Bolderman Excursiereizen

Url: https://www.bolderman.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds / SKTB
Type reizen: excursiereizen

Logo van Bolderman Excursiereizen
Bolderman Excursiereizen won in 2024 de Reisgraag award

Bolderman Excursiereizen is een reisorganisatie met een groot aanbod aan reizen binnen en buiten Europa. De reizen zijn van goede kwaliteit en worden aangeboden tegen een lage prijs. Het aanbod van Bolderman is de afgelopen jaren gegroeid, waardoor er tegenwoordig naast busreizen ook rivier- en zeecruises en vlieg-busreizen worden aangeboden. Elk jaar wordt dit aanbod uitgebreid, om in nog meer wensen van reizigers te voorzien.

Bij een busreis reis je per luxe touringcar en bezoek je alle belangrijke bezienswaardigheden die in het land of de stad van bestemming te vinden zijn. Je kunt alles van de bestemming bekijken omdat de reizen zorgvuldig uitgezocht zijn. Natuurlijk blijft er genoeg vrije tijd over om zelf in te vullen. Voor lage prijzen boek je al stedentrips inclusief busreis, excursies en overnachtingen in goede hotels. De opstappunten van Bolderman Excursiereizen bevinden zich verspreid door het land. Vanaf deze punten word je naar een wisselpunt gebracht. Daar staan de touringcars te wachten om je verder naar de eindbestemming te brengen.

Het aanbod van Bolderman Excursiereizen bestaat uit busreizen, excursiereizen, rondreizen, stedenreizen, cruises, vliegreizen, actiereizen, kerstreizen en najaarsreizen. Het zelf samenstellen van groepsreizen behoort ook tot de mogelijkheden. Ervaren reisleiding staat voor je klaar om je de mooiste plekjes te laten zien en vragen te beantwoorden. Om de kwaliteit van de reizen te waarborgen worden de reisleiders worden ieder jaar bijgeschoold.

Het hoofdkantoor van Bolderman Excursiereizen is te vinden in Veenendaal. Hier kun je een reis boeken, maar dat kan ook via de website of telefonisch. De reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. In het geval van calamiteiten biedt Bolderman Excursiereizen de maximale garantie.

Opstapplaatsen en wisselpunten
Voor alle busreizen van Bolderman zijn er verschillende opstapplaatsen. Deze worden ook wel verzamelplaatsen of opstappunten genoemd. De bussen vanuit het hele land verzamelen zich vervolgens bij het verzamelpunt bij zalencentrum Het Witte Huis in Zeeland, Noord-Brabant. Deze overstaplocatie is voorzien van een grote overdekte overstapterminal, waardoor je altijd droog kunt uitstappen. Tegen betaling kan hier geparkeerd worden op een verharde parkeerplaats.

Ervaringen met Bolderman Excursiereizen

Bolderman Excursiereizen krijgt gemiddeld een 8,3
op basis van 1096 ervaringen:

8,3 + Ervaring delen
op 25 juni 2024 bestemming: Griekenland / Athene, reisperiode: juni 2022

In Juni 2022 bookten wij 15 dagen reis naar Griekenland , E. 23oo incl. annul. verz. Door covid konden wij niet mee,maar omdat we niet in NL wonen ( in Amerika), ik ben NL staatsburger, kregen wij niets terug. Hoorde dit jaar van B.man chauffeur dat toen deze reis en anderen niet doorgingen. Chauffeurs moesten andere baan zoeken. Geld terug grantie leuze is een sprookje. Schunnig dat B.man , een miljoenen bedrijf oudere mensen (79& 81) zo behandelt

 • Algemeen 1
op 2 juni 2024 bestemming: Zwitserland / Saas-Grund, reisperiode: mei 2024

Wij gingen met de bus naar Zwitserland 8 dagen de Glacier express e.d. Helaas omdat het een tussen seizoen was, waren de winkels, restaurants de kabelbaan gesloten. Er waren 2 supermarkten en een bakker open, verder was alles dicht. Ook doordat we in het tussen seizoen zaten reed de mooie trein met de ronde glazen niet. Het was dus een gewone trein. Deze trein stond op mijn bucketlist. Jammer dat ik dit dus niet kan afstrepen. Ik zal dan nog een keer moeten gaan. Wat ik ook jammer vond dat ik niet eens een keer ergens anders kon eten omdat alles dicht zit. De eigenaren spraken Nederlands wat voor sommige mensen handig is maar voor mij geen vakantie gevoel geeft. Thuis nog eens gekeken maar nergens staat dat het in april/mei een tussen seizoen is. Ik was dan graag later gegaan.

 • Algemeen 6
op 3 mei 2024 bestemming: ItaliŽ / Rome, reisperiode: april 2024

Op factuur staat reis incl 7 keer diner, in werkelijkheid was de reis maar 4 keer diner. Bolderman toont geen enkele vorm van empathie

 • Algemeen 2
op 12 februari 2024 bestemming: Griekenland / rondreis, reisperiode: oktober 2023

Bij Bolderman moet je zeker niet zijn, wanneer je reŽle klachten hebt over een vervelende reis waar Bolderman verantwoordelijk voor is. Alles wordt weerlegd en van een compensatie is absoluut geen sprake. Het beleid is daar; alle klachten niet serieus nemen en gewoon ontkennen.
Al onze mailtjes hierover eindigden met: Het spijt ons u niet beter te kunnen berichten. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geÔnformeerd. Met vriendelijke groet,

 • Algemeen 6
op 26 januari 2024 bestemming: / o.a Bilbao, reisperiode: september 2023

Prima verzorgde reis met alle hoogtepunten in de regio afwisselend programma een dikke 9.

 • Algemeen 9
op 3 januari 2024 bestemming: / italie, reisperiode: september 2023

Het was een goed georganiseerde reis ,_chauffeur, reisbegeleider, was prima , we kregen veel informatie, er was tijd genoeg elkaar te leren kennen.vooral voor ouderen is dit een goede manier om op reis te gaande nieuwe mensen te leren kennen.Ik heb op 80 jarige leeftijd nog een leuke ,lieve vriend ontmoet en hebben nu een relatie.afgelopen december zijn we samen meegegaan met de Florence en Rome kerstreis.

 • Algemeen 9
op 5 oktober 2023 bestemming: ItaliŽ / Lutago, reisperiode: september 2023

Chauffeur,gezelschap,omgeving,waren top. Maar bepaalde dingen waar Bolderman invloed op heeft waren slecht en dat was keuze hotel en ligging hotel waren gewoon slecht. Hotel was gehele dag open ook in de nachten ligging ook slecht nl. aan zeer drukke weg waar ook nog eens zeer hard werd gereden. In het hotel was bijna de gehele dag geen personeel en kon je overdag nog niet eens een consumptie kopen alleen vanaf 5 uur als je geluk had en om 9 uur s,avonds was het gedaan en kon je naar boven naar gedeeltelijke slecht onderhouden kamers. Het personeel dat er was deed .goed zijn best

 • Algemeen 7
op 23 september 2023 bestemming: Ierland, reisperiode: september 2022

De meest slechte reisvaardig mijn leven. Waardeloze reisleiding/chauffeur. Slechte hotels en eten beneden alle peil.reis was best duur 12 dagen Engeland/Schotland/ Ierland

 • Algemeen 2
op 16 september 2023 bestemming: KroatiŽ / Neum (Bosnie), reisperiode: september 2023

Wij zijn van 4 september tot en met 15 september met de busreis van Bolderman op vakantie geweest. De chauffeur/reisleider was fantastisch. Goede chauffeur en kennis van de landen waar we door reden. Stond ook voor iedereen klaar, vriendelijk. De hotels onderweg waren van vergane glorie. Het hotel in Zagreb was zelfs gevaarlijk. Draden met kroonsteentjes aan elkaar gemaakt. Het hotel waar we zes nachten verbleven was heel netjes, mooie kamers en mooi gelegen. Het eten was echter van een heel belabberde kwaliteit en de hygiene was zeker niet optimaal. 43 van de 48 reizigers zijn dan ook ziek geworden. Bolderman was op de hoogte hiervan. Bij de reis hiervoor waren er ook al veel zieken. Ook mijn zus en ik zijn behoorlijk ziek geweest. We hebben daarna geleefd op soep en brood, omdat we van het buffet niet meer durfden te eten.
De salades van de avond ervoor stonden er 's ochtends nog. Als de bakken met eten bijna op waren dan werd er nieuw vlees, groenten of rijst bij gedaan. de bakken werden niet verwisseld.
Dan hadden we ook nog een boottocht, wat later dus een soort veerpond bleek, waar teveel mensen opzaten en er dus voor diverse mensen geen plaats was. Na een pauze op een eiland keerden we terug naar de boot en de mensen (Polen) meenden dat zij hun plaats weer op konden eisen. Zij werden verbaal agressief en er ontstond zelfs een handgemeen. Dit had een leuk tochtje moeten worden, maar werd een drama.
Graag uw reactie hierop.

 • Algemeen 5
op 25 augustus 2023 bestemming: ItaliŽ / Cianciano, reisperiode: augustus 2023

Van 14- t/m 23 augustus naar Ciantiano in Italie geweest. Hoewel de temperatuur, van tegen de 40 graden elke dag, een stempel drukte, was de sfeer er niet minder op. Heel, heel veel gezien van Toscane en Umbrie. Wat in de folder werd aangeboden werd wat ons betreft helemaal waar gemaakt. Onmiskenbaar mede door onze chauffeur Necmi, die met heel veel geduld, vakkennis en persoonlijke betrokkenheid een onvergetelijke indruk heeft achter gelaten. Zo'n service en zorg hadden wij nog niet eerder meegemaakt. Perfect en daarvoor heel veel dank hiervoor, naar hem toe.

 • Algemeen 9
op 22 augustus 2023 bestemming: Duitsland / Ebrach, reisperiode: augustus 2023

SLECHT HOTEL IN EBRACH.vieze en kapotte W.C, kamer was duidelijk niet gestofzuigd, het eten was elke dag de zelfde gekookte prak groente. Vis was niet gaar, alleen maar gekookt vlees. mensen waren misselijk ook diaree, er was geen beloofde gids. Chauffeur reed prima, maar wist amper iets te vertellen. De chauffer was ingevallen voor de vaste chauffeur van deze reis en wist daarom weinig te vertellen, maar hij deed zijn best, maar hij was heel erg ontevreden over het hotel en heeft dit ook gemeld bij Bolderman.

 • Algemeen 1
op 27 juli 2023 bestemming: , reisperiode: juli 2022

Mooie reis veel gezien, oude bus voorruit met barst achterruit lek stond vol water.leuningen die niet omhoog gingen,toilet stonk mocht haast niet gebruikt worden.Chauffeur voor de eerste keer naar de Noordkaap wist niks te vertellen qua informatie bijzonderheden landen erg jammer voor zoín dure reis en 6600 km rijden

 • Algemeen 7
op 18 juli 2023 bestemming: Oostenrijk / Fusch, reisperiode: mei 2023

Oude bus. Geen comfort. Lekkende airco, reizigers met paraplu op in de bus. Andere dag nieuwe bus (ook oud, dus weer geen luxe touringcar)gekomen met 48 zitplaatsen terwijl we met 50 reizigers waren. Airco lekte ook bij deze bus,opgelost met dichtplakken met tape. Veel problemen. Niet fijn. Geen reactie van Bolderman op klacht. Chauffeur was goed maar geen reisleider. Was nog nooit in deze omgeving geweest en kon er niets over vertellen. Wij gaan niet meer met Bolderman op vakantie.

 • Algemeen 3
op 15 juli 2023 bestemming: Spanje / Rondreis, reisperiode: juni 2023

De reis was prachtig, echter niet alle hotels.
Het eerste en laatste hotel waren in Frankrijk. Vooral het laatste was abominabel slecht. Te kleine kamer, geen lift waardoor je 3-hoog de koffer mocht meenemen. Het diner tartte alles! Macaroni met droge kip en een soort van sausje erbij. Het desert was een vruitcocktail die zo uit een (welbekend) merk in een schaaltje was gedeponeerd. Kortom, een excursiereis om zeker nooit meer te vergeten maar dan wel in het negatieve.
Jammer want de reis an sich was mooi

 • Algemeen 8
op 11 juli 2023 bestemming: Oostenrijk / Wenen, reisperiode: juni 2023

Wij zijn 8 dagen naar Wenen geweest, mooie stad en we hadden een fijn gezelschap.
Maar dan het hotel, we verbleven in hotel Zeman in Alland, bezoek hun website en u weet genoeg, het was een erotisch hotel, kamer geen ťťn keer schoongemaakt, geen toiletpapier, vragen om handdoeken, verrotte stoelen op balkon, bankstel bij bar was vergaan, konden niet buiten zitten plaats voor ongeveer 10 personen en wandelen kon ook niet, hotel lag langs weg zonder voetpaden.
Er waren kamers bij waar ik onze hond.niet in zou stoppen.
En er waren thema kamers voor de sex!!
Bolderman schaam je diep!!!!

 • Algemeen 5
op 9 juli 2023 bestemming: ItaliŽ / Gabbice mare, reisperiode: mei 2022

Ze houden zich niet aan de beloofde hotels van 4 naar 3 sterren, en de afhandeling klachten is ver onder de maat sinds de familie bolderman de boel heeft verkocht en Joost Romein de eigenaar is staat in quote 500 is het massa is kassa heeft oa de organisaties sun web, effe weg,Eliza was here ,prima vera, en gogo in pakket , dus gericht op zakken vullen en in het geheel niet op welzijn gasten, ik waarschuw iedereen niet met voornoemde organisatie in zee te gaan

 • Algemeen 4
op 29 mei 2023 bestemming: , reisperiode: mei 2023

Veel te lang in de bus, loch long hotel in Schotland erg slecht, schandalig. Verbleven daar 4 nachten. Heeft onze vakantie helemaal verpest.

 • Algemeen 5
op 28 mei 2023 bestemming: ItaliŽ / Puglia, reisperiode: mei 2023

12 dagen Authentiek Puglia, de hak van ItaliŽ valt zwaar tegen

Bij het opstappunt in Zeeland werden we al direct gedirigeerd naar een grasveldje op de lokatie van ď Effe wegĒ. Gelukkig was het bij terugkomst enkele dagen droog weer geweest zodat ik niet tot mijn assen in de blubber stond. Dit kostte 48 euro.
De bus, die gebruikt werd, was geen luxe bus van Bolderman maar een verouderde geleasde bus van de firma Hartemink, die absoluut niet voldeed aan de normen van luxe Comfort Class, geen koffie- en theezetfaciliteit, alleen een door de chauffeur aan het aanrechtje geplakt Senseo-apparaat en de prijs van een flesje Lidl-water was Ä1,50, een schandalige prijs voor een noodzakelijk item!
Beenruimte was links en rechts verschillend, (stoelen bij gemonteerd?), de zittingen waren erg hard, niet zo comfortabel op een lange busreis!!
Alle overnachtingshotels zijn zeer verouderd met zeer kleine kamertjes, gebrekkige douches en matige bedden, alles vergane glorie. De diners waren daarentegen wel redelijk tot goed.
Het resort ďMulino ŗ VentoĒ was uitstekend. Dit voldeed aan alle normen. Hotel ďMare NostrumĒ was ook goed, beiden wel gelegen in the middle of nowhere. Hierdoor hadden we lange aanrijtijden naar de verschillende excursies!

Onze chauffeur Willem vertelde, dat het zijn eerste reis naar Puglia was, hetgeen ook te merken was. Door zijn sterk verouderde Garmin navigatie reed hij verscheidene keren fout en moest hij door reizigers verder geholpen worden naar de bestemming d.m.v. hun eigen telefoonnavigatie!
Onderweg vertelde hij diverse geschiedkundige feitjes uit de omgeving waar we reden. Maar over de excursies in de stadjes en over de regio Puglia zelf gaf hij geen informatie. Blijkbaar heeft hij zich niet ingelezen vooraf en ook geen info van Bolderman verkregen.
De tijd voor stadsbezichtigingen was of te lang of te kort.
Alberobello (3 uur!) was te lang, Lecce was met een enkel dagdeel tekort, mede doordat de chauffeur de weg niet wist om te parkeren.
Bij het bezoek aan Santa Maria Leuca parkeerde hij op een verkeerd punt in het dorp en was er geen tijd genoeg om naar de vuurtoren te lopen (landtong!?
Rond 15:30 waren we weer terug in ons hotel, zeer slecht gepland! Waarom niet nog een excursie of mooie wandeling gemaakt?
In de reisbeschrijving staan enkele bezienswaardigheden vermeld met een optie om te bezoeken als er nog voldoende tijd beschikbaar was, deze hebben wij geen van allen gedaan, mede doordat de chauffeur niet bekend was in de regio en zich niet vooraf voorbereid had.

De olijf en wijnproeverij in het resort was ťťn groot promotieverhaaltje van 2 kwaliteiten olijfolie, vooraf een bezoekje aan de perserij tegenover de ingang van het hotel. Een medewerkster gaf wat uitleg, daarna in de wijnbar 2 stukjes brood met olijfolie. Na een half uur stonden we buiten. De wijnproeverij, een uur later werd in de tuin gehouden. Hier een commercieel praatje over 3 wijnen, wit, roze en prosecco,
van ťťn wijnmerk, gepresenteerd door een ober van het resort. Waarom geen rode wijn uit deze vermaarde wijnstreek Puglia?
Dit alles kost 25 euro. p.p., een schandalig flinke prijs! Je verwacht voor dit geld een bezoek aan een wijnboer in de regio met de bijbehorende ambiance en rondleiding!

Al met al een rondreis waarvan we 70% van de tijd in de bus hebben gezeten.
We voelen ons proefkonijnen van deze nieuwe reis bij Bolderman!! Een chauffeur die zich alleen gedraagt als chauffeur en niet als reisleider en slecht geÔnformeerd is vooraf!!

Het zou raadzaam zijn om deze reis te evalueren, het dagprogramma aan te passen en wellicht te verlengen met 2 of 3 dagen. Hierdoor is het mogelijk om de reisdagen wat meer verdelen over de gehele duur en wellicht een tussenstop van een dag in Toscane of UmbriŽ.

Wij vinden dat de reis, in deze opzet, beslist niet het bedrag waard is, wat wij ervoor hebben betaald en vinden het zonde van het geld!!
Bolderman heeft geantwoord op mijn mail maar geeft geen compensatie. Eerste en laatste keer met Bolderman.

 • Algemeen 6
op 17 april 2023 bestemming: KroatiŽ / Umag, reisperiode: mei 2022

Was super geregeld een prachtige reis en heerlijk gegeten in een prachtig hotel aan het strand. Een gezellige chauffeur en mede passagiers die ons veilig overal heen reed.

 • Algemeen 9
op 9 februari 2023 bestemming: Duitsland / Nieheim, reisperiode: februari 2023

Hele prettige chauffeur ( Gert) diemalles goed leidde en veel wist.
Het was een verassing te merken, dat de hoteleigenaar overal inzetbaar was , hij leidden de bingo , kwam síavonds nog even met hapjes langs en deed alles om je het maar naar de zin te maken. Wij hebben dan ook geld voor hem en natuurlijk eigenlijk het personeel opgehaald.. een ieder heeft het vreselijk naar zijn zin gehad .

 • Algemeen 9
op 22 januari 2023 bestemming: ItaliŽ / Puglia, reisperiode: september 2022

Goede reisleider die veel wist te vertellen. Ook een goede buschauffeur. Hotels mooi om te zien, keurige schone kamers, ontbijt goed, helaas het avondeten ver onder de maat, helaas geen andere restaurants op korte afstand in de buurt.

 • Algemeen 8
op 4 januari 2023 bestemming: KroatiŽ / Vrsar, reisperiode: december 2022

Prima reis. Top chauffeur, goed hotel.
Enigste wat tegenviel was het weer en er stond op de site een plaatje van Motovun bij onze reis, waar we helaas niet kwamen. Terugreis heel veel pauzes gehad omdat we niet eerder binnen mochten komen in Zeeland. Stop dan liever in een leuk dorpje/stadje ipv bij een tankstation.

 • Algemeen 8
op 7 december 2022 bestemming: Duitsland / Vogezen Zwarte woud, reisperiode: september 2022

Leuke buschauffeur, eenvoudig hotel met een uitstekende verzorging, geweldig het diner bij terug komst!

 • Algemeen 10
op 5 december 2022 bestemming: ItaliŽ / Bolsena, reisperiode: september 2022

De Bolderman ervaring begint al goed in Zeeland (nou ja, in Brabant dan). Het verdelen van alle reizigers over alle bussen is prima geregeld. Daarna op pad met een chauffeur die zich de sloffen onder zn lijf vandaan loopt om het ons naar het zin te maken. Die stadjes en restaurantjes aan doet buiten het programma, om de reiziger de beste ervaring te geven. Wat dat betreft absoluut goed geregeld.
Ook de overnachtingshotels waren prima, met uitzondering van 1 hotel wat we toevallig op de terugweg ook weer aandeden. De mankementen waren hier niet op 1 hand te tellen, maar goed, je kan niet alles hebben.

Onze reis ging naar Italie, Rome en omgeving om precies te zijn. Ons hoofdverblijf lag aan een mooi Italiaans meer, in een charmant Italiaans dorpje. Al met al hebben we een heerlijke vakantie gehad met Bolderman en vooral nog een hele dikke pluim voor onze chauffeur Jeroen!!!

 • Algemeen 8
op 1 december 2022 bestemming: ItaliŽ / Lutago, reisperiode: september 2022

Ik heb erg genoten van de vakantiereis naar Lutago en omgeving.
Leuke excursies in dit prachtige berggebied van Noord Italie. Fijn hotel in Lutago. Goede chauffeur Harry deed zijn uiterste best om ons alles te laten zien. Het weer zat niet altijd mee maar toch erg genoten van deze fantastische reis, waarvan ik nog mooie foto's heb als herinnering. Deze reis is zeker zeer de moeite waard.

 • Algemeen 9
op 30 november 2022 bestemming: / Engeland, reisperiode: november 2022

Stoelen in de bus, veel te krap op elkaar. Max. 10 Cm knieruimte. Ik ben 165cm

 • Algemeen 6
op 30 november 2022 bestemming: ItaliŽ / Italiaanse riviera, reisperiode: oktober 2022

De reis op zich was prima. Heel goed uitgelegd wat ik moest doen om in de juiste bus te stappen.Chauffeur legde veel uit wat er onderweg te zien was. Het regelen van steeds stoelen verplaatsen was uitstekend. Hotelkamer met balkon en uitzicht op strand en zee was geweldig. Enige minpuntje was het kwaliteit van eten in het hotel. Vriendelijk en behulpzaam personeel.

 • Algemeen 8
op 30 november 2022 bestemming: ItaliŽ / Bari, reisperiode: september 2022

Leuke,goed georganiseerde reis.
Goede reisleider. Wist veel te vertellen.
Eten in de hotels kon beter.

 • Algemeen 8
op 30 november 2022 bestemming: KroatiŽ / Umag, reisperiode: september 2022

Hele mooie reis chauffeur was ook vriendelijk en wist veel tijdens de reis te vertellen over de plaatsen van het land en hij heeft ons veilig overal naar toe gereden wij zijn heel erg tevreden over de busreizen van Bolderman zijn nu al een paar keer met jullie weggeweest een paar jaar terug gingen we altijd met effeweg maar uiteindelijk kiezen we nu altijd voor Boldean

 • Algemeen 10
op 29 november 2022 bestemming: Duitsland / Kestert, reisperiode: september 2022

Fantastische 5 daagse reis naar de Rhein in Flammen gemaakt. Hotel en vooral het eten was fantastisch.

 • Algemeen 10
op 29 november 2022 bestemming: Spanje / Galicie, reisperiode: oktober 2022

Mooie reis, prima chauffeur, alles dik in orde. We hebben genoten van al het moois. Vooral Santiago de Compastella was geweldig en indrukwekkend

 • Algemeen 9
op 29 november 2022 bestemming: Zwitserland / Saas Grund, reisperiode: maart 2022

Altijd uitstekende service van Bolderman!, het begint al bij aankomst in Zeeland, de vertrekplaats. Koffie! Planning van de bussen en instappen. Zodra je zit, ben je ook ťcht op vakantie. De stops: koffie of lunch, prima. Op de plaats van bestemming krijg je instructies per dag, en de geduldige chauffeur brengt je iedere dag keurig naar het te bezoeken attractie of plaats, enz. Keurige schone bussen met water, drank, enz, veraangenamen de reis. Mijn volgende is alweer geboekt voor mei '23.

 • Algemeen 9
op 29 november 2022 bestemming: KroatiŽ / Opatija, reisperiode: augustus 2022

Wij vonden het weer fantastisch om met Bolderman te reizen. Dit keer naar KroatiŽ, gied hotel, mooie locatie, mooie excursies, fijne chauffeur,
Het was onze vijfde bolderman reis!

 • Algemeen 10
op 29 november 2022 bestemming: ItaliŽ / Montecatini-Terme, reisperiode: oktober 2022

Fantastische reis. Veel moois gezien. Niet vermoeiend. Keus genoeg of je wel of niet deel naam ,om met excursies mee te gaan. ( is wel een aanrader).

 • Algemeen 10
op 29 november 2022 bestemming: Spanje / Tossa de Mar, reisperiode: juli 2022

Tossa de Mar waauw wat mooi. Hotel een 10. Vriendelijk personeel. Schone kamers. Op en top.
Maaltijden top. Vooral de toetjes. Mooie excursies. Ik zou zeggen. Boek deze reis voor 2023. Je krijgt geen spijt!

 • Algemeen 9
op 29 november 2022 bestemming: / Valkenburg, reisperiode: november 2022

Mooie reis veel gezien, enthousiaste chauffeur Marcel, die het helemaal afmaakt fijn Riche in Valkenburg , leuke vermaak en eten , erg enthousiaste eigenaars stel . Veel gezien en erg geboft met weer ☀️

 • Algemeen 10
op 29 november 2022 bestemming: , reisperiode: juli 2022

Fantastische reis, heel veel gezien maarÖ.wel heel intensief, veel kilometers in 15 dagen!

 • Algemeen 8
op 29 november 2022 bestemming: ItaliŽ / Toscane, reisperiode: juli 2022

Prachtige reis, veel cultuur, natuur, fijne chauffeur, allemaal prima

 • Algemeen 9
op 28 november 2022 bestemming: , reisperiode: oktober 2022

Chauffeur 10, Toerervaring 8 Hotels / eten 5

 • Algemeen 8
op 26 november 2022 bestemming: ItaliŽ / verborgen schatten van sicilie, reisperiode: september 2022

Het was een fantastische reis met een uitstekende reisleidster Jeanette,

 • Algemeen 10
op 25 november 2022 bestemming: Oostenrijk / Kirchberg, reisperiode: oktober 2022

Wat een geweldige reis!!
Een uiterst vriendelijke chauffeur/reisleider Roger, zeer goed hotel met uiterst vriendelijk personeel.
Ruime en nette kamers.
De herfst is een prima periode om naar Oostenrijk te gaan, prachtige herfst kleuren, mooi om te wandelen.
Wij hebben genoten en raden zeker aan om met Bolderman op reis te gaan.

 • Algemeen 10
op 25 november 2022 bestemming: Oostenrijk / Berg in Drautal, reisperiode: oktober 2022

Erg mooie reis heel veel prachtige excursies gedaan. Goede rustige chauffeuse die veel vertelde. Jammer dat ze deze reis zelf nog nooit gemaakt had waardoor ze niet ze heel veel over de omgeving wist te vertellen.
Min puntje was dat er op heel veel locaties al veel dicht was zoals winkels of eetgelegenheden.

 • Algemeen 8
op 25 november 2022 bestemming: ItaliŽ / Diano Marina, reisperiode: september 2022

Mooie ligging hotel aan privť strand prima kamers goed eten prima service personeel en vriendelijk een aan rader

 • Algemeen 10
op 25 november 2022 bestemming: Spanje / Andalusie, reisperiode: juni 2022

Alles was perfect Allen de terug reis erg lang

 • Algemeen 9
op 25 november 2022 bestemming: Oostenrijk / Berg im Drautal, reisperiode: juni 2022

Wij kiezen voor Bolderman omdat succes verzekerd is, altijd goed verzorgd en mooie hotels. Ook dit jaar weer, Karinthie, gelogeerd in hotel Sunshine, Berg im Drautal. Geweldig wat een prachtig hotel, heerlijk gegeten en fijn personeel.

 • Algemeen 10
op 25 november 2022 bestemming: ItaliŽ / Lutago, reisperiode: juli 2022

Goed georganiseerd, fijne chauffeur met goede muziekkeuze en verhalen tijdens de ritten. Hotel eenvoudig, maaltijden top!

 • Algemeen 9
op 25 november 2022 bestemming: , reisperiode: september 2022

Een prachtige reis, en een fantastische chauffeur Yvonne, anders zeker niet zo mooi en goed wat een kanjer. Maar ook een leuke reisgroep dus gewoon fantastische

 • Algemeen 10
op 25 november 2022 bestemming: Duitsland / Spornitz Mecklenburg, reisperiode: oktober 2022

De korte reis naar Spornitz Mecklenburg van 17 tot 21 oktober jl. was in elk opzicht een succes: goed hotel met prima maaltijden, een deskundige en uiterst prettige chauffeur/reisleider, gezellige reisgenoten, overwegend mooi herfstweer en -niet het minst- interessante excursies.

 • Algemeen 10
op 25 november 2022 bestemming: Schotland / Achray, reisperiode: juni 2022

Superreis. Mooi hotel, zeer goed eten, gezellige entertainment. Chauffeur was top! Hij was een zeer goede reisleider. Mooie excursies. Iers minder waren de overnachtings hotels. Verder zeer de moeite waard.

 • Algemeen 8
op 25 november 2022 bestemming: KroatiŽ / Istrie,Opatija, reisperiode: juni 2022

Mooie reis, goed hotel, goede buschauffeuse gaf veel info onderweg. Mooie excursies gemaakt met goede Nederlands sprekende gids. We hebben met deze goed georganiseerde reis een goede indruk gekregen van KroatiŽ. Een aanrader

 • Algemeen 8
op 25 november 2022 bestemming: / Landen van Voormalig JoegoslaviŽ egoslaviŽ, reisperiode: mei 2022

Het was een mooie rondreis met plaatsen in meerdere landen die ik niet kende en heb daar van genoten . Prachtig . Een hoog cijfer is hier zeker van toepassing

 • Algemeen 10
op 25 november 2022 bestemming: Duitsland / Stadtkyll, reisperiode: september 2022

Prima leuke reis, met zeer goede (ingehuurde) chauffeur .
Veel gezien en hoed genoten.
Het hotel was qua eten en kamer prima, maar 's-avonds was er geen animatie terwijl dit wel behoorde te zijn. ( normaal is dit nml.wel zo bij de reizen van Bolderman) Dus dat viel ons (6 pers.) wel tegen.

 • Algemeen 8
op 25 november 2022 bestemming: Ierland / Wild Atlantic Way, reisperiode: september 2022

Een spectaculaire reis met als hoofdgerecht de fantastisch mooie ruige afwisselende kusten. Elke dag weer een hoogtepunt. Of het nou zonnig is of dat het regent, het blijft oogstrelend. Zeer bekwame chauffeuse die ons elke dag kwam vragen of alles naar wens was. Marleen wat ben je een lief mens. Goede hotels en over het algemeen heerlijke diners. Echt een aanrader! Ik zeg....DOEN!!!

 • Algemeen 10
op 25 november 2022 bestemming: Oostenrijk / Fusch, reisperiode: juni 2022

Ik heb al meerdere reizen gemaakt met Bolderman. Altijd perfect geregeld. Deze keer ook, met prachtige excursies. En altijd op tijd weer terug in het hotel om te relaxen. Ik ben nu 80 jaargeworden, maar hoop samen met mijn zus volgend jaar weer een mooie reis te maken.

 • Algemeen 9
op 24 november 2022 bestemming: ItaliŽ / Rome, reisperiode: september 2022

We hebben in september met Bolderman een reis gemaakt naar het meer van Bolsena in de buurt van Rome. We hebben een prachtige reis gehad, oa ook door onze chauffeur Jeroen. Het hotel in Bolsena was top. Een overnachtingshotel was wat minder. Maar goed, je betaald ook zeker niet de hoofdprijs bij Bolderman. Leuke reis en leuke mensen ontmoet. Gaan zeker vaker met Bolderman op reis.

 • Algemeen 9
op 23 november 2022 bestemming: Duitsland / Brodenbach, reisperiode: oktober 2022

Reis was prachtig hele goede chauffeur die wachten tot iedereen weer in de bus zat en maakte lekkere koffie reis was super gezellig ook het gezelschap uit het hele land aanbeveling.

 • Algemeen 10
op 23 november 2022 bestemming: Noorwegen / Noordkaap, reisperiode: augustus 2022

Mooie ScandinaviŽ reis met over het algemeen goede hotels.

 • Algemeen 8
op 23 november 2022 bestemming: KroatiŽ / Neum, reisperiode: mei 2015

Prachtige reis en een een fijne reisleiding!

 • Algemeen 10
op 23 november 2022 bestemming: Duitsland / Kestert, reisperiode: september 2022

Geweldige reis met een heel goed hotel . En we hadden een geweldige chauffeur en tevens onze gids.

 • Algemeen 10
op 23 november 2022 bestemming: KroatiŽ / Istrie, reisperiode: september 2022

Deze reis was voor ons onvergetelijk. Een prachtig land e een top organisatie.

 • Algemeen 10
op 23 november 2022 bestemming: ItaliŽ / Lutago, reisperiode: oktober 2022

Perfect uitgevoerde reis door chauffeur Harry .
Veel gezien , afwisselende reis en mooie excursies.

 • Algemeen 9
op 23 november 2022 bestemming: ItaliŽ / Trentino, reisperiode: augustus 2022

…en super mooie vakantie. Zeer veel gezien in die 10 dagen. Goed hotel met heerlijk eten.

 • Algemeen 9
op 23 november 2022 bestemming: Frankrijk / NormandiŽ, reisperiode: augustus 2022

Ik heb ontzettend genoten van deze reis, heel mooie plekjes ontdekt en als kers op de taart voor mij een bezoek aan de Mont Saint Michael. Maar ook de bezoeken aan de invasiestranden waren zeer indrukwekkend en leerrijk.

 • Algemeen 10
op 19 november 2022 bestemming: Ierland, reisperiode: juli 2022

Heerlijke en mooi reis door Great Brittan en Ierland gemaakt

 • Algemeen 10
op 18 november 2022 bestemming: Zwitserland / Saas Grund, reisperiode: augustus 2022

Prachtige reis, goede en zorgzame chauffeur die veel wist te vertellen en hele mooie uitstapjes met ons heeft gemaakt (Reino).Hele aardige mensen van het eenvoudige hotel. Goed verzorgde maaltijden. Deze mooie reis is zeker aan te bevelen.

 • Algemeen 8
op 18 november 2022 bestemming: Oostenrijk / Fusch, reisperiode: maart 2022

Fantastisch verzorgde reis met goed hotel en vele mooie excursies onder begeleiding van de gastvrije hoteleigenaar

 • Algemeen 10
op 18 november 2022 bestemming: ItaliŽ / Montecatini terme, reisperiode: mei 2022

Leuke en interessante excursie reis met goede uitleg zowel van Renť onze chauffeur Šls de plaatselijke gidsen met een fantastisch buffet ter afsluiting van deze reis.
Zeker voor herhaling vatbaar.

 • Algemeen 9
op 18 november 2022 bestemming: ItaliŽ / Bolsena, reisperiode: september 2022

Geweldig in ťťn woord. Prachtige natuur, fijn hotel en leuke dagtochten. Rome op eigen gelegenheid bezoeken ťn Orvieto waren hoogtepunten maar daarmee doen we de andere plekken tekort. Relaxte chauffeur die goed de weg wist en creatieve oplossingen bedacht wanneer dit nodig bleek.
Kortom, alweer een fijne reis met Bolderman. De volgende twee staan alweer geboekt.

 • Algemeen 9
op 18 november 2022 bestemming: Oostenrijk / Wenen, reisperiode: mei 2022

De reis was geweldig echt super. Maar het eten in ons hotel was matig excuus was personeel te kort maar
De
Groente waren soms niet gaar en het vlees was vaak droog veder goed hotel.

 • Algemeen 9
op 18 november 2022 bestemming: / Kestert Rhein, reisperiode: september 2022

Uitstekend hotel en heerlijk gegeten. Rhein im Flammen was een belevenis in konvooi van 40 luxe cruise schepen varen met vuurwerk en 2 verlichte burchten met live muziek aan boord

 • Algemeen 9
op 18 november 2022 bestemming: Duitsland / VIECTACH, reisperiode: augustus 2022

Was een prima verzorgde reis met mooie excursies een 9 want 100% perfect is er niets

 • Algemeen 9
op 18 november 2022 bestemming: ItaliŽ / Garda, reisperiode: september 2022

Prachtige reis. Prima chauffeur/reisleider. Hotel wat gedateerd. Jammer dat er geen wifi op de kamer is.

 • Algemeen 8
op 17 november 2022 bestemming: Spanje / Diversen, reisperiode: augustus 2022

Een mooie reis met veel mooie steden maar de terugreis bevatte (onnodig) vier reisdagen.

 • Algemeen 7
op 16 november 2022 bestemming: Portugal / Albufera, reisperiode: september 2022

Heerlijke temperatuur, vriendelijke mensen en geweldig eten

 • Algemeen 10
op 16 november 2022 bestemming: , reisperiode: september 2022

Geweldige en intensieve reis. Voor ons positieve kennismaking met Engeland en Schotland. Op de hotels zo hier en daar wel wat aan te merken, maar de reis op zich en de enthousiaste chauffeur/reisleider Sebas maakte veel goed.

 • Algemeen 9
op 16 november 2022 bestemming: Oostenrijk / Pfunds, reisperiode: september 2022

Eerste stop voor eten was matig en laatste stop afscheid eten chaos

 • Algemeen 8
op 16 november 2022 bestemming: Spanje / Madrid en omgeving, reisperiode: mei 2022

Omdat wij met ons gezelschap een super georganiseerde reis haddden.

 • Algemeen 10
op 16 november 2022 bestemming: Frankrijk / Vals des Bains, reisperiode: september 2022

Prachtige reis, natuur beetje eenzijdig, wel mooie hoogte punten.

 • Algemeen 8
op 16 november 2022 bestemming: Noorwegen / Diversen, reisperiode: september 2022

Het is net geen 10 omdat onze chauffeur zeer zwijgzaam was en niet meer woorden zei dan noodzakelijk.Erg jammer want de reis is fantastisch .
Hotels prima .
Natuur overweldigend!

 • Algemeen 9
op 16 november 2022 bestemming: Oostenrijk / Kaprun, reisperiode: augustus 2022

Prachtige reisbestemming, prima hotel, top chauffeur Bart, erg leuke excursies. Dus, een verdiende 10!

 • Algemeen 10
op 16 november 2022 bestemming: ItaliŽ / Cinque, reisperiode: juli 2022

Zeer mooie en afwisselende reis. Veel gezien van Toscane en omgeving. We hebben genoten!

 • Algemeen 8
op 16 november 2022 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: mei 2022

Ik ben samen met mijn vader in mei naar Londen geweest. Wat hebben we het geweldig gehad! Onze reisleidster was ook super aardig. Het enige minpuntje was dat mijn vader en ik in het hotel 1 eenpersoonsbed kregen, maar de volgende dag werd het opgelost. Verder was het echt een top reis!

 • Algemeen 9
op 16 november 2022 bestemming: Frankrijk / Loiredal, reisperiode: augustus 2022

Chauffeur had maar een paar reizen eerder gedaan en was geenszins ervaren. Hotel stond op een industrieterrein met geen andere eetgelegenheden dan de prut uit het hotel. Kastelen waren mooi, maar er was in tegenstelling tot wat de brochure zei geen tijd om twee kastelen per dag te bezoeken omdat er om half 4 al weer naar het hotel gingen. Echt klote, want daar was weet niets te doen. Kamers waren heel erg klein. De douche was inklaring en moeilijk in en uitte komen. De eenpersoonskamers en de kamers met twee losse bedden hadden geen airco. Geen lift in het hotel. Geen ruimte om te zitten in de hotelkamer. Er was maar een persoon die het eten serveerden, dus als de laatste het eten kregen waren de eerste al klaar. Je kon ook niet rustig eten. Ik kan nog wel even doorgaan.
Heb een klacht ingediend en daar doen ze weinig mee. Nooit meer bolderman voor ons

 • Algemeen 1
op 8 november 2022 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: november 2022

Comfortabel richting Berlijn.
Mooi hotel (vd Valk)
Chauffeur Marco, perfect. Goede reisleider. Duidelijk en gemoedelijk.
Gids Bart. Top. Vertelt wat hij ziet en iedere straat en huis heeft zijn verhaal, en Bart kent al die verhalen.
Zeer prettig.
De combinatie met chauffeur en gids was helemaal 1+1=3.
Inhoud van reis (verhouding rondrit en vrije tijd) ook goed.
Pitstop op terugweg om bier aan te vullen maakt van de 9,5 een dikverdiende 10!
Dank jullie wel.
Groeten uit venlo.

 • Algemeen 10
op 27 september 2022 bestemming: ItaliŽ / Gabicce Mare, reisperiode: september 2022

Waardeloze hotels. Geen dinerbuffet. Zeer slechte hygiŽne. Eerste hotel overboekt, omdat Bolderman de bevestiging vergeten was! Eens en nooit weer!!!

 • Algemeen 1
op 23 september 2022 bestemming: ItaliŽ / Lido di Jesolo, reisperiode: september 2022

VenetiŽ en omgeving vertrek 3-10 september 2022

Deze reis is door ons niet als prettig ervaren. Vier lange dagen in de touringcar voor de heen- en terugreis in niet echt comfortabele stoelen is te veel voor mij.
Zoals in de brochure staat wordt de reis uitgevoerd door een ervaren chauffeur/reisleider.
Op de heenreis hadden we wel een ervaren chauffeur maar van het reisleider zijn had hij geen kaas gegeten. Tot onze verrassing, was volgens hem, ook nog een verkeerd adres aan hem doorgegeven.
Hierdoor verdwaalde hij in VenetiŽ terwijl hij in Lido di Jesolo moest zijn. Ďs Avonds om 9.15 uur kwamen wij bij ons hotel aan. Er was nog een weinig, lauw eten, aanwezig voor een deel van ons.
Het personeel was al naar huis. Kortom deze lange dag was er voor ons een om snel te vergeten.
Ondanks dat de chauffeur zich ďpeentjesĒ had zitten zweten bleek er voor hem niets meer te eten.
Alleen op de afgesproken tijden van ontbijt en diner was er iets te drinken. Verder op de dag was er niets te verkrijgen. Iets dat ik nog nooit heb meegemaakt in een hotel. Het gebruik van de airco koste Ä 7,00 per dag. Hotel Bolivar is zeker geen 3 sterren waard.
De excursie naar VenetiŽ, op maandag, was de moeite waard. De gids was echter niet altijd te volgen daar de groep te groot was en het geluid via de oortjes vaak uitviel in de nauwe steegjes.
In de kolom ďBij de prijs inbegrepenĒ staat vermeld Lokale gids VenetiŽ inbegrepen. Jammer want hiervoor betaalden we wel Ä 7,00 extra voor de gids en het gebruik van de oortjes.
Dinsdag, de vierde dag van onze vakantie, kwam er een andere chauffeur/reisleider op de bus.
De ďware redenĒ van de chauffeurs wisseling is voor ons een raadsel. Snappen doe ik het niet.
Als er een reis aangeboden wordt welke ďvertrek garantieĒ heeft lijkt het mij niet moeilijk om deze op voorhand goed te plannen. Calamiteiten kunnen er zich altijd voordoen. Maar als het vervoer in handen wordt gegeven aan derden blijft het volgens mij toch de verantwoording van de opdrachtgever om voor goede vervanging te zorgen.
Na het beklimmen van 2 trappen konden wij in hotel Bolivar gebruik maken van een liftje, Ī 1m2, met 2 personen en 2 koffers was het vol. Op de terugreis naar Nederland had het hotel in Duitsland geen lift.
In het Bolderman Pluspakket werden ons twee excursies aangeboden voor Ä 49,00.
Bij de eerste excursie naar Padua staat er niets vermeld over een gids. Hier kwam Ä 9,00 bij voor de gids en de oortjes. De reis naar Padua was niet echt interessant te noemen. Het zelfde was ook het geval met de reis naar Treviso en de wijnproeverij.
De excursie reis op woensdag (welke alleen doorging bij voldoende deelnemers) naar de eilanden Murano en Burano kon worden geboekt voor Ä 19,00. Bij deze excursie en die naar VenetiŽ vielen de excursies van het Bolderman Pluspakket volledig in het niet.
Het was voor ons de ťťrste keer met Bolderman en tevens de laatste keer.

 • Algemeen 5
op 11 september 2022 bestemming: ItaliŽ / VenetiŽ, reisperiode: september 2022

8 dagen VenetiŽ klopt niet; we waren 4 dagen heen en terug op reis. Slechts twee van de vier excursies waren de moeite waard: Venetie en Padua, dankzij een goede gids. Maar Murano en Burano, waar we 2 van de 3 boottochten op een gammele boot binnen moesten zitten, waren matig. Trevisto ronduit tijd- en geldverspilling. De chauffeur dropte ons bij het station, en er was niets bijzonders aan, nog afgezien van de regen. De heenreis was een drama, want de inderhaast opgetrommelde chauffeur had een verkeerd adres vh hotel doorgekregen. We kwamen om half 11 's avonds aan ipv de geplande 19 uur. Bolderman was voor beide chauffeurs(terugreis de geplande chauffeur) continu onbereikbaar. Het hotel telde 3 sterren, maar fruit hebben we nauwelijks gezien, en wifi op de kamer was afwezig. De keuken was zozo. 600 pp voor 2 enigszins geslaagde excursies? belachelijk gewoon. Beter kan men 2 dagen VenetiŽ inplannen en gondels per 4 personen onderhandelen(100 euro per gondel), nu hadden we veel te weinig tijd en gingen we bv naar een wijnproeverij en glasblazerij waar we eigenlijk na een uur al klaar mee waren... Voor ons nooit meer Bolderman, of er moet veel veranderen daar.

 • Algemeen 5
op 28 augustus 2022 bestemming: Schotland / Rondreis, reisperiode: juli 2022

De reis heen en terug reis in de bus was geweldig met onze chauffeur Jeroen.
De hotels in Schotland waren een nachtmerrie, oeroude vervallen gebouwen waar het houtwerk verrot was, de vloeren kraakten en scheef liepen , de badkamers vies en niet om aan te zien door scheuren, schimmel, en afgebroken tegels. De bedden waren oud, met veren die door de matrassen staken zodat je gebroken op stond.
Het eten was ronduit gezegd niet te eten . Ook werd er geen rekening gehouden met een van onze medereizigers, een man van 99 jaar, die met zijn koffer 3 trappen op moest. Het land is natuurlijk ontzettend mooi, en adembenemend maar alleen al door de slechte hotels zou ik deze reis niet meer maken .

 • Algemeen 7
op 30 juli 2022 bestemming: Spanje / Tossa de Mar, reisperiode: juni 2022

Matig
Wij hadden op 6 juni een 12 daagse rondreis Barcelona/Andorra.

De eerste overnachting in Frankrijk was matig het eten rijst met kip was niet goed.

De kamers waren klein en bedden veel te laag.

Het hotel in Tossa de Mar was verouderd en in slechte staat, het eten was slecht en koud. De plaatjes die je op internet ziet zijn van her hotel zijn voor 1980, in werkelijkheid is het niet onderhouden gewoon in hele slechte staat de balkons zijn onveilig. En veel betonrot rond om het hotel.

Het hotel in La Massana was klein maar knus, het eten was warm en lekker.

Het laatste hotel in Frankrijk was een afknapper, we werden niet geplaats in het afgesproken hotel maar in een houten gebouw op een industrieterrein waar immigranten en chauffeurs overnachten.

Het was bar en boos geen airco op de kamer (was bekend bij Bolderman) de douche/ badkamer was veel te klein en gevaarlijk glad.
De kamer was niet geschikt voor ouderen ze moesten trappen lopen geen liften aanwezig en gevaarlijke balkons. Het eten was niet te pruimen, we kwamen aan met 50 personen, buiten 35 graden en maar 10 zitplaatsen buiten. De eetzaal was een afgang het was er bloedje heet binnen en het eten was slecht, en drank veel te duur.

Al met al Bolderman moet zich schamen om zo een reis te verkopen. Dit was voor ons en vele mede reizigers een slechte ervaring, nooit meer met BOLDERMAN

Aanbevelen?
Nee

 • Algemeen 3
op 11 juli 2022 bestemming: Schotland, reisperiode: juni 2022

Samen met vriendin A. Verkaaik deed ik een Bolderman busreis.Van 20 juni tot en met 1 juli zijn wij door Schotland getrokken. Het opstappen en weer terug komen in t plaatsje Zeeland ging van een leien dakje. En dat was in geruime mate te danken aan chauffeur c.q.reisleider Jeroen!Die 4500 kilometer aflegde. Niets was hem teveel,2 keer uitleggenen soms nog een keer.Grandioos!Een schone bus dag in dag uit. Altijd drinken in de koeling. Koffers bij 7 hotels in en uitladen zonder morren. Enzovoorts. Deze man is zijn gewicht in goud waard. Ook hebben we genoten van het prachtige landschap.

Maar, mijn volgende verhaal is minder positief.
Van de 7 hotels die wij bezochten was vooral het sanitair abominabel Slecht.
Het toilet doorspoelen met water uit de wastafel met de waterkoker!
De douchekraan die 5 minuten door moest lopen eer er warm water uitkwam. Daar moest de manager voor gehaald worden om dat uitgelegd te krijgen. Vragen om schone handdoeken......
Ramen die niet open konden. Geblokkeerd met schroeven zodat het niet geopend kon worden. vanwege houtrot zou er misschien een raam uit de sponning kunnen vallen.

Daar komt het eten bij, vooral Brittania Aberdeenhotel.
Als hoofgerecht een kommetje macaroni in smeltkaas gedrenkt. of een half blikje tonijn met 2 sperziebonen uit blik erover gedrapeerd.
Met een frutje wortel in mayonaise en een frutsel rauwkost.
Jammer dat ik dit ten berde moet brengen........vooral omdat chauffeur Jeroen ons al waarschuwde wat er aan zat te komen. Het was blijkbaar al bekend bij uw organisatie.

Gemiste kans voor Bolderman helaas. Ik betaal liever meer voor zo een reis dan nog eens zoiets mee te moeten maken.
ik hoop dat dit opgepakt wordt, daar kan een hoop gedoe mee worden voorkomen in de toekomst.

 • Algemeen 5
op 7 juli 2022 bestemming: Andorra / Andora, reisperiode: juni 2022

Om dat wij zeer teleurgesteld zijn wij hadden 4 dagen voor vertrek geboekt
Medereiziger hadden ook zo laat geboekt kregen 20% korting wij niet als trouwe cliŽnten. Ik vind dit niet kunnen . Graag hoor ik van u .

 • Algemeen 8
op 31 december 2021 bestemming: Oostenrijk / Pfunds, reisperiode: december 2021

Alles goed voor elkaar. Busreis en hotel ondanks de wijzigingen op het laatst door de corona maatregelen die door Bolderman goed opgevangen werden.

 • Algemeen 8
op 31 december 2021 bestemming: Oostenrijk / Pfunds, reisperiode: december 2021

Hele reis was door Bolderman prima verzorgd , zeker gezien de corona-omstandigheden! Excursieprogramma, hotel, maaltijden en niet te vergeten de chauffeur/reisleider: een heel dikke voldoende!!

 • Algemeen 9
op 21 december 2021 bestemming: Oostenrijk / Lavarone, reisperiode: juli 2021

Omdat het een fantastisch mooie reis was ik heb er zo van genoten geweldig goed hotel heel goede fijne gezellige chauffeur vooral de Dolomieten was wel het hoogte punt super een aanrader

 • Algemeen 9
op 21 december 2021 bestemming: Duitsland / Hamburg, reisperiode: december 2021

Door corona hadden we zo onze twijfels maar onze chauffeur was zeer vaardig en deskundig terzake de steden. Geduldig en zeer vriendelijk.
Chapeau.

 • Algemeen 10
op 21 december 2021 bestemming: KroatiŽ / Diverse, reisperiode: oktober 2021

Omdat het een prachtig land is waar jullie heen gaan. En er werd echt super goed verzorgd door de buschauffeur. Ook heel blij met de service van Bolderman reizen. Goede hotels. Goed eten. Mooie steden hebben we bezocht. Dit kan ik iedereen aanraden.

 • Algemeen 10
op 10 december 2021 bestemming: KroatiŽ / Tisno, reisperiode: november 2021

Een prachtige en goed verzorgd reis goede hotels in met name KroatiŽ en BosniŽ Herzegovina alleen het hotel in Duitsland was niet wat we er van verwachtten deze reis is zeker aan te bevelen .

 • Algemeen 9
op 10 december 2021 bestemming: ItaliŽ / Chianciano terme, reisperiode: oktober 2021

Alles was prima geregeld, ondanks dat het weer niet altijd meewerkte maar daar kan bolderman niks aan doen, de chauffeur vertelde veel en was erg geduldig ondanks soms irritante situaties met een paar mensen

 • Algemeen 9
op 10 december 2021 bestemming: ItaliŽ / SiciliŽ, reisperiode: september 2021

Prachtige reis gemaakt naar o.a. Sicilie,Amalfikust, Capri. Het was wederom een fantastische ervaring om met Bolderman te reizen. Prachtige vergezichten, mooie natuur en leuke stadjes. Alles tot in de puntjes verzorgd door Bolderman en de zeer goede reisleider/chauffeur Jeroen. Kortom een reis om nooit te vergeten

 • Algemeen 10
op 2 december 2021 bestemming: Duitsland / Straatsburg, Freiburg,Colmar, reisperiode: november 2021

Prachtige reis, en een geweldige reisleider (Floris) je krijgt veel voor weinig geld.

 • Algemeen 10

Meer ervaringen

Nieuws

Artikelen

Vakantieverhalen / reisverslagen