Punta del Este

Uitzicht op Punta del Este
Uitzicht op Punta del Este

Punta del Este ligt 145 km van Montevideo en er wonen ongeveer 10.000 mensen. Punta del Este is een populair vakantieoord in Uruguay. Dit komt door de witte stranden en het vele bos wat er omheen ligt. Er zijn twee vliegvelden, een jachthaven, vele hotels en restaurants, discotheken en casino's te vinden. Vervelen zul je je dus nooit in Punta del Este. Ook heeft het een zeer goede infrastructuur. Op het strand staat een mooi symbool om mensen te herdenken die zijn overleden op zee. Het monument bestaat uit een hand die net boven het zand uitsteek. Dit symbool is zo gemaakt omdat dit het laatste zicht is wat je hebt van een drenkeling.

Heb je weinig kennis van Uruguay? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Punta del Este
Plaatsen in de buurt van Punta del Este (Uruguay) :
 • Montevideo (112 km)
 • Colonia del Sacramento (271 km)
 • Ervaringen

  op 1 mei 2014 plaats: Punta del Este, reisperiode: mei 2014

  Een juppen plaats van Uruguay waar veel Argentijnen komen.Alleen dit jaar niet en dit komt door de economische crisis in Argentinië.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Bezienswaardigheden 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Punta del Este

  Le Mano (Punta del Este)

  Le Mano is een wel heel apart kunstwerk. Op Playa Brava steken ineens vijf enorm grote cementen vinger uit het zand. Deze hand die begraven is op het strand staat symbool voor de stad. Le Mano is dan ook een gewilde plaats voor vakantiekiekjes en professionele modefoto's. Het kunstwerk is zeker de moeite waard om eens te bezoeken en als je naar het strand bij Punta del Este gaat kun je er ook bijna niet aan ontsnappen.

  Museo del Mar (Punta del Este)

  Museo del Mar is een maritiem museum, gelegen in La Barra de Maldonado. De collectie van dit museum beslaat meer dan 10.000 soorten authentieke fauna van over heel de wereld. Ook kun je er prachtige foto's uit de collectie van Punta del Esta bewonderen en is er een groot aquarium. Het museum opende de deuren in 1996 en de vele objecten, foto's en tekeningen zijn het resultaat van Paul Etchegaray.

  Strand (Punta del Este)

  Strand
  Strand
  Kaart met locatie Strand

  Het strand van Punta del Este is de grootste reden waarom de meeste toeristen in dit plaatsje rondlopen. Het gaat om zien en gezien worden. Of je nu visser bent of fotomodel: voor iedereen is er wel wat te beleven op de boulevard met palmbomen en stranden. Je kunt zwemmen in een helderblauwe zee, of een bruin kleurtje krijgen op een van de vele ligbedjes.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Uruguay bekijken.

  Geschiedenis

  In het begin van de 16e eeuw kwam de eerste Europeaan aan op Punta del Este. Aan het eind van de 18e eeuw begon pas de kolonisatie van het gebied. Eerst was er alleen maar zand en duinen te zien, later plantten ze ook bomen. Punta del Este staat nu nog steeds bekend om zijn mooi witte stranden en bossen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Punta del Este