Wat te doen in Taipei?

Uitzicht op Taipei
Uitzicht op Taipei

Taipei is de hoofdstad van Taiwan en de meest bruisende stad van het eiland.33travel/"> Er wonen meer dan 2,5 miljoen mensen maar de stad is niet overvol. Het openbaar vervoer is goed geregeld door het simpele en goedkope metrosysteem. In en rondom de stad zijn veel bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een vakantie in Taipei.

Heb je weinig kennis van Taiwan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Chiang Kai-shek Memorial Hall

De Chiang Kai-shek Memorial Hall is gewijd aan de nationalist Chiang Kai-shek, de grondlegger van het moderne Taiwan. Het gebouw bevindt zich in het hart van het centrum van Taipei en is te herkennen aan de witte muren en het blauwe achthoekige dak. Op de begane grond herbergt een bibliotheek en museum met veel documenten over het leven van Chiang Kai-shek maar ook over de geschiedenis van Taiwan.

National Palace Museum

National Palace Museum, gelegen in Shilin District, is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Taiwan. Vooral liefhebbers van oude Chinese kunst kunnen hier hun hart ophalen. Het museum herbergt maar liefst 700.000 voorwerpen uit de geschiedenis, van belangrijke historische documentatie tot schilderijen en ambachten die het rijke culturele erfgoed laten zien. Het National Palace Museum staat ook wel bekend als 'de schatkamer van de Chinese cultuur'.

National Palace Museum
National Palace Museum
Vraag gratis een offerte aan

Taipei 101

Op 31 december 2004 werd deze wolkenkrabber officieel geopend en tot juli 2007 was dit het hoogste gebouw ter wereld. Het ontwerp van de toren staat symbool voor de welvaart en voorspoed van het financiële district in Taipei. In het gebouw met 101 verdiepingen bevinden zich kantoren, winkels, een fitnesscentrum, restaurants en een observatiedek. Tijdens het Chinese Nieuwjaar wordt er traditiegetrouw spectaculair vuurwerk afgestoken vanaf de toren. Een must-see als je dan in de buurt bent.

Tempels

De vele tempels in Taipei zijn allen gewijd aan goden en godinnen. Er zijn grote, kleine, belangrijke en minder belangrijke tempels waarvan we er twee uitlichten. De Confucius Tempel in Dalong Street is gewijd aan de filosoof Confucius (551-479 v. Chr.) en werd gebouwd in 1879. Tijdens de Japanse overheersing werd de tempel gesloopt en in 1930 werd het herbouwd. Een andere interessante tempel is de Longshan Tempel. Deze bevindt zich in Guangzhou Street en is gewijd aan Guanyin, de Godin van Barmhartigheid. De tempel is gebouwd tijdens de Ching-dynastie en werd verschillende keren gerenoveerd.

Taipei Longshan Temple
Taipei Longshan Temple

Yangmingshan National Park

In de nabijheid van Taipei ligt het Yangmingshan National Park. Vanwege de heuvels en slapende vulkanen is dit park niet zo heel spectaculair maar als je inheemse vogels en vlinders wilt spotten, ben je aan het goede adres. Vooral in het weekend wordt het park druk bezocht door inwoners van Taipei. In de winter komen de bezoekers naar het park om te genieten van de heetwaterbronnen en de openbare zwembaden.

Yangmingshan National Park
Yangmingshan National Park

Vervoer in Taipei

De meest voor de hand liggende luchthaven om aan te komen is Taipei Airport, ook wel Songshan Airport genoemd. Vanaf hier worden dagelijkse binnenlandse vluchten naar verschillende bestemmingen binnen Taiwan gemaakt. Verder reizen in de stad kan met de metro. Taipei heeft een goedkoop en uitstekend functionerend metrosysteem. Er zijn 5 verschillende lijnen waarmee je in alle uithoeken van de stad kunt komen. Het hele metrosysteem is volledig tweetalig en ook toegankelijk voor minder valide mensen.

Een trein in Taipei
Een trein in Taipei


Zien hoe mooi Taiwan buiten Taipei is? Kijk dan dit filmpje 

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen