Trinidad

Maracas Bay, Trinidad
Maracas Bay, Trinidad

Trinidad is het grootste eiland van de twee die het land Trinidad en Tobago vormen. Het eiland behoort tot de Kleine Antillen, waar het ook het grootste eiland van is. Het eiland is 4.828 km² groot en heeft meer dan 1 miljoen inwoners. Port of Spain is de hoofdstad van het eiland. Trinidad heeft een tropisch klimaat en heeft 2 seizoenen: het regenseizoen van juni tot januari en het droge seizoen in de overige maanden.

Heb je weinig kennis van Trinidad en Tobago? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Trinidad
Plaatsen in de buurt van Trinidad (Trinidad en Tobago) :
 • Port of Spain (43 km)
 • Scarborough (105 km)
 • Tobago (116 km)
 • Charlotteville (130 km)
 • Ervaringen

  op 18 februari 2019 plaats: Trinidad, reisperiode: februari 2019

  Vergeleken met Trinidad is Tobago een oase van vriendelijkheid en rust. Weinig of geen criminaliteit op Tobago. Mensen groeten je op straat en toeristen worden niet lastig gevallen. Een rondrit om het eiland is een must inclusief de watervallen. Je kunt er zelfs zwemmen. Volgende maand begint het broedseizoen van de Leatherbags. Je kunt ze vinden op het strand als ze aan land komen om hun eitjes te leggen. Tobago.....super!!

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 6
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 6
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Trinidad

  Asa Wright Nature Centre (Trinidad)

  Asa Wright Nature Centre
  Asa Wright Nature Centre
  Kaart met locatie Asa Wright Nature Centre

  Asa Wright Nature Centre is een klein natuurgebied tussen de bergen van het regenwoud. Om deze bijzondere plek te bereiken moet je een kronkelende weg met veel hobbels bewandelen, maar het is het helemaal waard. Het Asa Wright Nature Centre is beroemd om zijn grote diversiteit aan flora en fauna. Het centrum werd in 1967 opgericht door natuurliefhebbers en vogelkijkers. Dit was een van de eerste natuurcentra in het hele Caribisch gebied.


  Gasparee Caves (Trinidad)

  Gasparee Caves is een grottenstelsel, wat in de buurt ligt van het eiland Gaspar Grande, in het noordwesten van Trinidad. Gaspar Grande bestaat uit kalksteen en een combinatie van zure regen, grondwater en golven, die de grotten vormen. De grotten zijn negentig meter diep, waar onder andere stalactieten, zuilen en stalagmieten te vinden zijn. De bekendste, grootste grot is de Blauwe Grot.

  Maracas Beach (Trinidad)

  Maracas Beach
  Maracas Beach
  Kaart met locatie Maracas Beach

  Maracas Beach is het populairste strand op Trinidad. Dit Caribische strand ligt in de Maracas baai, in de noordkant van het eiland. In tegenstelling tot de andere stranden van Trinidad, is Maracas Beach beschermd door een diepe baai. Ook ligt het strand op ideale afstand van de hoofdstad Port of Spain. Veder zijn de golven ideaal voor bodysurfing en is het een van de beste plekken van het eiland om te zwemmen.


  Piparo Mud Volcano (Trinidad)

  Piparo Mud Volcano
  Piparo Mud Volcano
  Kaart met locatie Piparo Mud Volcano

  Trinidad is een eiland met een groot aantal moddervulkanen. Piparo Mud Volcano is een van de moddervulkanen, gelegen in het zuiden van het eiland en net ten oosten van Marabella. Moddervulkanen zijn vaak erg rustig, maar als ze uitbarsten, spuwen ze meters modder of klei hoog de lucht in. De Piparo Mud Volcano beslaat zo'n 4.250 km² en kan een hoogte van 112 meter halen. De ergste uitbarsting vond plaats op 22 februari 2997. Het plaatsje Piparo werd het hardst getroffen.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Trinidad en Tobago bekijken.

  Vervoer

  Trinidads enige vliegveld ligt op ongeveer 27 kilometer afstand van de stad. Dit vliegveld is Trinidad Piarco International Airport. In Tobago ligt ook een luchthaven, namelijk Crown Point International Airport. Er rijden bussen op het eiland maar je kunt ook een taxi nemen of auto huren.

  Geschiedenis

  Sinds de ontdekking van het eiland door Christopher Columbus, bleef Trinidad tot 1797 eigendom van Spanje. In 1889 was het in het bezit van de Britten, die het uiteindelijk samen voegden met Tobago.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Trinidad