Muziekreizen van Effeweg.nl

De muziekreizen van Effeweg.nl
De muziekreizen van Effeweg.nl
De muziekreizen van reisorganisatie Effeweg.nl klinken je als muziek in de oren! Tijdens deze reizen geniet je namelijk van een unieke reis naar Duitsland of Oostenrijk met gezellige muziekavonden. Het muzikale avondprogramma wordt gecombineerd met excursies in de prachtige natuur van de bestemming. Ben je benieuwd naar deze bijzondere muziekreizen? Lees er hier meer over.

De bestemmingen

De muziekreizen van Effeweg.nl zijn rondreizen door Duitsland en Oostenrijk. Afhankelijk van de reis die je kiest duurt de muziekreis 4 of 8 dagen. Tijdens deze dagen bezoek je verschillende steden en bezienswaardigheden van het land, waarna iedere avond wordt afgesloten met een afwisselend muziekprogramma. De muzikale thema's zijn aangepast op de lokale muziek. Zo bestaat er een reis door Duitsland waarbij er één avond in het teken staat van het beroemde Oktoberfest, uiteraard met bijpassende muziek. Ook kun je in Oostenrijk deelnemen aan een echte jodelavond. In dit artikel zullen we alle bestemmingen kort voor je uit lichten.

Reis 1: Alpenländischer Musikherbst
Deze 8-daagse rondreis naar Oostenrijk heeft een vol programma, inclusief diverse muziekavonden. Gedurende deze muziekreis verblijf je in een hotel in Kirchberg, vanuit deze locatie zullen verschillende excursies worden gemaakt. De avonden staan in het teken van typisch Oostenrijkse muziek. Zo staan er onder andere een Tiroolse avond, een avondprogramma vol Schlagermuziek, het traditionele Frühschoppen en een gala op het programma. Overdag worden er een aantal verschillende excursies gemaakt, onder andere naar de Krimmler watervallen, de Achensee en de beroemde berg Grossglockner. In dit volle programma komen zowel natuur- als muziekliefhebbers geheel aan hun trekken.

Grossglockner
Grossglockner


Reis 2: Thüringen Wald en Wiesenfest
Tijdens deze reis bezoek je in 4 dagen verschillende steden in Duitsland. Het eerste muzikale hoogtepunt is een bezoek aan Eisenach, de geboortestad van Johann Sebastian Bach. Daarnaast bezoek je tijdens deze muziekreis de hoogtepunten van Schmalkalden, Meiningen, Oberweißbach, Glasstudio Reuss in Gräfenroda en de kristalgrotten in Mariënglashöhle. Het avondprogramma bestaat uit een avond met een dj en een typisch Thuringer buffet vergezeld met gezellige blaasmuziek en een echte roofvogelshow!
Kasteel in Eisenach
Kasteel in Eisenach


Reis 3: Oktoberfest Thüringen
Ook deze 4-daagse muziekreis richting Duitsland begint in de geboortestad van muziekcomponist Bach. Het programma van deze muziekreis komt grotendeels overeen met de bovenstaande 4-daagse rondreis naar Duitsland, alleen het programma van de tweede dag wijkt af. Tijdens deze dag wordt er een bezoek gebracht aan de hoofdstad en tevens grootste stad van Thüringen: Erfurt. Hier heb je de mogelijkheid om een stadswandeling onder leiding van een gids te maken, waarbij de hoogtepunten van de stad worden bezocht. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het braadworstmuseum, dat wordt opgevolgd door het muzikale programma van de avond: een speciaal Oktoberfest programma. Deze avond staat geheel in het teken van muziek, vertier en de typische Duitse gezelligheid, vergezeld met een 'Humpen' bier.
Het historische centrum van Erfurt
Het historische centrum van Erfurt


Reis 4: Tiroler Alpenspektakel 
Tijdens deze 8-daagse reis reis je af naar het Brixental in Oostenrijk. De reis bestaat uit een afwisseling tussen verschillende excursies en vrije tijd. Tijdens de excursies worden enkele hoogtepunten van de omgeving bezocht, zoals Brixlegg, Rattenberg en de Krimmler watervallen. Ook veel activiteiten van het dagprogramma staan in het teken van muziek. Zo wordt de Almabtrieb bijgewoond, waarbij de boeren met hun gekleurde vee de bergen afkomen onder begeleiding van Tiroler muziek. Ook heb je de mogelijkheid om een jodelcursus te volgen. De avonden zijn geheel aangepast aan het thema Tirolermuziek met lokale artiesten, een groot Alpenspektakel en een Tiroler Heimatabend met volksdans.
Krimmler watervallen
Krimmler watervallen