Schrijf een ervaring over Oad en maak kans op mooie prijzen!

Oad

Url: https://www.oad.nl/
Aangesloten bij: SGR / Calamiteitenfonds / SKTB
Type reizen: excursiereizen

Logo van Oad
Oad won in 2012 de Reisgraag award Oad won in 2013 de Reisgraag award

De reisorganisatie Oad (Overijsselse Autobusdiensten) is opgericht in 1924. Oad begon als aanbieder van openbaar vervoer en korte groepsuitjes. De busreizen waren hierbij een succesvol onderdeel. De organisatie maakte na haar faillissement dan ook een succesvolle doorstart in 2013 als 'Oad Bus bv'. Reisorganisatie Oad organiseert reizen naar veel Europese landen maar ze hebben ook reizen naar verre bestemmingen zoals Canada, Bali en Zuid-Afrika. Daarnaast hebben ze verschillende soorten vakanties waar je uit kunt kiezen: busreizen en rondreizen, fietsvakanties, muziekreizen, verre rondreizen, riviercruises, Disneyland Parijs, wintersport en meer.

Op haar website heeft Oad een overzicht van de vijf populairste bestemmingen opgesteld. Op dit moment zijn die bestemmingen: Oostenrijk, Duitsland, Wales, Scandinavië en Italië. De reisorganisatie biedt maar liefst 51 bestemmingen aan waar je naar op vakantie kunt. Ook kun je bij Oad kiezen uit een aantal themareizen. Kies bijvoorbeeld uit tuinreizen, muziekreizen, de wandel 4-daagse Marbella, de wandel 4-daagse Mallorca en de Walk Challenge Japan 2020. Een groepsreis kan op maat gemaakt worden zodat de reis precies wordt zoals jij wil.

Oad heeft een aantal aspecten waarin zij uniek zijn. De chauffeurs en reisleiders van Oad hebben veel kennis over de specifieke reis en bestemming en er is een unieke Oad taxiservice die je ophaalt van je huisadres en naderhand ook weer thuis brengt. Daarnaast is Oad aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

op 5 november 2019 bestemming: Duitsland / Mecklenburg-Vorpommern, reisperiode: december 2018

Waardeloze kerstreis. Excursies niet volgens afspraak. Geen nachtmis. Slecht kerstdiner. ... Lees meer

  • Algemeen 3
op 12 september 2019 bestemming: Italië / Pietra ligure, reisperiode: september 2019

Reis bloemen Rivièra, hotel Moresco in Diana Marino bleek overboekt...daarom naar hotel Paco in Pietra Ligure, zou gelijkwaardig zijn, was het absoluut niet!!.
Onze verwachtingen waren hoog...in 2018 hadden we een prachtige reis naar Slovenië en Kroatië gemaakt, maar dan dit jaar....
Bij Moresco hadden we kamer met zeezicht geboekt, het hotel zag er mooi uit en lag aan zee, Hotel Paco lag buiten het centrum, ver van zee aan een gevaarlijke weg zonder fatsoenlijk trottoir, het was duidelijk minder mooi dan Moresco, en ipv zeezicht keken we op een appartement.
Het avondeten was afgepast, een kleine vrouw kreeg hetzelfde als een vent van 2 meter....ontbijt was ok maar beperkt.
Ondanks duidelijk doorgeven van noten en vis allergie, wist het hotel van niets, na uitleg van ons kreeg mijn vriend nog 4x iets met noten als dessert...!!!
Strand was onvindbaar want ons werd niets uitgelegd, ook niet dat je een bon van het hotel moest meenemen en dat je op het strand alleen in slappe stoelen mocht zitten, want voor de ligbedden moest 20 euro worden bijbetaald.
Onze buschauffeur tevens reisleider was door Oad in het diepe gegooid, hij kreeg daags voor de reis te horen dat hij naar de bloemen Rivièra en Cote d'Azur moest, waar hij nog nooit was geweest!!!
Gevolg hiervan....geen enkele info vd chauffeur over de streek, zelf 1 plaatsje waar we heen zouden gaan helemaal niet kunnen vinden, waarna we in Imperia zijn gedumpt tijdens de siësta, waardoor er dus geen winkel open was....
Eerder was dit ook al in San Remo gebeurd.
Hotel personeel in overnachtingshotel Ibis in Mulhouse was onvriendelijk en de aankomst verliep chaotisch, we zouden in Duitsland overnachten, maar dit werd dus ook opeens veranderd....
Hoogtepunten vd reis waren de dagtocht naar Monaco met een hele goede gids, de kamers die erg schoon waren, en de leuke groep, voor de rest was deze reis een grote teleurstelling.... ... Lees meer

  • Algemeen 5
op 4 september 2019 bestemming: , reisperiode: augustus 2019

EEn geweldig goed georganiseerde reis. Chauffeur Gert en reisleidster Els waren super. Prima hotels en heel goed eten. Een verdiende 10. ... Lees meer

  • Algemeen 10

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen