Sun Moon Lake in Taiwan

Sun Moon Lake in Taiwan
Sun Moon Lake in Taiwan

Sun Moon Lake ligt ten zuidwesten van de stad Lishan en is zeer populair bij toeristen en Taiwanese dagjesmensen. Ook is dit een beroemde plek voor veel huwelijksreizigers. Het landschap van het meer is namelijk net een Chinees panorama schilderij. Sun Moon Lake in Taiwan is echt een bezoek waard.

Heb je weinig kennis van Taiwan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het meer

Op circa 760 meter boven zeeniveau ligt het grootste meer van Taiwan: Sun Moon Lake. Voorheen bestond het meer uit twee delen, Sun en Moon. Het meer wordt door prachtige hoge en groene bergen omringd, die de naam Yushan hebben gekregen. De hoogste berg is 3.852 meter en is hiermee gelijk de hoogste berg van het land. Het meer zelf is 27 meter diep. De berg weerspiegelt mooi in het heldere water van Sun Moon Lake. Met op de achtergrond de bergen, de dichte bossen, de pagodes en de weerspiegeling lijkt het één groot panorama schilderij.

Sun Moon lake in Taiwan
Sun Moon lake in Taiwan

Lalu

In het meer ligt een eiland, genaamd Lalu. Lalu betekent 'zon en maan' in de lokale taal. Het eiland is heilige grond van de voorouders. Door het grote aantal bezoekers dat het eiland jaarlijks trok is het eiland gaan verzakken. Hierdoor mogen boten niet meer aanleggen bij het eiland. Wel vaart er iedere dag een ferry langs. De naam Lalu heeft het eiland te danken aan de vorm die hij maakt. Het eiland verdeelt het meer namelijk in tweeën. Hierdoor heeft het oostelijke deel van het water de vorm van een ronde zon gekregen en heeft het westelijke deel de vorm van een halve maan. Hier is ooit een mythische verklaring voor gedaan, de zon en de maan zouden namelijk uit het meer opkomen.

Prachtige kleuren bij Sun Moon Lake
Prachtige kleuren bij Sun Moon Lake
Vraag gratis een offerte aan

Tempels

Rondom het meer zijn een aantal tempels te zien die vaak worden aangeduid met een verzamelnaam: Xuanwu. Aan de noordoostzijde van het meer staat de mooie Wenwu Tempel. Ook de Xuan Zang tempel is zeer populair, vooral bij bezoekers uit het Chinese vasteland. Men zegt namelijk dat de overblijfselen van monnik Xuan Zang hier opgeborgen liggen. Hij bracht in de 7e eeuw boeddhistische geschriften vanuit India naar Chang'an/Xi'an. Achter deze tempel begint een erg mooi wandelpad, dwars door het bos heen. Dit pad gaat naar de Tsen Pagode. Helaas kan de pagode niet meer worden beklommen, omdat er tijdens de tyfoon van 2009 een scheur in gekomen is.

Legende van Sun Moon Lake

De meeste bijzondere natuurverschijnselen hebben een legende, Sun Moon Lake ook. Er zou heel lang geleden een groep Thao jagers een prachtig wit hert hebben achtervolgd. De jacht duurde meerdere dagen. De mannen zwommen door rivieren en beklommen bergen, tot ze bij Shueishalian aankwamen. Hier zagen ze het prachtige uitzicht op het meer, waardoor ze besloten met de hele stam naar deze plek te verhuizen.

Bezienswaardigheden rondom het meer

Er is een pauwentuin en een vlindermuseum te vinden bij het meer, hier kunnen dierenliefhebbers zich goed vermaken. Ook het Torako National Park ligt niet ver van het meer af. Dit park bestaat sinds 1986 en was een initiatief van de politiek en het volk. Dehua is een klein inheems dorpje, waar je kunsten van de lokale Thao kunt bekijken en Thao kunt dansen. De dorpjes zijn echter vooral gericht op toeristen en hebben daardoor niet veel authentieks meer. Als laatste is er een leuk bezoekerscentrum bij het meer. Dit centrum is in 2010 geopend, vanuit hier heb prachtig uitzicht op het meer en kan je een 3D film bekijken.

Zo mooi is Taiwan ! Check dit filmpje 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen