Schrijf een ervaring over Oad en maak kans op mooie prijzen!

Oad

Url: http://www.oad.nl
Aangesloten bij: SGR / Calamiteitenfonds / SKTB
Type reizen: excursiereizen

Logo van Oad
Oad won in 2012 de Reisgraag award Oad won in 2013 de Reisgraag award

Al sinds 1924 is Oad (opgericht met de naam Overijsselsche Autobusdiensten) een begrip in Nederland. Na jaren actief te zijn geweest als aanbieder van openbaar vervoer en korte groepsuitstapjes ging Oad in de jaren '60 daadwerkelijk als organisator van verzorgde busreizen optreden. Voornamelijk het busbedrijf is altijd een succesvol onderdeel van Oad Reizen geweest. Toen de touroperator failliet ging maakte Oad Bus b.v. een succesvolle doorstart in 2013. In de afgelopen jaren heeft de organisatie laten zien betrouwbaar en deskundig te zijn. Op dit moment organiseren ongeveer 200 enthousiaste medewerkers bus- en rondreizen. Zowel voor klanten die individueel op pad willen als voor groepen die een reis op maat wensen. Ook riviercruises en arrangementen op het gebied van sport en events behoren tot de mogelijkheden. Er zijn in totaal reizen naar maar liefst 31 landen en vele bestemmingen. De populairste landen zijn op dit moment Oostenrijk, Duitsland, Nederland en Frankrijk.

Mocht je een speciale busreis willen maken zijn de themareizen van Oad wellicht iets voor jou. Zo worden de busreizen gecombineerd met musicals, de wandel 4-daagse, de huishoudbeurs en muziekreizen. Een populaire reis van Oad is die naar Disneyland® Paris. De busreizen zijn ook te boeken in combinatie met hotelarangementen en vliegreizen. Ook is Oad inmiddels weer aangesloten bij de ANVR en SGR.

op 6 januari 2019 bestemming: Oostenrijk / Greifenburg, reisperiode: december 2018

9 dagen in hotel Rossmann is teveel van het goede. Gedateerd. Geen douchegordijn en tv uit het jaar 1960. Ontbijt met één soort jam!! ... Lees meer

  • Algemeen 7
op 29 december 2018 bestemming: Engeland / Graafschap Kent, reisperiode: augustus 2018

De eerste en laatste keer met OAD op reis geweest (Busreis Kent: kastelen & tuinen van Engeland). Aan de vriendelijke buschauffeur heeft het niet gelegen, maar puur aan de organisatie.

Wij kwamen terecht in een hotel (Holiday Inn Sittingbourne) waar, blijkt achteraf, al een jaar problemen waren met de airco. Ook nu, in de warme maand augustus, was deze opnieuw kapot. De eerst nacht geen oog dichtgedaan. Het raam kon niet verder open dan een paar centimeter. Dit wilden we eigenlijk niet vanwege het lawaaiige aggregaat en machines onder ons raam, maar anders was het helemaal niet uit te houden. Pas de laatste nacht was de airco weer gemaakt. Tot die tijd moesten we het doen met een ventilator die de hete lucht circuleerde. We konden geen andere kamer krijgen, geen compensatie. De wc ging meerdere malen kapot en we moesten een aantal keer koud douchen. Dit alles bovenop de verkeerde kamer die we hadden gekregen (double i.p.v. twin). Een slechte nachtrust is niet echt bevorderlijk voor je energie en humeur gedurende de dag.

Na thuiskomst bleek dat de problemen bij dit hotel al langer dan een jaar spelen. Blijkbaar interesseert OAD dit weinig aangezien ze gebruik blijven maken van dit hotel en nergens op hun site communiceren richting hun (potentiële) klanten over de aanhoudende problemen bij deze zeer ondermaatse Holiday Inn. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe vervelend het moet zijn geweest voor toeristen gedurende de hittegolf van deze zomer.

De reactie van OAD op dit alles: 'Er stond toch een ventilator?'
Ik verwacht echt niets onredelijks voor de prijs van deze reis, maar functionerende sanitair en een werkende airconditioning in een kamer in de zomer waar het raam amper open kan? Lijkt me niet teveel gevraagd.

Voor al dit gedoe kregen we van OAD 25 euro... Niet het bedrag, maar een voucher voor een nieuwe reis bij henzelf. Ja.... ... Lees meer

  • Algemeen 3
op 28 december 2018 bestemming: Duitsland / Keulen, reisperiode: december 2018

19-12-18 dagtrip naar kerstmarkt in Keulen Vanuit Nijmegen.
We hebben er 5 uur (!!) over gedaan om in Keulen te komen.
Om 7.30u als eerste opgehaald uit Nijmegen, om uiteindelijk via Uden, Oss, Veghel , Den Bosch en Eindhoven (volgorde weet ik niet meer precies) om 12.30u in Keulen te arriveren. Ronduit belachelijk!! In die tijd had ik met de auto al in Parijs kunnen zijn. Afstand Nijmegen -Keulen is ongeveer 160km wat je in ongeveer 2uur kunt rijden.
Ook de chauffeurs waren het niet eens met de volgorde van de serviceroute (ophaalroute), hadden nog gebeld, maar van de planning moest het zo. Logisch dat je anderen moet ophalen, maar niet op deze manier gepland.
Volgend jaar geen OAD meer voor ons.
Kerstmarkt was trouwens wel de moeite waard. ... Lees meer

  • Algemeen 3

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen