De 8 nationale parken van Taiwan

Kenting National Park in Taiwan
Kenting National Park in Taiwan

Taiwan is gezegend door de grote rijkdom aan natuur die op het eiland te vinden is. Van nature heeft het land een grote diversiteit wat betreft topografie, klimaat en bodem. Op het eiland kun je dan ook genieten van meer dan 25.000 diersoorten en bijna 6000 uiteenlopende soorten bomen.

Taipei
Taipei

Heb je weinig kennis van Taiwan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Acht nationale natuurparken

Deze prachtige flora en fauna van Taiwan kun je bewonderen in de acht nationale parken en een reeks prachtige landschappen op het eiland. Deze gebieden genieten officiële bescherming om deze pracht en praal in ere te houden. De meest ideale plekken om van de schoonheid van het Taiwanese landschap te genieten, vind je aan de oostkant van het eiland. Verder zorgen verschillende rariteiten in het landschap ervoor dat je mond van verbazing en verwondering open valt wanneer je bijvoorbeeld opvallend gevormde rotspartijen en de kloof in de marmeren bergen bezichtigd.

Yushan National Park

Dit is het grootste natuurpark in Taiwan. De naam van het park verwijst naar de top van de hoogste berg in Taiwan en het park heeft een oppervlakte van 105 km². Hoewel het park ook vaak met de naam Mount Jade, de Engelse naam voor de berg zelf, wordt aangeduid, is de officiële naam van het park Yushan. Van de vele wandelpaden die er in dit park aanwezig zijn, gaan de harten van wandelfanaten sneller kloppen en zij kunnen zich in het park naar hartenlust uitleven. Zo kan het hele park al wandelend van oost naar west doorkruist worden, terwijl je ondertussen geniet van de adembenemend mooie natuur van Taiwan. Als je in de kern van dit park wandelt, heb je grote kans dat je onderweg prachtige dieren ziet. In de buurt van waterbronnen zou je een Formosan antiloop en/of een Formosan hert kunnen tegenkomen. Ook leven er zwarte beren, maar die zijn een stuk moeilijker te spotten.

Yushan National Park
Yushan National Park
Vraag gratis een offerte aan

Shei-Pa National Park

Het park ligt noordelijker dan het Yushan National Park, wat betekent dat de temperatuur er een stuk lager ligt en het beduidend kouder is. Dit is het beste park van Taiwan om een indruk te krijgen van de gebergtes die op het eiland liggen. In het park zijn er namelijk 51 bergen waarvan de top boven de 3.000 meter hoogte uitsteekt. De twee meest kenmerkende bergtoppen in het park zijn Snow Mountain en Mount Dabajian. De laatst genoemde bergtop wordt door verschillende inheemse bevolkingsgroepen als een heilige plek beschouwd.

Shei-Pa National Park
Shei-Pa National Park

Taroko National Park

Dit park heeft zijn naam te danken aan de zeer indrukwekkende Taroko kloof die centraal staat in dit park. Niet alleen de kloof, maar ook de Liwu River vallei maakt het park, dat 92 km² groot is, tot een grote toeristische trekpleister. Er leven zo'n 144 vogelsoorten en 251 verschillende soorten vlinders in het park, die vooral in de herfst en winter actief en zichtbaar zijn. In het hele park kun je genieten van schitterende uitzichten, maar op het stukje waar de Taroko kloof het smalst is, kun je het mooiste plaatje schieten. In het Taroko gebied is marmer een belangrijk product, daarom kun je in het park rotsen met verschillende kleuren marmer zien.

Taroko National Park
Taroko National Park

Yangmingshan National Park

Vanwege de heuvels en slapende vulkanen is dit park niet zo spectaculair als één van de andere parken, maar als je het park bezoekt om er inheemse vogels, zoals de Formosan ekster, en vlinders te spotten, ben je aan het goede adres. Omdat het park in de nabijheid van de stad Taipei ligt, worden delen van het park in het weekend druk bezocht. In de winter komen de bezoekers naar het park om te genieten van de heetwaterbronnen en de openbare zwembaden.

Yangmingshan National Park
Yangmingshan National Park

Kenting National Park

Kenting National Park is het allereerste natuurpark dat in Taiwan opgericht is. Het park ligt in het zuiden van het eiland en beslaat een oppervlakte van 33 km². Bezoekers komen naar dit park vanwege de prachtige zandstranden waar ze kunnen vertoeven en de azuurblauwe zee waarin ze een verfrissende duik kunnen nemen. Verder zijn er diverse activiteiten op het gebied van watersport, zoals duiken en snorkelen. Om dit prachtige park verder te verkennen is de motor een goede optie. Als je je een stukje van de kust af en verder landinwaarts bevindt dan kun je ook in dit park verschillende soorten vogels aanschouwen.

Kenting National Park
Kenting National Park

Kinmen National Park

De voorgaande vijf nationale parken zijn door de jaren heen opgericht om zich toe te leggen op de ecologische conservatie en bescherming van het Taiwanese natuurlandschap. Maar dit nationale park is in 1995 opgericht om historische en culturele vindplaatsen en oorlogsmonumenten in stand te houden en te beschermen en daarnaast ook voor het behoud van natuurlijke bronnen te zorgen.

Taijiang National Park

Dit is het meest nieuwe nationale park van Taiwan en wadden en zandbanken zijn kenmerkend voor dit park. De kust in het gebied bij Tainan is vrij egaal en de rivieren, die afkomstig zijn van de westkust en vaak een grote hoeveelheid drab met zich mee brengen, stromen erg langzaam op het punt waar ze in zee verdwijnen. De drab die in de rivieren aanwezig is, hoopt zich op bij de riviermond en breidt zich steeds verder uit door aantasting van de wind, het getij en de golven. Uiteindelijk vormen er zich zandbanken en wordt er een permanent stuk land blootgelegd. Door de vele waterrijke gebieden is het park uitermate geschikt om vogels te spotten.

Dongsha Atoll Marine National Park

Dit nationale park beschermt Pratas, het meest zuidelijke gebied van Taiwan en is niet toegankelijk voor bezoekers. In het park ligt tegenwoordig de nadruk op conservatie want de ringvormige koraaleilanden zijn zwaar beschadigd door de praktijken van vissers en de opwarming van de aarde.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen