Effeweg.nl

Url: https://www.effeweg.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds / SKTB
Type reizen: excursiereizen

Logo van Effeweg.nl

Bij Effeweg.nl boek je voordelige busreizen binnen Europa. De reisorganisatie heeft meer dan 15 jaar ervaring en is een betrouwbare partij voor een complete busvakantie. Er zijn verschillende soorten reizen, waaronder vlieg-busreizen, excursiereizen, stedentrips en fietsreizen. Tijdens de reis word je begeleid door een bestemmingsspecialist die je veel kan vertellen over de stad, het land en de omgeving.

Je kunt ook op single reis gaan, wat zeer geschikt is voor mensen die behoefte hebben aan gezelligheid, het maken van nieuwe vrienden en van een mooie reis. Voor georganiseerde groepsreizen zit je ook goed bij Effeweg.nl. Plan bijvoorbeeld een gezellig weekendje weg met je vrienden of familie naar Parijs, Kent of Dortmund. Daarnaast heeft Effeweg.nl altijd interessante aanbiedingen, waarmee je voor een nog scherpere prijs kunt genieten van een vakantie in Europa.

Bij Effeweg.nl staat plezier door beleving voorop. Je beleeft momenten, mooie omgevingen, fijne klimaten en gezelligheid met leuke mensen in een groep. Effeweg.nl doet er alles aan om jou te laten genieten. Zo is het aanbod enorm uitgebreid, zijn er geen tussenpersonen en beschikt de organisatie over meer dan 100 eigen touringcars. Er wordt gereden met goed opgeleide chauffeurs en een uitgebreid wagenpark met comfortabele bussen, die in perfecte staat de weg op gaan door de monteurs. De reisorganisatie is bovendien aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, zodat je met een gerust hart de reis kunt boeken.

Effeweg.nl is een onderdeel van Gebo Specials en Betuwe Express. Het hoofdkantoor van Effeweg.nl zit in Nieuwleusen.

Ervaringen met Effeweg.nl

Effeweg.nl krijgt gemiddeld een 7,8
op basis van 1174 ervaringen:

7,8 + Ervaring delen
op 28 april 2024 bestemming: Oostenrijk / Kaprun, reisperiode: april 2024

Reis gemaakt met vertrekdatum 20-4-2024 naar Vaya Hotel Victoria in Kaprun. Bij de reis zit een excursie naar de Gross Glockner en optioneel een pluspakket met excursies naar de Sigmund klamm, de Krimmler wasserfallen. Genoemde excursies konden niet doorgaan omdat deze gesloten zijn tot eind april. Ook was het zwembad ivm renovatie niet toegankelijk. Bolderman/Effeweg was op de hoogte van de Renovatie en van het feit dat de excursies niet uitgevoerd konden worden toen ik de reis boekte (boekingsdatum 2-2-2024). De excursies zijn ieder jaar in de winterperiode tot 1 mei gesloten. 1Zij hebben mij en mijn medereizigers hierover niet/te laat overvgeÔnformeerd.
1 week voor vertrek datum heeft Bolderman /Effeweg een mail gestuurd dat de reis gewijzigd werd omdat de eerder genoemde excursies en het zwembad gesloten waren.

M.i. Verkoopt Effeweg/Bolderweg reizen waarvan zij weten dat de aangeboden excursies niet door kunnen gaan. Als reiziger wordt je bij de boeking hier niet/ onvoldoende over geattendeerd.
M.i. Is er sprake van Willens en wetens de reiziger misleiden.

 • Algemeen 5
op 8 december 2023 bestemming: Polen / Rondreis, reisperiode: september 2023

