Lusaka

Plein in Lusaka, hoofdstad Zambia
Plein in Lusaka, hoofdstad Zambia

Lusaka is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Zambia en heeft ongeveer 2.000.000 inwoners. De stad ligt in centraal Zuid-Zambia op 1.280 m hoogte. De laatste jaren schieten de nieuwe gebouwen als paddestoelen uit de grond. De grote winkelketens hebben de stad ook gevonden. Ook het aantal inwoners is de laatste jaren flink gestegen met alle gevolgen van dien. Ruim 60% van alle inwoners is werkloos maar iedereen probeert iets van zijn leven te maken. Er wordt een lokaal tijdschrift uitgegeven (Lusaka Lowdown) waar je veel informatie kunt vinden over evenementen en andere dingen die in de stad te doen en te zien zijn. De stad kent een zacht klimaat met warme, zonnige zomers en zachte winters.

Heb je weinig kennis van Zambia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Lusaka
Plaatsen in de buurt van Lusaka (Zambia) :
 • Livingstone (375 km)
 • Ervaringen

  op 25 maart 2020 plaats: Lusaka, reisperiode: maart 2019

  Gewoon schitterend Mooi land

  • Algemeen 10
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lusaka

  Lusaka National Museum (Lusaka)

  Het Lusaka National Museum is gevestigd in een van de meest interessante gebouwen van de stad. Dit museum vertelt het verhaal van het land Zambia in vier delen, namelijk een deel met het verhaal over hekserij, een deel over de etnografie van het Afrikaanse land, een deel over de geschiedenis van Zambia en een laatste deel over de hedendaagse kunst. Bij elk onderdeel krijg je informatie en beeldmateriaal, waardoor de informatie ook visueel wordt gemaakt.

  Markt (Lusaka)

  Markt
  Markt
  Kaart met locatie Markt

  Er zijn dagelijks diverse markten in de stad. Op deze markten maak je kennis met de echte Afrikaanse cultuur van Zambia. Het is een enorme drukte door de vele mensen en ontelbare kraampjes waar je van alles kunt kopen, van auto-onderdelen tot tweedehandskleding. Wanneer je op zoek bent naar een souvenir om vanuit Zambia mee naar huis te nemen is de kans groot dat je hiervoor op een van de markten zult slagen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zambia bekijken.

  Vervoer

  Alle belangrijke wegen naar het noorden, oosten, westen en zuiden komen langs Lusaka. Met de trein kun je o.a. naar Livingstone reizen. Lusaka International Airport bevindt zich ongeveer 15 km buiten de stad. In de stad zelf kun je je verplaatsen met de blauwe taxi.

  Geschiedenis

  In 1905 werd Lusaka gesticht door Europese kolonisten. Vanwege de centrale ligging in het midden van het land en de gunstige ligging aan het spoorwegennet verving Lusaka in 1935 Livingstone als hoofdstad van de Britse kolonie Noord-Rhodesië. In 1964 werd het de hoofdstad van het kort daarvoor onafhankelijk geworden Zambia.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Lusaka