La Digue

Mooi plaatje van La Digue
Mooi plaatje van La Digue

La Digue is het 3e grootste bewoonde eiland van de Seychellen, met een oppervlakte van 10 km². Er wonen ongeveer 2500 inwoners, die vooral in de dorpen aan de westkust leven. Zij leven voornamelijk van de landbouw en het toerisme. La Dique heel anders dan de andere hoofdeilanden van de Seychellen. Het is net of de tijd er heeft stilgestaan. Voertuigen zijn er nauwelijks waardoor de bewoners zich voornamelijk te voet, per fiets of ossenwagen verplaatsen. Boten worden nog op de ouderwetse manier, met de hand, gebouwd. Tussen de rode granietrotsen is nog heel veel ongerepte natuur te vinden waardoor het eiland niet alleen een goede strandbestemming is maar ook voor geschikt voor andere activiteiten. Ieder jaar vindt er op 15 augustus vieren de bewoners 'Feast of the Assumption. Het is een religieus feest waar de Heilige Maagd Maria wordt geëerd. Tijdens deze feestdag viert iedereen op straat feest en is er overal live muziek te vinden. 
Op het eiland verplaats je je vooral met de fiets, wat een heerlijk vrij gevoel geeft. Je rijd langs prachtige baaien met het zonnetje op je gezicht en de warme wind die langs je benen glijd, dat is pas genieten. Maar ook als natuur liefhebben zit je op La Digue ook helemaal goed. Naast de rode rotsten vind je ook meer dan genoeg ongerepte natuur. Je kunt namelijk heerlijk wandelen door de groene jungle van baai naar baai. En wist je dat de Seychellen ook een hele unieke bestemming is om vogels te spotten? Een van de meest zeldzame vogels is daar te zien; de Seychelles Black Paradise Flycatcher! Heb je weinig kennis van Seychellen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart La Digue
Plaatsen in de buurt van La Digue (Seychellen) :
 • Victoria (51 km)
 • Mahé (54 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van La Digue

  La Digue Veuve Réserve (La Digue)

  La Digue Veuve Réserve
  La Digue Veuve Réserve
  Kaart met locatie La Digue Veuve Réserve

  La Digue Veuve Réserve is een beschermd vogelgebied speciaal voor de paradijsvliegenvanger, die zeldzaam is. Het park is niet super groot maar deze bijzondere vogel leeft er wel. Hij wordt ook wel 'de Veuves' genoemd en het schijnt dat er nog maar 100 van deze zeldzame vogels leven in dit gebied. Vogelliefhebbers zitten hier dus zeker goed. Naast de paradijsvliegenvanger zijn vinden ook andere vogels hier een rustige broedplaats.

  Stranden La Dique (La Digue)

  Stranden La Dique
  Stranden La Dique
  Kaart met locatie Stranden La Dique

  Als je het eiland La Dique bezoekt, mag je de prachtige stranden sowieso niet overslaan. La Dique beschikt namelijk over de mooiste stranden van de Seychellen. Een van het meest bekende strand is Anse Source d’ Argent. Dit is misschien wel het meest gefotografeerde strand ter wereld, ook wordt het regelmatig gebruikt voor film en reclame opnames. Naast het heldere water en het parelwitte zand, is hier ook nog eens een schitterende omgeving. Geen wonder dat de film Castaway hier is opgenomen. 

  Union Estate (La Digue)

  Union Estate
  Union Estate
  Kaart met locatie Union Estate

  Union Estate is een oude plantage waar je kunt zien kokosolie gemaakt wordt. Het gehele proces van kokosnoot tot olie wordt er op een interessante wijze getoond. Vroeger was dit de belangrijkste industrie van La Digu. Tegenwoordig is de kokosplantage een informeel 'themapark'. Naast de kokosplantages vind je hier ook een koloniaal kerkhof en vele reuzenschildpadden.   Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Seychellen bekijken.

  Vervoer

  Op La Dique mogen niet meer dan 10 auto’s tegelijk toegelaten worden, daarom zijn huurfietsen enorm populair bij toeristen. Ook is het mogelijk om je te laten vervoeren per ossenwagen. Hoewel dit erg leuk klink is de geur vaak erg intens en daarom pakken de meeste toeristen toch sneller de fiets. De overtocht naar Mahé duurt ongeveer 3 uur.

  Geschiedenis

  Het eiland is vernoemd naar een schip van de vloot van ontdekkingsreiziger Marc-Joseph Marion du Fresne. Hij bezocht de Seychellen in 1742 maar de eilanden werden pas in 1768 benoemd. De eerste bewoners arriveerden in 1789. Het waren voornamelijk Franse Kolonisten die met hun Afrikaanse slaven naar het eiland verhuisden maar niet veel later verhuisden zij weer terug naar Frankrijk. In 1854 werd de eerste katholieke kapel gebouwd door pater Theophile. De eerste kolonisten van La Digue waren vissers en boot makers, de overige bevolking maakten kopra of bewerkten, naast groenten en fruit, een vanilleplantage.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar La Digue