De reis was waardeloos, een ingehuurde chauffeur met eigen bus en een oud medewerker van de organisatie. Personeel nog een catering verzorgster, vrouw van chauffeur. Zij hadden een eigen keuken ingericht waar je wat kon bestellen. Gelukkig maar want mee stops waren te kort om iets te nuttigen. Reiziger had zelf trek eruit gehaald maar personeel had niets bij en mocht ook niet zelf wat smeren. Eerste avond bij meerde hotels geweest nergens was bekend dat wij kwamen. Eindelijk om 19 uur hotel gevonden er werd wat eten inmekaar geflanst, dronken personeel opgetrommeld, dame in fietstennue gooide de toetjes op tafel( 8 ijswafeltjes nog verpakt). Het n de ochtend zeer slecht ontbijt en geen keuze. Tweede hotel wist denk ik ook niet dat we kwamen, allemaal verkeerde sleutels en verkeerde kamers. De kamers hadden ook allemaal gebreken. Eigenlijk was alleen de dag Auswitch goed geregeld maar dat hoef je alleenmaar uit te besteden. Ingelaste excursie, wij moesten 5 euro benzinegeld betalen omdat we gebruik van de bus maakte. Optie was kasteel bezoeken, je kon daar heel de dag verblijven, wij niet. We liepen tot de poort, foto maken en terug. Grote Joodse lunch geboekt, wij niet de weg door ass. werd ons verkeerd gewezen. Wel 17.50 terug gehad. Het personeel was wel heel vriendelijk maar had zelf geen idee wat ze nu eigenlijk moesten doen. Dit was een reis van 19 sept tot 16 september 2023. Bedankt effe weg voor het medeleven na de evaluatie die jullie hopelijk wel inplannen

 • Algemeen 2
op 30 november 2023 bestemming: Duitsland, reisperiode: november 2023

Kerstmarkt in cassel was nog niet open

 • Algemeen 2
op 29 november 2023 bestemming: ItaliŽ / Verona, reisperiode: september 2023

Slecht en vies hotel kamer vol schimmel en badkamer te vies om te douchen ontbijt karig niks waar je even kon zitten als het diner was afgelopen kon je naar je vieze kamer Tom deet niks met je klachten en effenweg ook niet

 • Algemeen 1
op 26 november 2023 bestemming: Oostenrijk / Wenen, reisperiode: november 2023

In november 2023 hebben wij de muziekreis naar Wenen gemaakt. We hadden een fantastische week met veel uitstapjes, ook extra excursies buiten het programma waren bij te boekenÖzo hebben we genoten van een muzikale avond van het Weens residentie-orkest en heeft onze chauffeur ons naar de Kalenberg gebracht vanwaar we een prachtig uitzicht hadden over de stad.
Ons hotel was gedateerd maar wel in orde.
Alle lof voor onze chauffeur Luut die veel wist te vertellen over Wenen en omgeving en ons elke morgen tracteerde op een mooie spreuk.
En natuurlijk als klap op de vuurpijl: het concert van Andrea Bocelli, wat was dat genieten.
Kortom: een mooie reis om op terug te kijken.

 • Algemeen 8
op 26 september 2023 bestemming: Denemarken / Kopenhagen, reisperiode: september 2023

Wij hebben een drie daagse reis geboekt met een groep van 19 personen die werd verkocht als ďMini cruise KopenhagenĒ met op de heenreis een bezoek aan LŁbeck en op de terugreis een bezoek aan Bremen. Het zou beter zijn als het verkocht zou worden als ďte lange busreis in een kleine bus (met gebreken)Ē met daarbij nog uren wachttijd en een overtocht op een boot in de nacht.

Wij hebben vooraf nog gebeld voor meer informatie over de reis, deze werd door Effeweg niet vrijgegeven, dat was aan de chauffeur van de reis die werd bestempeld als onze reisleider. Wij vallen als groep niet onder de doorsnee doelgroep van 60+ dus qua reis kunnen wij best wat hebben maar zelfs voor ons was dit niet te doen.

Het volgende willen wij in ieder geval melden:

* Bij ophalen en brengen van en naar ophaalpunten reden de buschauffeurs meerdere malen verkeerd en/of om vanwege slechte/ niet aanwezige navigatie en vermoeidheid. De chauffeurs moet onderweg zoveel dingen zelf regelen dat ze bellen, met de telefoon in hun hand terwijl ze op de snelweg rijden. Ze overschrijden hun limiet voor rijden aan 1 stuk keer op keer door een te druk programma, wat niet haalbaar is. Levensgevaarlijk met een bus met 50 man passagiers erin.

* Je hebt in de steden LŁbeck en Bremen maar anderhalf uur de tijd. De rest van de dag zit je in de bus, te wachten op boten, het ophalen van vergeten bagage van voorgaande passagiers, kaartjes voor hutten of op andere reizigers die te laat komen door Bolderman bussen die ook vertraagd zijn.

