Fishguard

Fishguard Fort in Fishguard - Wales
Fishguard Fort in Fishguard - Wales

Fishguard ligt in zuidwesten van Wales. Fishguard is een toeristische plaats en staat bekend om haar haringvisserij en rijke flora en fauna. De lokale omgeving kent een rijke variatie aan wilde bloemen en (zee-)vogels. Tevens kun je er grijze zeehonden, papegaaiduikers en zelfs bruinvissen en dolfijnen aantreffen.

Heb je weinig kennis van Wales? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Fishguard
Plaatsen in de buurt van Fishguard (Wales) :
 • Cardigan (24 km)
 • Pembroke (36 km)
 • Swansea (82 km)
 • Brecon (109 km)
 • Cardiff (136 km)
 • Newport (143 km)
 • Bangor (148 km)
 • Holyhead (148 km)
 • Wrexham (178 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Fishguard

  Ocean Lab (Fishguard)

  Ocean Lab
  Ocean Lab
  Kaart met locatie Ocean Lab

  Breng een bezoekje aan de Sea Trust 'Marine Wildlife' tentoonstelling in de Ocean Lab, gelegen in de haven van Fishguard. Sea Trust is een non-profit organisatie die zich inzet om het zeeleven te behouden. Ocean Lab is geopend ten behoeve van de lokale bevolking en bezoekers. Je komt hier te weten welke vissoorten er in de omgeving leven. Daarnaast worden er video's van walvissen en dolfijnen gepresenteerd. In het aquarium kun je kleurrijke vissen, krabben, octopussen en kreeften bewonderen. Ze vragen iedereen die de tentoonstelling bezoekt om een kleine donatie te doen (£ 2 voor volwassenen, £ 1 voor kinderen onder de 16 en £ 5 voor gezinnen).

  Strumble Head (Fishguard)

  Strumble Head
  Strumble Head
  Kaart met locatie Strumble Head

  Theatr Gwaun is gebouwd in 1885 maar werd in eerste instantie in gebruik genomen als een school. Vanaf 1920 is het een bioscoop en theater. Het stond voorheen bekend als The Studio Cinema, maar is na een renovatie in 1994 verdergegaan als Theatr Gwaun. Deze vestiging heeft plaats voor 180 bezoekers. Verschillende vormen van entertainment worden hier aangeboden zoals films, jazz, jeugdtheater en nog veel meer.  De laatste invasie van Groot-Brittannië vond in 1797 plaats in Fishguard. De Franse indringers werden echter verslagen door de lokale bevolking. Deze gebeurtenis is vastgelegd op een speciaal tapijt die je kunt bewonderen in de galerij van het stadhuis van Fishguard. De 'The Last invasion Tapestry' is ruim 30 meter lang en was een gemeenschapsproject. Het tapijt is door meer dan 70 vrouwen gemaakt die er twee jaar over hebben gedaan. Het is inmiddels een toeristische trekpleister geworden. De galerij met het tapijt is geopend van maandag t/m zaterdag en is gratis toegankelijk.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Wales bekijken.

  Vervoer

  Fishguard heeft een vaste veerverbinding met Rosslare in Ierland. Fishguard is de eindbestemming van de A40-autobaan vanuit Londen.

  Geschiedenis

  Op 22 februari 1797 landden 1400 Franse soldaten ten noordwesten van Fishguard. Met de opwekkende berichten over de Franse revolutie waren zij aan de verkeerde kant aan wal gegaan. In het revolutionair gezinde Ierland zouden zij met open armen ontvangen zijn. De soldaten werden ontwapend en gaven zich over. De tafel waaraan de overgave werd getekend staat nog in The Royal Oak Inn.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Fishguard