Caracas

Koloniaal gebouw in Caracas
Koloniaal gebouw in Caracas

Caracas is de hoofdstad van Venezuela en ligt in het noorden van het land, dichtbij de Caribische Zee. Met een internationale luchthaven en een goede infrastructuur in en nabij de stad, is Caracas zeer geschikt voor een citytrip. Bijzondere bezienswaardigheden in Caracas zijn de grootste kabelbaan ter wereld, het kunstcentrum Teresa Carreno en de schitterende nabijgelegen kuststad Macuto.

Heb je weinig kennis van Venezuela? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Caracas
Plaatsen in de buurt van Caracas (Venezuela) :
 • Maracay (81 km)
 • Valencia (125 km)
 • Isla Margarita (224 km)
 • Barquisimeto (271 km)
 • Playa Caribe (279 km)
 • La Asunción (336 km)
 • Porlamar (337 km)
 • Maracaibo (514 km)
 • Mérida (518 km)
 • Ciudad Guayana (523 km)
 • Ervaringen

  op 15 juni 2020 plaats: Caracas, reisperiode: juli 2019

  een super leuke plaats

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 5
  • Cultuur 9
  • Restaurants 6
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Caracas

  Galería de Arte Nacional de Caracas (Caracas)

  In Caracas bevindt zich de Galería de Arte Nacional de Caracas. Het museum staat in het Parque Los Caobos. In 2005 werden er plannen gemaakt voor de uitbreiding van het museum, waarmee het met een oppervlakte van 27.000 m² het grootste museum van Venezuela zou worden. In het park vind je elf zalen met in totaal ongeveer 6.000 tentoongestelde objecten. Je vindt er allerlei schilderwerken van Venezolaanse kunstenaars. Zo hangen er onder andere kunstwerken uit de precolumbiaanse tijd en uit de koloniale tijd. Ook vind je er meer recente kunst. Het museum heeft tevens een mooie binnentuin.

  Macuto (Caracas)

  Niet ver van Caracas ligt Macuto, een schitterende kustplaats. Het is een open en vriendelijke stad waar de infrastructuur goed is. Hier kun je genieten van verscheidene stranden, promenades, musea en restaurants. Van de stranden aan de noordoostelijke kust, waaronder die van Macuto, wordt gezegd dat deze tot de mooiste stranden van de wereld behoren. Het is dan ook zeker aan te raden om hier een bezoek aan te brengen tijdens een vakantie in Venezuela.

  Museo de Bellas Artes de Caracas (Caracas)

  Museo de Bellas Artes de Caracas
  Museo de Bellas Artes de Caracas
  Kaart met locatie Museo de Bellas Artes de Caracas

  Een ander museum dat je in de hoofdstad Caracas vindt, is het Museo de Bellas Artes de Caracas. Het is het oudste museum van Venezuela dat gewijd is aan de kunst en werd in 1917 geopend. Het museum kun je vinden aan de Plaza Morelos/Parque Los Caobos. In het museum kun je oude en moderne beeldhouwkunst zien. Zo zijn er tentoonstellingen van Chinees keramiek, Egyptische kunst, Europese en Noord-Amerikaanse kunst, Latijns-Amerikaanse kunst, fotografie en grafische werken. Ook is er een beeldenpark met beelden van internationale en nationale kunstenaars.

  Teleférico Caracas (Caracas)

  De teleférico, ofwel de kabelbaan, behoort tot de belangrijkste en populairste toeristische attracties van Caracas. De kabelbaan is met een lengte van 12,5 kilometer en een hoogte van 4,7 meter de grootste van de wereld. Vroeger diende het als een verbinding tussen Barinas en Mérida, maar dit doel was echter te hoog gegrepen. Met in totaal 4 stations is de kabelbaan open voor publiek. Het komt zo nu en dan voor dat de baan voor een langere periode, soms enkele jaren, buiten werking is vanwege noodzakelijke reparaties.

  Teresa Carreno (Caracas)

  De echte kunst- en cultuurliefhebbers zijn zeker aan het goede adres in Caracas. In deze prachtige stad is namelijk het Teresa Carreno te vinden. Dit is het centrum van de beeldende kunst en is ontworpen door de beste architecten van Venezuela. Dit kunstcomplex is zeer fraai en biedt ruimte voor theater, opera en ballet. Bij een bezoek aan Caracas kun je hier echt niet omheen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Venezuela bekijken.

  Vervoer

  De luchthaven van Caracas is Maiquetia International Airport. Vanaf daar is het mogelijk om gebruik te maken van de taxidienst die 24 uur per dag beschikbaar is. Deze taxi's zijn te vinden bij de aankomst en het vertrek van de terminals. Daarnaast is het ook mogelijk om de bus te nemen, deze worden geregeld door UCAM en rijden van de luchthaven naar Caracas in ongeveer 40 minuten. De bussen stoppen dichtbij metrostations waardoor je snel bij de accommodatie kunt komen. Ook in de binnenstad is het openbaar vervoer goed geregeld zodat je gemakkelijk bij alle bezienswaardigheden kunt komen.

  Geschiedenis

  In het jaar 1567 werd een stad gesticht door Diego de Losada, een Spaanse ontdekkingsreiziger. Hij noemde de stad Santiago de León de Caracas. Op 26 maart 1812 verwoestte een aardbeving de stad. De Spanjaarden lieten de bevolking weten dat de aardbeving een straf van God was voor de rebellie in de stad tegen de Spaanse heerschappij.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Caracas