Cardiff

Cardiff Castle in Wales
Cardiff Castle in Wales

Cardiff ligt in het zuiden van Wales aan het Bristolkanaal. Cardiff is de hoofdstad van Wales en is tevens de grootste stad van dit deel van het Verenigd Koninkrijk.

Aanbieders van vakanties naar Cardiff
Booking.com (hotel) Klik
Buro Scanbrit (landenspecialist) Klik

Landkaart Cardiff
Plaatsen in de buurt van Cardiff:
 • Newport (17 km)
 • Ervaringen

  Lola op 13 februari 2017 plaats: Cardiff, reisperiode: juni 2016

  Ik vind het een leuke stad

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 7
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cardiff

  Cardiff Bay (Cardiff)

  Cardiff Bay
  Cardiff Bay

  In het zuiden van Cardiff ligt het populaire Cardiff Bay. Een eeuw geleden was hier de drukste steenkolenhaven ter wereld gevestigd maar tegenwoordig zijn die dokken omgebouwd en bevinden zich o.a. het Millennium Center en Roald Dahl Plass er. Sinds 2013 wordt hier in de zomer ook een heus kindvriendelijk stadsstrand aangelegd met waterspeeltoestellen, live muziek en entertainment van lokale muziek- en dansgroepen en traditionele attracties.

  Cardiff Castle (Cardiff)

  Cardiff Castle
  Cardiff Castle

  Cardiff Castle bestaat uit twee gebouwen: een middeleeuws kasteel en een victoriaans herenhuis. Op de plek waar het Cardiff Castle is gebouwd stonden vroeger achtereenvolgens 3 forten, van 1 fort zijn de muren tegenwoordig nog steeds te zien. Cardiff Castle is tegenwoordig elk jaar de basis voor het grootste Mardi Grass van Wales en het Cardiff University's Summer Ball dat elk jaar wordt georganiseerd door de universiteit van Cardiff.

  National Museum Cardiff (Cardiff)

  National Museum Cardiff
  National Museum Cardiff

  Gelegen in het hart van Cardiff vind je het National Museum Cardiff. Dit museum huisvest de nationale kunstwerken van Wales, geologische en natuurhistorische collecties en verschillende tijdelijke tentoonstellingen. Met de speciale 'The evolution of Wales' tentoonstelling wordt de oorsprong van Wales tot leven gebracht met film en geluid. Het museum is dagelijks, met uitzondering op maandag, geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het museum is gratis toegankelijk.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Wales bekijken.

  Vervoer

  Cardiff ligt aan de hoofdspoorlijn van Londen naar Fishguard en is het beginpunt van diverse zijlijnen. Op ongeveer 16 km van het stadscentrum ligt de internationale luchthaven van Cardiff.

  Geschiedenis

  Cardiff ontstond in 1093 rond een kasteel van de Noormannen. Op dezelfde plek had eerder een Romeins castellum gestaan. Tot de 19e eeuw was Cardiff een betrekkelijk kleine stad. Dankzij de industrialisatie en de steenkolenmijnen maakte de stad een groeispurt door. In 1883 werd in Cardiff een universiteit gesticht; het stadhuis werd in 1904 gebouwd. Een jaar later kreeg Cardiff stadsrechten (1905). Vijftig jaar later werd Cardiff de hoofdstad van Wales (1955). Sinds 1999 staat in Cardiff het Millennium Stadium, de trots van de Welsh Rugby Union. Totdat het nieuwe Wembley-stadion in gebruik genomen werd, was dit het grootste stadion van het Verenigd Koninkrijk. Het is 93 m hoog en is daarmee het hoogste gebouw in Wales.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Heb je interesse in een reis naar Cardiff? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Cardiff, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Wales? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen