Oad

Url: https://www.oad.nl/
Aangesloten bij: SGR / Calamiteitenfonds / SKTB
Type reizen: excursiereizen

Logo van Oad
Oad won in 2012 de Reisgraag award Oad won in 2013 de Reisgraag award

De reisorganisatie Oad (Overijsselse Autobusdiensten) is opgericht in 1924. Oad begon als aanbieder van openbaar vervoer en korte groepsuitjes. De busreizen waren hierbij een succesvol onderdeel. De organisatie maakte na haar faillissement dan ook een succesvolle doorstart in 2013 als 'Oad Bus bv'. Reisorganisatie Oad organiseert reizen naar veel Europese landen maar ze hebben ook reizen naar verre bestemmingen zoals Canada, Bali en Zuid-Afrika. Daarnaast hebben ze verschillende soorten vakanties waar je uit kunt kiezen: busreizen en rondreizen, fietsvakanties, muziekreizen, verre rondreizen, riviercruises, Disneyland Parijs, wintersport en meer.

Op haar website heeft Oad een overzicht van de vijf populairste bestemmingen opgesteld. Op dit moment zijn die bestemmingen: Oostenrijk, Duitsland, Wales, Scandinavië en Italië. De reisorganisatie biedt maar liefst 51 bestemmingen aan waar je naar op vakantie kunt. Ook kun je bij Oad kiezen uit een aantal themareizen. Kies bijvoorbeeld uit tuinreizen, muziekreizen, de wandel 4-daagse Marbella, de wandel 4-daagse Mallorca en de Walk Challenge Japan 2020. Een groepsreis kan op maat gemaakt worden zodat de reis precies wordt zoals jij wil.

Oad heeft een aantal aspecten waarin zij uniek zijn. De chauffeurs en reisleiders van Oad hebben veel kennis over de specifieke reis en bestemming en er is een unieke Oad taxiservice die je ophaalt van je huisadres en naderhand ook weer thuis brengt. Daarnaast is Oad aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

op 27 oktober 2021 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: november 2021

Oad had eerder aangeboden als de boeking niet voor 1 oktober binnen is dat het dan 30% annuleringskosten is. we hadden 9 september boekingsbevestiging binnen. aangegeven dat we het niet meteen konden betalen. bij uitzondering kregen we uitstel tot 1 oktober wat dus al niet de regels zijn anders dus die 30% betalen. Helaas hebben we betaald. en nu willen wij het annuleren of wijzigen zodat iemand van het verblijf kan genieten. nu wilt oad 100% annuleringskosten of wijzigingskosten. dit betekend dus dat je DUBBEL betaald voor een naam verandering of dergelijke. Als je bij disney zelf boekt kan je 7 dagen van tevoren nog KOSTELOOS annuleren of wijzigingen doorgeven. Nu wilt oad niks compenseren behalve nog die 100% innen. NOOIT BOEKEN VIA OAD ALTIJD VIA EIGEN SITE VAN BESTEMMINGEN. Oad is alleen coulant als het hun geld oplevert maar de klant echt helpen willen ze niet.

  • Algemeen 1
op 4 januari 2020 bestemming: BelgiŽ, reisperiode: december 2019

De reis met het schip Dutch Melody was op zich goed op een paar dingen na. En dat waren: Vrriendelijkheid van hoger personeel liet te wensen over. Bediening en schoonmaak personeel geweldig. Muziek in de avond klonk veels te hard en als men vroeg of het wat zachter mocht kreeg men te horen: dan moet je maar ergens anders gaan zitten. Deze uitspraak kun je volgens mij niet maken tegenover je klanten. Verder was het schip prima en de hutten goed en ook het eten was prima en verder was het een mooie reis vandaar deze 8.

  • Algemeen 8
op 2 januari 2020 bestemming: ItaliŽ, reisperiode: oktober 2019

Oad belooft veel maar doet helemaal niets.Er kan niets veranderd worden en ze geven verkeerde informatie. Door zelf een reis te boeken ben je goedkoper en beter uit! Heel onbetrouwbare reisorganisatie!

  • Algemeen 4
op 5 november 2019 bestemming: Duitsland / Mecklenburg-Vorpommern, reisperiode: december 2018

Waardeloze kerstreis. Excursies niet volgens afspraak. Geen nachtmis. Slecht kerstdiner.

  • Algemeen 3
op 12 september 2019 bestemming: ItaliŽ / Pietra ligure, reisperiode: september 2019

Reis bloemen RiviŤra, hotel Moresco in Diana Marino bleek overboekt...daarom naar hotel Paco in Pietra Ligure, zou gelijkwaardig zijn, was het absoluut niet!!.
Onze verwachtingen waren hoog...in 2018 hadden we een prachtige reis naar SloveniŽ en KroatiŽ gemaakt, maar dan dit jaar....
Bij Moresco hadden we kamer met zeezicht geboekt, het hotel zag er mooi uit en lag aan zee, Hotel Paco lag buiten het centrum, ver van zee aan een gevaarlijke weg zonder fatsoenlijk trottoir, het was duidelijk minder mooi dan Moresco, en ipv zeezicht keken we op een appartement.
Het avondeten was afgepast, een kleine vrouw kreeg hetzelfde als een vent van 2 meter....ontbijt was ok maar beperkt.
Ondanks duidelijk doorgeven van noten en vis allergie, wist het hotel van niets, na uitleg van ons kreeg mijn vriend nog 4x iets met noten als dessert...!!!
Strand was onvindbaar want ons werd niets uitgelegd, ook niet dat je een bon van het hotel moest meenemen en dat je op het strand alleen in slappe stoelen mocht zitten, want voor de ligbedden moest 20 euro worden bijbetaald.
Onze buschauffeur tevens reisleider was door Oad in het diepe gegooid, hij kreeg daags voor de reis te horen dat hij naar de bloemen RiviŤra en Cote d'Azur moest, waar hij nog nooit was geweest!!!
Gevolg hiervan....geen enkele info vd chauffeur over de streek, zelf 1 plaatsje waar we heen zouden gaan helemaal niet kunnen vinden, waarna we in Imperia zijn gedumpt tijdens de siŽsta, waardoor er dus geen winkel open was....
Eerder was dit ook al in San Remo gebeurd.
Hotel personeel in overnachtingshotel Ibis in Mulhouse was onvriendelijk en de aankomst verliep chaotisch, we zouden in Duitsland overnachten, maar dit werd dus ook opeens veranderd....
Hoogtepunten vd reis waren de dagtocht naar Monaco met een hele goede gids, de kamers die erg schoon waren, en de leuke groep, voor de rest was deze reis een grote teleurstelling....

  • Algemeen 5
op 4 september 2019 bestemming: , reisperiode: augustus 2019

EEn geweldig goed georganiseerde reis. Chauffeur Gert en reisleidster Els waren super. Prima hotels en heel goed eten. Een verdiende 10.

  • Algemeen 10
op 29 augustus 2019 bestemming: Duitsland / Willingen, reisperiode: augustus 2019

Hotel perfect,bus oud en deur kapot,chauffeur gaf weinig informatie,reed vaak verkeerd.excursie de Kahle Asten stel niets voor kan geschrapt.Het hotel verdient een 10.Doordat de deur kapot was hebben wij weinig van de stad Korbach gezien.

  • Algemeen 7
op 17 augustus 2019 bestemming: MacedoniŽ / Ohrid, reisperiode: mei 2019

Prima hotel. Goede begeleiding gehele reis.
Gedurende de reis Betoverend Macedonie en verblijf in prima hotel Metropol in Ohrid heeft gids Miro Ognanov onze groep van 6 personen een geweldige week bezorgd. Dagelijks een verrassende trip met bezienswaardigheden en vooral uitstekende eetgelegenheden. Als "een wandelend geschiedenisboek" weet hij kennis en cultuur op een enthousiaste en interessante wijze over te brengen. Onder zijn bezielende leiding heeft hij ons kennis laten maken met ZIJN Macedonie. Dank je wel Miro.

  • Algemeen 9
op 11 augustus 2019 bestemming: Oostenrijk / Jenbach, reisperiode: augustus 2019

Een heel goede chauffeur. Leuke excursies hotelkamer was prima. Maar bij de avond maaltijd werden geen groenten geserveerd en het hotel heeft geen gezellig terras om met je reisgenoten in de avonduren nog even lekker buiten te zitten onder genot van een drankje. Bar in het hotel was al om halfelf dicht. En bij vroege terugkeer in hotel na excursie was ook alles dicht. Samen wat drinken in een gezellige sfeer draagt bij aan vakantiegevoel. De reis was verder wel voor herhaling vatbaar maar dan in een hotel waar je wel lekker kunt buitenzitten en ook 's avonds nog wat kunt drinken.

  • Algemeen 7
op 2 augustus 2019 bestemming: Duitsland / Zell im wiesentall, reisperiode: juli 2019

De reis was mooi goede chauffeur mark, maar hotel was slecht het eten was zeer slecht ,meerdere gasten hebben het eten laten staan, hotel sterk verouderd en niet geschikt voor mensen slecht ter been

  • Algemeen 6

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen