Reizen in... Taiwan

Kaohsiung in Taiwan
Kaohsiung in Taiwan

Reizen in Taiwan is veilig voor toeristen. Er wordt zelfs beweerd dat het land nog veiliger is dan Nederland. Criminaliteit komt er dan ook zelden voor. De Taiwanese inwoners zijn bijzonder vriendelijk, gastvrij en beleefd en het toerisme in Taiwan is goed ontwikkeld. Toch blijft het verstandig om je goed voor te bereiden op een reis naar Taiwan.

Heb je weinig kennis van Taiwan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Veiligheid

Ondanks het feit dat criminaliteit zelden voorkomt in Thailand, blijft het slim om een aantal voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Zo is het raadzaam om je belangrijke documenten in de kluis in het hotel te bewaren. Ook wordt geadviseerd om goed te letten op je spullen op drukke punten zoals op het vliegveld, op het treinstation en bij de bussen. Er kan er natuurlijk altijd één tussen zitten die wél uit is op je eigendommen. Wees dus op je hoede.

Openbaar vervoer in Taiwan
Openbaar vervoer in Taiwan


Gewoonten en gebruiken

Het grote deel van de Taiwanese bevolking heeft niet één religie, maar een combinatie van meerdere religies. Tolerantie op het gebied van religie is dan ook de tweede natuur van de Taiwanezen. Belangrijk in Taiwan is het soepel en makkelijk laten verlopen van sociaal contact. Vaak geven mensen elkaar kleine cadeautjes om hun waardering te tonen. Meestal worden er in deze gevallen kleine spulletjes of eten gegeven. Daarnaast is het zeer gebruikelijk om je schoenen uit te doen bij een bezoek aan een huis, tempel of een andere heilige plek. In het openbaar hebben de Taiwanezen weinig lichamelijk contact, dit wordt getoond waar andere mensen niet bij zijn. Ten slotte staat het dronkenschap voor onvolwassenheid. Vraag gratis een offerte aan

Als vrouw alleen op reis in Taiwan

Veel vrouwen hebben al individueel een reis gemaakt naar Taiwan. Over het algemeen is het land prima geschikt voor vrouwen. Zo is bijvoorbeeld bekend dat het nemen van een taxi zowel overdag als 's avonds veilig is voor vrouwen. Wel blijft het handig om je als vrouw goed voor te bereiden op je reis, zodat ook jij alle situaties aankan. Hieronder een aantal nuttige tips:
– Verblijf in een veilige buurt;
– Draag een trouwring om respect te krijgen van de mannen en de meeste van je af te slaan;
– Loop altijd op een dusdanige manier dat het lijkt alsof je altijd weet waar je naartoe moet;
– Loop weg, trek de aandacht of zoek contact op met andere mensen bij vervelende situaties;
– Draag bedekkende kleding;
– Neem het visitekaartje van je hotel mee zodat je nooit meer kan verdwalen;
– Leer een aantal basiswoorden zoals 'ja', 'nee' en 'help'.

Gezondheid

Bij een bezoek aan Taiwan zijn er geen vaccinaties en inentingen verplicht. Enkel in uitzonderingen worden er vaccinaties geadviseerd tegen tuberculose, Japanse encefalitis en hepatitis B. In het land komt wel de ziekte knokkelkoorts voor. Deze ziekte wordt door muggen overgedragen, die voornamelijk in het subtropische zuiden leven. Het is dus verstandig om je goed te beschermen tegen muggenbeten. Het slapen onder een klamboe, het dragen van lange kleding en het insmeren met anti-muggenmiddel is dan ook aan te raden. Verder is Taiwan een modern en hygiënisch land en heeft het goede ziekenhuizen. Ten slotte is het wel verstandig om alleen water uit flessen te drinken of om het kraanwater eerst te koken.

Belangrijke telefoonnummers

Politie: 110
Brandweer en ambulance: 119

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen