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart San Juan
Plaatsen in de buurt van San Juan (Puerto Rico) :
 • Arecibo (65 km)
 • Mayaguez (114 km)
 • Ervaringen

  op 7 januari 2017 plaats: San Juan, reisperiode: april 2016

  Mijn tweede thuis, Puerto Rico heeft zoveel te bieden, ik bied graag mijn hulp aan voor mensen die dit ook eens willen ervaren.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
  op 4 februari 2015 plaats: San Juan, reisperiode: december 2014

  Puerto Rico is een prachtig eiland, maar zorg er voor dat je er niet te lang blijft. Er liggen nog vele mooiere plaatsen in de omgeving! Een cruise die bijvoorbeeld begint in San Juan is ideaal. Dan kun je nog enkele dagen ervoor, of erna blijven. Ik zou het er niet langer dan een dikke week uithouden denk ik. Wat ze zeggen over het Spaans, daar kan de bevolking ook nog aardig onbeschoft mee doen. Spreek je geen Spaans? Dan helpen ze je niet (Dit is trouwens niet het geval bij de echt toeristische plaatsen). Stranden, bezienswaardigheden (zoals het fort) zijn erg mooi. Niks van ook maar enige criminaliteit gezien; er werd mij zelfs verteld dat je je auto gewoon open kon laten omdat er zoveel politie rondreed, dus laat je daar alsjeblieft niet door 'choqueren'. Let op! Puerto Rico, en met name San Juan, is een van de duurdere eilanden rond de Eastern-Caribbean.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 10
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 7
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van San Juan

  Casa Bacardí (San Juan)

  Casa Bacardí
  Casa Bacardí
  Kaart met locatie Casa Bacardí

  In Casa Bacardi kun je drie tours maken: de historische, de rum- en de mixologytour. Tijdens de historische tour kom je alles te weten over de geschiedenis en de toekomst van Bacardi. De rumtour geeft je verder de mogelijkheid om de Bacardi rum te proeven en te leren over wat je nodig hebt om rum te maken. Daarnaast biedt de mixology tour je de mogelijkheid je eigen Bacardi cocktail te mixen. Casa Bacardi is gelegen in het plaatsje Cataño dat slechts 10 kilometer ten westen van San Juan ligt.

  Museo de Arte San Juan (San Juan)

  Museo de Arte San Juan
  Museo de Arte San Juan
  Kaart met locatie Museo de Arte San Juan

  Het Museo de Arte is een van de nieuwste musea op Puerto Rico. Toch is dit museum een van de mooiste bezienswaardigheden van San Juan. Je kunt er verschillende dingen zien zoals een computerlaboratorium, schilderijen en sculpturen. Er zijn ook diverse tentoonstellingen in het museum waar 400 man tegelijk naar kunnen kijken. In het Pikayo restaurant kun je een hapje eten.

  San Juan Nationaal historisch park (San Juan)

  San Juan Nationaal historisch park
  San Juan Nationaal historisch park
  Kaart met locatie San Juan Nationaal historisch park

  Het San Juan Nationaal historisch park bevat vooral forten zoals El Morro, San Cristóbal en El Cañuelo. Je kunt hier veel zien van de geschiedenis. De metselwerken dateren uit de 16e eeuw en zijn gemaakt door de Spanjaarden. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door dit mooie park.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Puerto Rico bekijken.

  Vervoer

  Het beste kun je jezelf vervoeren met een eigen auto. Het openbaar vervoer is erg slecht in Puerto Rico en je betaalt er ook nog aardig wat voor. Daarnaast is het een stuk veiliger, want er heerst veel criminaliteit op het eiland. Het kan dus zomaar zijn dat je wordt overvallen op een metro station.

  Geschiedenis

  San Juan heeft zijn naam te danken aan Ponce de León, die zich in 1508 vestigde in het land. In 1598 werd de stad aangevallen door de Engelse onder leiding van George Clifford, graaf van Cumberland. In 1625 plunderde Nederland San Juan. Toen de Spaans-Amerikaanse oorlog aan de gang was, heeft de Verenigde Staten in 1898 de stad bezet. Er zijn nog diverse historische gebouwen overgebleven van deze tijd zoals het El Morro-kasteel, kasteel van San Cristobal en La Fortaleza. Die laatste wordt nu zelfs gebruikt als residentie van de gouverneur. In 1983 is San Juan tot werelderfgoed verklaard door de UNESCO.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar San Juan