Reizen in... Rusland

Rusland
Rusland

Rusland is over het algemeen een veilig land om te reizen. Er kunnen zich echter situaties voordoen die door een reiziger als onveilig ervaren kunnen worden. Er komt - zoals vrijwel overal op de wereld – straatcriminaliteit voor, maar waarschijnlijk niet meer dan in bijvoorbeeld onze hoofdstad. Met de volgende tips in het achterhoofd hoef je je minder zorgen te maken over je gezondheid en veiligheid en blijft er meer tijd over om van het schitterende land te genieten.

Heb je weinig kennis van Rusland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Drink geen water uit de kraan

Zelfs de lokale bevolking drinkt geen water uit de kraan. Drink water uit een gesealde fles en gebruik dit ook om je tanden te poetsen. Mocht je per ongeluk wat water in je mond krijgen onder de douche; er is geen reden voor paniek. Vermijd het alleen zoveel mogelijk.

2. Drink geen wodka zonder merklabel en seal

Wodka drinken is één van de favoriete bezigheden van de lokale Russen. Echter, zelfgemaakte wodka heeft door de tijd heen een groot aantal dodelijke slachtoffers gemaakt en zelfs nu nog. Als je wodka gaat drinken in Rusland, wees er zeker van dat deze uit een winkel komt en correct geëtiketteerd. Zo niet, dan kun je onbewust schoenpoets of desinfecterende middelen drinken die erg schadelijk zijn. Vraag gratis een offerte aan

3. Auto's zijn almachtig

In Rusland betekenen auto's van oudsher geld, en geld betekent macht. Deze macht wordt tegenwoordig nog steeds toegekend aan bestuurders van auto's. Dit betekent dat wanneer je aangereden wordt door een auto, jíj de schuld kunt krijgen door een bewegend voertuig in de weg te lopen. Zelfs op de stoep!

4. Ben bekend met onveilige plekken

Alle steden hebben veilige en onveilige plekken. Waar je ook naartoe gaat in Rusland, vraag wat de onveilige plekken zijn aan vrienden of hotelpersoneel e.d. Vermijd deze gebieden vervolgens, omcirkel desnoods deze gebieden.

5. Houdt je paspoort ten alle tijde bij je

Het lijkt misschien onlogisch en je kunt je zorgen maken om het te verliezen. Bewaar hem daarom goed onder je kleding, hiervoor bestaan speciale portemonnees en geldbuidels. Mocht je onverhoopt in een vervelende situatie komen met de – veel al corrupte – politie, en je hebt geen paspoort bij, is dat een goed excuus om je te beboeten of zelfs te arresteren.

Gezondheid

Rusland heeft een vrij lage medische standaard in vergelijking met de Westerse standaard. Medisch personeel is zeer adequaat getraind, maar vanwege het ontbreken van fondsen en medische apparatuur is het wat behelpen. Medische zorg is gratis voor alle inwoners en langdurige bewoners. Er zijn ook privé-klinieken, welke toeristen ten zeerste worden aangeraden. Sluit in ieder geval een goede zorgverzekering af. Er zijn daarnaast nog een aantal voorbereidingen te treffen om zo gezond mogelijk te blijven tijdens je verblijf in Rusland:
– Laat je inlichten over eventuele vaccinaties voor je reis naar Rusland. Het hangt van de duur van je verblijf en de regio die je gaat bezoeken af welke vaccinaties en/of medicijnen je nodig hebt.
– Drink géén water uit de kraan.
– Let op met eten, zorg dat alles goed bereid en gaar is.
– Was je handen regelmatig met zeep en water, met name voor het eten.
– Draag dunne maar bedekkende kleding in de zomer om muggenbeten e.d. zoveel mogelijk te voorkomen
– Let op: Onderschat de koude winters in Rusland niet! Bevriezing is een veelvoorkomend fenomeen.

Belangrijke telefoonnummers

Politie (Militsia): 02
Brandweer: 01
Ambulance en medische zorg: 03

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen