Cardigan

Cardigan ligt op de grens van de county's Ceredigion en Pembrokeshire. Cardigan is een kleine marktstad aan de westkust van Wales, aan de rivier de Teifi. De stad heeft nog geen 5.000 inwoners maar is wel de tweede stad van de Ceredigion-county. Sinds 2006 zijn er verschillende programma's opgezet om de oude gevels in het centrum te renoveren, ook de kade is herbouwd. De regio is erg geschikt voor verschillende activiteiten zoals raften, dolfijnen spotten en wandelen.

Heb je weinig kennis van Wales? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Cardigan
Plaatsen in de buurt van Cardigan (Wales) :
 • Fishguard (24 km)
 • Pembroke (49 km)
 • Swansea (71 km)
 • Brecon (88 km)
 • Cardiff (122 km)
 • Newport (127 km)
 • Bangor (131 km)
 • Holyhead (136 km)
 • Wrexham (154 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cardigan

  Cardigan Castle (Cardigan)

  Cardigan Castle is een kasteel uit de 11e eeuw. Er wordt geloofd dat dit het eerste stenen kasteel is dat werd gebouwd door een Welshman. Het kasteel is tot 1999 bewoond gebleven. In 2001 werd er een grote campagne gestart om het kasteel te behouden. Na een grote renovatie is het kasteel in 2015 heropend als een culturele attractie, restaurant en accommodatie voor het grote publiek.

  Cardigan Guildhall Market (Cardigan)

  Cardigan Guildhall Market
  Cardigan Guildhall Market
  Kaart met locatie Cardigan Guildhall Market

  Cardigan Guildhall Market is een leuke markt die gehouden wordt in een bijzonder gebouw. Dit was het eerste openbare gebouw in Groot-Brittannië in de 'moderne gotische ' stijl. Architect John Ruskin voegde ook Arabische invloeden toe aan het gebouw. Het gebouw wordt door experts in de Victoriaanse architectuur gezien als een uitzonderlijk openbaar gotisch gebouw. Meer dan 30 stalletjes staan er op de markt en je kunt er van alles vinden. Denk hierbij aan lokale producten, souvenirs, wenskaarten, computer games, huishoudelijke producten en nog veel meer.


  Theatre Mwldan (Cardigan)

  Theatre Mwldan
  Theatre Mwldan
  Kaart met locatie Theatre Mwldan

  Theater Mwldan is het cultuurpaleis van Cardigan. Het theater is gelegen midden in het centrum van de stad. Dit is 'the place to be' om te genieten van een mooie film, operavoorstelling, comedyshow of live muziek. Kunstliefhebbers kunnen tevens de kunstgalerie bezoeken. Na afloop kun je met je gezelschap een borrelen in het café of de bar van het theater. Theater Mwldan werd in 2008 en 2009 beloond met een Beacon Company Award van de Arts Council van Wales.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Wales bekijken.

  Vervoer

  In de stad zelf kun je reizen per ferry, bus en taxi.

  Geschiedenis

  In 1093 veroverde Rogier de Montgomerey de stad en liet hij op de noordelijke oever van de rivier Teifi een burcht bouwen. In de middeleeuwen was Cardigan een belangrijke havenstad. Helaas raakte de stad in verval door de komst van de spoorlijn in 1885 en de verzanding van de haven.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Cardigan