Philipsburg

Landing vliegtuig nabij strand in Philipsburg
Landing vliegtuig nabij strand in Philipsburg

Aan de zuidkant van het eiland Sint-Maarten vind je Philipsburg. De stad leent zich uitermate goed om te winkelen in een van de vele winkeltjes. Front Street is daarvoor 'the place to be'. In de lange winkelstraat vind je er tal van winkeltjes waar je onder andere kleding, sieraden, horloges, elektronica en leuke souvenirs kunt kopen. Na al het struinen door de straten kun je op een van de vele pleintjes even bijkomen onder het genot van een Guavaberry cocktail. Naast winkelen is het eten er fantastisch, Sint Maarten staat niet voor niets bekend als de Culinaire hoofdstad van de Antillen. Philipsburg heeft een aantal top restaurants. Er zijn verschillende soorten keukens: Frans, Chinees, Indiaas Creools en ook de Amerikaanse hamburger is hier te vinden. Uitgegeten? Dan kun je relaxen aan Great Bay Beach. Hier geniet je van de zon, zee en waterplezier. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de mooie bezienswaardigheden die de stad biedt.

Heb je weinig kennis van Sint-Maarten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Philipsburg
Plaatsen in de buurt van Philipsburg (Sint-Maarten) :
 • Marigot (6 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Philipsburg

  De Methodist Church (Philipsburg)

  De Methodist Church dateert oorspronkelijk uit 1851. In 1978 is het helemaal gesloopt en geprobeerd zo authentiek mogelijk te herbouwen. Het Methodisme kwam naar de Cariben door Nathaniel Green die het als zijn missie zag om deze godsdienst te verspreiden. De Methodist Church van Sint-Maarten stamt uit de tijd dat het eiland onderdeel was van de Nederlandse Antillen. De ramen hebben witte luiken en de ramen op de tweede verdieping zijn gebouwd in gotische stijl.

  Fort Amsterdam (Philipsburg)

  Fort Amsterdam
  Fort Amsterdam
  Kaart met locatie Fort Amsterdam

  Fort Amsterdam mag zich het eerste Nederlandse fort in het Caribisch gebied noemen, het is namelijk gebouwd in 1631. Het werd later voor een groot deel verwoest door de Spanjaarden. Tot in 1950 bevond zich in Fort Amsterdam een communicatiepost. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over Philipsburg en Great Bay, waardoor het een echte bezienswaardigheid is geworden onder de meeste toeristen die Sint-Maarten bezoeken.

  Het Courthouse (Philipsburg)

  Het Courthouse
  Het Courthouse
  Kaart met locatie Het Courthouse

  Het Courthouse, dateert uit 1793. Het gerechtsgebouw is gebouwd door John Handleigh. Dit gebouw is het nationale symbool van Sint-Maarten. Het is een van de overgebleven historische gebouwen van Sint-Maarten. Naast gouverneursgebouw heeft het bouwwerk ook gefunctioneerd als gevangenis, brandweerstation en postkantoor. In 1826 rukte een orkaan het dak van het gebouw af, waarna het ook lange tijd leeg heeft gestaan. In 1969 is het gerestaureerd en weer in gebruik als rechtbank.


  Sint Maarten Park (Philipsburg)

  Sint Maarten Park
  Sint Maarten Park
  Kaart met locatie Sint Maarten Park

  Op Sint-Maarten, in Philipsburg, vind je het Sint Maarten Park. Het Sint Maarten park is een dierentuin met een interessante botanische tuin. Het park legt de nadruk op de Caribische en Zuid-Amerikaanse tropen. Je kunt er erg goed wandelen. Er leven meer dan 80 diersoorten in het park die je kunt ontdekken tijdens een wandeling, waaronder de grootste verzameling exotische papegaaien. Er bevindt zich ook een vogelverblijf en een reptielenhuis. Verder kun je kijken naar de doodshoofdaapjes die zich vermaken op het speciaal voor hun gebouwde eiland. Ook kun je er boshonden, ocelotten, de zeldzame gouden leeuwaapjes en capibara's bewonderen.

  Sint-Maarten Museum (Philipsburg)

  Sint-Maarten Museum
  Sint-Maarten Museum
  Kaart met locatie Sint-Maarten Museum

  Het Sint-Maarten Museum in Philipsburg bestaat sinds 1989 en wordt in stand gehouden door vrijwilligers. Alles wat gerelateerd is aan de geschiedenis of aan de natuur van Sint-Maarten kun je hier vinden. Het museum is een deel van het nationale erfgoed van Sint-Maarten, je kunt er de geschiedenis, de natuur en de geologie van het eiland vinden. Er is een gedeelte met de levenswijze van de Arawaks, de vroegere bewoners van Sint-Maarten. Hier liggen dingen als artefacten, gereedschap, kleren en juwelen. Ook zijn er tentoonstellingen over 'grootmoederstijd'. Hier wordt getoond hoe mensen in die tijd leefden en hoe het was om toen naar school te gaan. Een andere ruimte bevat tentoonstellingen over de maritieme geschiedenis, met bijvoorbeeld artefacten en modellen van schepen. Kortom, het museum is de perfecte plek om in contact te komen met de geschiedenis van het eiland.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Sint-Maarten bekijken.

  Vervoer

  Met de bus reizen in Sint Maarten is prima te doen, het netwerk is goed ontwikkeld. Er zijn wel een aantal officiële bushaltes langs de weg maar je kan in principe overal in- en uitstappen. Tijdens je reis van punt A naar punt B kun je genieten van het landschap. Wat betreft taxi's hoef je nooit lang te wachten. Bij ieder hotel, hoofdweg of attractie is er vaak wel één in de buurt. Taxichauffeurs weten je vaak de leukste en mooiste plekken van het eiland aan te wijzen. De tarieven zijn gebaseerd op overheidsbedragen. Wil je liever zelfstandig over het eiland rijden dan zijn er genoeg bedrijven die auto's verhuren. Het huren van een auto is op zich niet zo duur, de brandstof helaas wel. Om een auto te kunnen huren heb je een internationaal rijbewijs nodig. Deze kun je voor vertrek regelen bij de ANWB.

  Geschiedenis

  Philipsburg is vernoemd naar zijn stichter, John Philips. De stad werd gebouwd op een smalle zandstrook tussen de zee en een ondiep meer, dat vroeger een zoutvijver was.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Philipsburg