Taiwan van A tot Z

Changchun tempel, Taroko National Park
Changchun tempel, Taroko National Park

A van Aziatische Tijgers

'De Aziatische Tijger' was de bijnaam van Taiwan, Singapore en Zuid-Korea. Door hun snelle economische ontwikkeling in de jaren '80 en '90, kregen zij die naam.

Heb je weinig kennis van Taiwan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

B van bergen

Taiwan heeft een bergachtig landschap. De 5 hoogste bergen van het land zijn Yu Shan, Xue Shan, Guan Shan, Nanhua Shan en Qinxing Shan. De bergen variëren van 1.120 tot 3.952 meter.

C van Chinees Nieuwjaar

Het Chinese Nieuwjaar is het grootste festival van Taiwan en China. Tijdens dit feest komen families bij elkaar en bedanken zij de goden voor de voorspoed die geschonken is. Er wordt veel vuurwerk afgestoken en iedereen geeft elkaar geschenken. Vraag gratis een offerte aan

D van Dag van de Geesten

De Dag van de Geesten wordt in juli gevierd door boeddhisten en taoïsten. Hierbij worden de goede geesten geëerd en kwade geesten verjaagd. Ook denkt men aan de overledenen.

E van exportproducten

In Taiwan worden veel producten geëxporteerd. Voorbeelden hiervan zijn computeronderdelen, fietsen, autobanden en thee.

F van fietsen

Langs de oevers van de rivieren en in de parken van Taiwan vind je goede fietspaden. Veel toeristen komen dan ook in het land fietsen, waarbij ze genieten van de prachtige natuur.

G van golf

In Taiwan is golf een populaire sport en je vindt er veel golfbanen. Daarom is het land een perfect voor de golfliefhebber. De oudste golfclub is de Taiwan Golf & Country Club.

H van hoofdstad

Taipei is de hoofdstad van Taiwan en heeft een oppervlakte van ongeveer 270 km². Hiermee is het ook de grootste stad van het land.

I van inentingen

Bij een bezoek aan Taiwan zijn geen inentingen verplicht. Wel wordt aangeraden om vaccinaties te halen bij een verblijf langer dan 3 maanden. Het gaat dan om inentingen tegen Hepatitis B en Tuberculose.

J van Jiufen

Jiufen is een dorp aan de noordkust van Taiwan. Nadat er een bioscoopfilm is opgenomen wordt het dorp veel bezocht door toeristen. Daarnaast gaat men graag naar de vele theehuizen en Old Street.

K van kraanwater

Het kraanwater in Taiwan is niet schoon, waardoor je het beter niet kunt drinken. In de winkels zijn vaak flessen water te koop. Als dit niet het geval is, kun je het kraanwater koken. Wanneer het water is afgekoeld is, kun je het drinken of gebruiken om groenten en fruit te wassen.

L van landschap

Het landschap van Taiwan is erg divers en bestaat uit hoge bergen, diepe ravijnen en kolkende rivieren. In het zuiden vind je veel stranden.

M van munteenheid

In Taiwan wordt met de Taiwanese dollar betaald. Er zijn munten van 0,50, 1, 2, 5, 10, 20 en 50 dollar en bankbiljetten van 100, 200, 500, 1.000 en 2.000 dollar.

N van nationale symbolen

Taiwan heeft een aantal nationale symbolen: een vlag, een wapen en een volkslied.

O van oppervlakte

Taiwan heeft een oppervlakte van bijna 36.000 km². Daarmee is het kleiner dan Nederland (ongeveer 41.500 km²).

P van paspoort en visum

Als je op vakantie wilt naar Taiwan heb je een paspoort nodig, deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Een visum is niet nodig, tenzij je langer dan 30 dagen blijft.

Q van ?

R van religie

De bevolking van Taiwan is grotendeels aanhanger van een mix van boeddhisme, taoïsme, confucianisme en oude Chinese religies. De belangrijkste god is Matsu, godin van de zeevaarders.

S van schoenen uit

Voor je een huis binnengaat, is het gebruikelijk dat je je schoenen uit doet. Dit geldt ook voor heilige plekken zoals tempels.

T van talen

De officiële taal in Taiwan is Mandarijn. Engels wordt niet veel gesproken, maar met gebaren kom je iets verder. Verder worden er nog zo'n 30 talen gesproken. Voorbeelden hiervan zijn het Hakka en het Minnanyu.

U van uurverschil

In Taiwan is het 7 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is dit verschil nog maar 6 uur.

V van veiligheid

Taiwan is een van de veiligste landen ter wereld voor toeristen. Wel moet je goed opletten in het verkeer. De verkeersregels worden namelijk vaak overtreden.

W van winkels

In de steden van Taiwan zijn erg veel winkels te vinden. Deze zijn 7 dagen per week open. Over het algemeen zijn de winkelcentra van 10.00 – 22.00 uur geopend.

X van Ximending

Ximending is een levendige wijk in Taipei. Het is er erg druk en overal zijn reclameborden te zien. Ook zijn er veel restaurants te vinden.

Y van Yushan

Yushan is het grootste natuurpark in Taiwan en heeft een oppervlakte van 105 km². Veel wandelaars komen naar het park om lange tochten van oost naar west te maken.

Z van Zhuyin Fuhao

Taiwan heeft een eigen alfabet, genaamd Zhuyin Fuhao. Het is een systeem om Chinees fonetisch weer te geven, dat de kinderen als hulpmiddel gebruiken bij het leren lezen en schrijven.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen