De mooiste plekjes van Sint-Petersburg

Hermitage St Petersburg, Rusland
Hermitage St Petersburg, Rusland

Wil je een keer iets heel anders zien in Europa? Ga dan naar Rusland! Je zult verstelt staan van al het moois dat dit land te bieden heeft. Velen hebben vooroordelen over Rusland en denken dat het land alleen maar bestaat uit saaie, grijze en communistische gebouwen. Als je dan in Sint-Petersburg komt zul je versteld staan van alle gebouwen en bijzondere plekken in de stad. Je kunt er samen heerlijk genieten van een romantisch en cultureel weekendje weg. Deze stad is één van de hipste steden van Europa met zijn gouden koepels, barokke gebouwen en indrukwekkende musea.

Wandeling met gids

In Sint-Petersburg is op elke hoek van de straat een bezienswaardigheid te vinden en juist daarom is het leuk om met een privé-gids op pad te gaan. Tijdens een stadswandeling kan een privé-gids je de mooiste plekjes laten zien en ondertussen een prachtig verhaal vertellen. Er zijn zelfs Nederlandstalige gidsen om je mee te nemen in de wereld van Sint-Petersburg.

Boottocht

Tijdens de wandeling heb je al de bezienswaardigheden van Sint-Petersburg al van dichtbij kunnen bekijken, maar ook mooi is het om ze te bekijken vanaf het water. De stad wordt niet voor niets het 'Venetië van het Noorden' genoemd, o.a. omdat er vele boottochten georganiseerd worden. De tocht over het water zal ongeveer een uur duren en vaart langs de mooiste bezienswaardigheden van Sint-Petersburg.

Hermitage

Het Hermitage is een museum in Sint-Petersburg wat een van de mooiste verzamelingen kunstwerken ter wereld bevat. Het museum bestaat uit 5 prachtige gebouwen zoals het Winterpaleis van de Russische Tsaren. De kunstwerken waren in het bezit van Peter de Grote en zijn familie. Zij begonnen met het museum als een privé-collectie. Er hangen vandaag de dag maar liefst 24 kunstwerken van Rembrandt in dit schitterende museum. Er is ook een Hermitage in Amsterdam, waar je ook een groot deel van deze verzameling kunt vinden.

Mariinsky Theater

Een echte ballet- en of operaliefhebber weet wat hij moet verwachten als hij naar het wereldberoemde Mariinsky Theater gaat, maar dat geldt niet voor iedereen. Degene die niet van deze stijlen houden zullen niet weten wat dit voor een gebouw is en waarvoor het gebruikt wordt. Toch is het zeer de moeite waard om dit schitterende theater te bekijken. Het Russische Kirov-ballet treedt hier meerdere keren per jaar op voor een grootschalig publiek.

Vodkamuseum

Wie houdt er nou niet van het heerlijke drankje Vodka? Juist! En waar kun je dat nu beter gaan proeven dan in Rusland zelf! In Sint-Petersburg is er een speciaal Vodkamuseum geopend als eerbetoon aan Ruslands nationale drankje. Dit drankje wordt al meer dan 5 eeuwen gedronken door vrijwel alle inwoners van Rusland. De armen dronken de Vodka om warm te blijven en de rijken streken de belastingopbrengst op. Als je dit museum gaat bezoeken zul je de origineelste Vodkadrankjes proeven en de grappigste Vodka-verhalen aanhoren. Peter de Grote beoordeelde zijn medewerkers op het aantal glazen Vodka wat ze achter over konden slaan. Hoe meer, hoe beter!

Church of the Savior

Als je van kerken houdt moet je zeker in de Church of the Savior zijn geweest. Deze kerk is versierd met gouden koepels en is voorzien van prachtige kleuren. De kerk ligt aan het water, waardoor het een prachtig gebouw is om te fotograferen. De bouwstijl die is toegepast dateert uit de 16e en 17e eeuw. Doordat de kerk in deze tijd is gebouwd, valt het erg op tussen alle barokke en klassieke gebouwen.

Pedrovorets

Net buiten het centrum ligt het zomerpaleis van Peter de Grote, genaamd Pedrovorets. In de tuinen zijn meer dan 150 fonteinen te vinden die allemaal even mooi zijn. Het paleis en de tuinen waren Peter de Grotes antwoorden op Versailles. Meer dan 5000 soldaten en slaven hebben van 1709 t/m 1724 meegewerkt aan de bouw van het paleis. Jammer genoeg is het paleis in de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest. Maar doordat er vele foto's en tekeningen waren gemaakt, konden ze het later weer opnieuw bouwen. Vanuit het Winterpaleis bij de Hermitage vaar je met een hydrofoil boot in twintig minuten naar dit aristocratische oord.

Vraag een gratis offerte aan bij Reisgraag.nl voor een trip naar St. Petersburg, eventueel in combinatie met Moskou of de Baltische landen. 

Wil je weten hoe St. Petersburg er in de winter uit ziet? Kijk dan dit mooie filmpje!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen