Van der Valk Hotels

Url: https://www.valk.com/

Type reizen: hotelketens

Logo van Van der Valk Hotels

Van der Valk Hotels & Restaurants is een Nederlands familiebedrijf dat al ruim 150 jaar bestaat. Het is het grootste Nederlandse horecaconcern. Je herkent de Van der Valk Hotels & Restaurants gek genoeg niet aan een valk, maar aan de toekan die symbool staat voor de hotels.

Van der Valk is een echt familiebedrijf. Het begon toen Nicolaas van der Valk in Voorschoten café de Gouden Leeuw begon in zijn boerderij. Na zijn dood nam zijn zoon Martien van der Valk het over en in 1939 kwam er een restaurant met 8 hotelkamers. Hij bedacht dat hij voor elk kind een hotel wilde verkrijgen en zo is het familiebedrijf uitgegroeid tot groot horecaconcern.

Op dit moment zijn er in totaal ruim 100 Van der Valk Hotels in de landen Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Curaçao en Bonaire. Via de algemene website boek je eenvoudig een kamer in jouw favoriete Van der Valk Hotel. Verder vind je er altijd goede deals, last minutes en arrangementen. De meerderheid van de Van Der Valk Hotels beschikt ook over een Van Der Valk Restaurant, waarvan sommige met live cooking. Naast de algemene website van Van der Valk heeft elk hotel ook een eigen website waar je uitgebreide informatie over het hotel vindt.

Voor bedrijven zijn Van der Valk locaties ook zeer geschikt om zakelijke bijeenkomsten te houden. Daarvoor bestaat het label Business. De hotels zijn altijd zeer goed bereikbaar via de snelweg en bieden voldoende parkeergelegenheden.

Verder is kenmerkend voor Van der Valk de gastvrijheid en het gevoel van thuiskomen. Zowel gasten als medewerkers voelen zich er thuis dankzij de huiselijke sferen. Het is een familiebedrijf, dus wordt er altijd rekening gehouden met families. Zo is er vaak een speelhoek in de restaurants en wordt er een gevarieerde menukaart aangeboden, zodat er voor ieder wat wils is. Vroeger lag de focus echt op 'eten net als thuis', maar de laatste jaren wordt meer gefocust op de culinaire beleving.

Als je in contact wilt komen met van Van der Valk Hotels & Restaurants kun je het desbetreffende hotel benaderen. Je kunt in de meeste gevallen bellen, mailen en het contactformulier op de website invullen. Ook hebben de meeste hotels een eigen Facebook- en/of Twitter-account waar je ze op kunt volgen.

Ervaringen met Van der Valk Hotels

Van der Valk Hotels krijgt gemiddeld een 4,6
op basis van 5 ervaringen:

4,6 + Ervaring delen
op 27 augustus 2019 bestemming: , reisperiode: juli 2019

Na 2 polsoperaties ging ik bijkomen bij een Van der Valk, ben er met plezier al bij velen in binnen- en buitenland geweest, dit keer werd het 5 dagen Sneek.

Ik had een vervelend defect in de douche, zeker nu ik met 2 polsen aan het tobben was. Dus ik heb dit de volgende morgen gemeld bij een receptionist. Hij was het niet van plan op te (laten) lossen, vroeg niet eens mijn kamernummer. Briefje opgehangen voor de werkster, er werd niets aan gedaan. Repair Request aan de deur gehangen, hing er na 48 uur nog.
Bij thuiskomst op 17-07-19 meteen een schriftelijke klacht bij dhr. G. Lebert/General Manager ingediend, nooit wat van gehoord. Zoals de baas is zal hij zijn personeel beïnvloeden denk ik dan maar.

Verder vraag ik me ook af waarom er allemaal goede reviews op de site van dit hotel staan, dit geeft een scheef beeld, die van mij van half juli is niet geplaatst en zou de score een heel stuk lager maken.

  • Algemeen 3
op 21 juli 2018 bestemming: Nederland / Molenhoek, reisperiode: juli 2018

Alles was slecht , kamers gedateeerd geen airco, geen koelkastje, het eten werd na anderhalf uur geserveerd, als Vierdaagse ganger ben je dan te moe om te eten .heel jong personeel kunnen het niet aan onervaren , overzichtsverlies , niet voor herhaling vatbaar .

  • Algemeen 3
op 27 november 2016 bestemming: Duitsland / Moers, reisperiode: december 2016

Vorig jaar zijn we 4 dagen bij jullie te gast geweest en dat is ons bijzonder goed bevallen. Juli dit jaar hebben we opnieuw 4 dagen bij jullie geboekt van 15-18 december ( Res. nr.KM4628CA4482 ). Nu worden we deze week gebeld door Hotel Specials die dit voor ons geboekt hebben , dat we zijn uitgeboekt door jullie omdat er een groepsreservering is aangenomen.
Dit vindt ik op z’n zachts gezegd niet echt klantvriendelijk.
Hierna wordt er zonder overleg een ander hotel voor ons geboekt ( Hotel Dampfmuhle ) .
Dit hotel is kwalitatief zeker niet gelijkwaardig en nogmaals zonder overleg geboekt. ( maar wel aangeven dat er contact is geweest)
Als excuus wordt nu aangedragen dat er een verkeerd email-adres is gebruikt , terwijl ik na onze boeking nog contact heb gehad via dit mailadres om te vragen of we opnieuw kamer 105 konden krijgen net als vorig jaar.
Al met al vinden wij het absoluut niet netjes hoe dit alles is verlopen en hadden we meer klantvriendelijkheid en service verwacht van van der Valk.
Gisterenavond heeft mijn vrouw nog gebeld om navraag te doen , maar omdat ze niet zo goed duits sprak werd gewoon de hoorn erop gegooid.
Nogmaals dit is absoluut niet de service en klantvriendelijkheid die wij gewend zijn bij van der Valk en we hopen dan ook dat er als nog een oplossing ( compensatie)
gevonden wordt waarmee beide partijen tevreden kunnen zijn.
Nogmaals we hebben altijd met veel plezier verbleven bij Van der Valk en hopen ook dat dit een incident is.

  • Algemeen 1
op 5 mei 2016 bestemming: Nederland / Molenhoek, reisperiode: april 2016

We zijn een paar dagen naar het plaatsje Molenhoek geweest. Voor diegenen die niet weten waar dat is gelegen, het ligt slechts op enkele kilometers van het Radboud Ziekenhuis te Nijmegen, alwaar we een bezoek aan moesten brengen.
Eerst iets over het hotel, gelegen aan een doorgaande dorpsweg, het hotelgedeelte ligt aan de ene kant van de weg, het restaurant gedeelte is gelegen aan de andere zijde van de weg. De kamers zijn uitstekend, het diner goed en betaalbaar, het ontbijt lekker. Wat wil je nog meer? We gebruikten een speciale aanbieding die op de eigen hotelsites gemakkelijk te vinden en te boeken zijn. Wat wij prettig vinden si dat je gratis mag annuleren tot 24 uur voor aankomst en dat je pas in het hotel behoeft te betalen bij aankomst. Dus flexibiliteit ten over voor de gasten. Molenhoek is gelegen in de kop van Limburg en is een heel klein dorpje gelegen tegen de Limburgse heuvels. Een prachtig uitgangspunt voor fietsers, wandelaars en rustzoekers. Molenhoek is omgeven van niet alleen een prachtige natuur en de meest aansprekende is natuurlijk de Mokerheide. In de omgeving van Mook vindt je diverse natuurgebieden maar ook de Heilige Land Stichting, het Afrika museum. Het oude restaurant op de top van de heuvels iets verder van Mook gelegen (voldoende parkeerplaats van auto's) toont hoe de Engelse Sherman tanks in de tweede wereldoorlog Nederland begonnen te ontzetten van de Nazi's. Indrukwekkend om dat te zien. Rijd eens rod door deze prachtige streek van Noord Limburg en verbaas je over, zoals wij dat deden, over de kleine plaatsjes waar het lekker koffie met Limburgse vlaai drinken en eten is. Volop plaats om eens lekker te ontspannen. Natuurlijk konden wij in de korte tijd dat we er waren niet alles van deze streek zijn, dat is echt onmogelijk, namelijk er is zoveel te zien en te beleven. Oh ja; vergeet de grote stad Nijmegen niet, deze biedt voor elk wat wils, boottochtje maken, shoppen till you drop, musea, enfin. Het is meer dan de moeite waard om eens lekker bij te komen in Molenhoek.

  • Algemeen 7
op 14 december 2015 bestemming: Nederland / Vianen, reisperiode: augustus 2015

Van der Valk Vianen. Ook dit keer weer een heerlijke avond gehad met de alle kinderen en een prima kamer en service.

  • Algemeen 9