* Zowel op de heen als terugreis waren de kamernummers op de boot volledig verkeerd, dus met wild vreemde op de kamer indien je niet zelf regelt dat je met je partner dezelfde kamernummers hebt. Daarnaast waren de nummers van de hutten (kamers) fout afgedrukt waardoor de hele busgroep hun kamers niet konden vinden. Bij ons heeft 1 van de medereizigers het heft in handen genomen en is de kamerverdeling gaan regelen en wees op de boot de 50 passagiers naar hun kamers als zijnde reisleider. Dat was niet haar taak maar wel noodzakelijk in deze chaos.

* Je gaat pas na 21.00 uur de boot op (na 2 uur wachten aan de haven) de ene avond konden we nog wel eten aan boord, snel een karig buffet. De andere avond werd ons diner verplaatst naar Kopenhagen. Dat was beter, maar niet volgens de reisbeschrijving.

*Je moet voor 8.30 uur weer in het ruim zijn waar de bus staat, dus boek geen buitenhut, dat is zonde van je geld als je er alleen maar slaapt. Naar buiten kijken heeft weinig zin in het donker.

*Alles bij deze trip is gehaast. Enkel in Kopenhagen heb je rustig de tijd om te kijken en rond te lopen. Maar zodra je weer in de bus zit voor het diner dan gaat de knop om en wordt er een reisschema aangehouden wat niet haalbaar is en dus stressvol voor iedereen. De eerste dag zijn wij om 05:30 uur vertrokken en zaten wij met een onderbreking van anderhalf uur in LŁbeck om 22.00 uur aan ons avondeten op de boot. De tweede dag zaten wij om 8.30 uur weer in de bus. In Kopenhagen hadden we een leuke dag, totdat we de bus weer in moesten voor de terugweg naar de boot. We waren wederom pas weer 22.30 uur op de boot. De volgende ochtend om 8.30 uur in de bus en met een tussenstop van anderhalf uur in Bremen waren wij om half 7 op het verzamelpunt in Zeeland waar we na een overhaast diner nog 3 uur in de bus hebben gezeten naar huis.

* Bij het afscheid diner kwamen we wederom te laat aan met de bus (na half 7) dus we zijn letterlijk weggekeken en het buffet werd opgeruimd voordat we uitgegeten waren omdat er andere mensen al wel vanaf 5 uur in de overstap bus op onze groep zaten te wachten. Wij hebben WEL voor dit diner betaald.

Uiteindelijk hebben we nog 3 uur door Nederland (verkeerd) gereden voordat we thuis waren. Dus toen er door Bolderman in Zeeland gevraagd werd: ďLeuke reis gehad?Ē aan de hele busgroep, riep iedereen in koor NEE! ď Schandalig EffewegÖ. om dit zo aan te bieden. Ook voor de chauffeurs niet haalbaar deze reis en erg stressvol. Wij hadden medelijden met de chauffeur. Hier maak je niemand blij mee op deze manier. Ons advies, schrap deze reis.

 • Algemeen 2
op 26 september 2023 bestemming: ItaliŽ / Montecantinii, reisperiode: september 2023

Een geweldige reis met topchauffeur Tom uit Belgie. Een leuk gezelschap van 50 singels op een paar negativo's na. Hotel was ook erg goed. Erg vermoeiend dat wel, maar ik heb een geweldige vakantie gehad. Dit was mijn eerste busreis, maar zeker voor herhaling vatbaar.

 • Algemeen 9
op 19 juli 2023 bestemming: Oostenrijk / Feichten, reisperiode: juli 2023

Als chauffeur was hij goed, maar als reisleider was hij een 0.

 • Algemeen 5
op 14 juli 2023 bestemming: ItaliŽ / Lago maggiore, reisperiode: juli 2023

Goede punten:
- ervaren en zeer betrokken reisleider. Ook was erwin een zeer goed
chauffeur
- hotel was zeer comfortabel met goede kamer, fantastisch eten en
perfecte locatie in baveno aan het meer
- mooie excursies naar orta en isobella
- heen en terugreis naar lago maggiore was prachtig met een stop
op de st. gothartpas en terug langs het vierstedenmeer. De heen en terugreis met de bus was een belevenis op zich.

aantal opmerkingen/suggesties
- schrap de excursie naar macugnaga; de reis daarnaar toe met de
bus vonden wij te gevaarlijk en we waren bang ondanks de zeer goede chauffeur. Zeer smalle wegen met veel bochten hoog in de bergen en dan met een grote bus. Vonden wij persoonlijk niet verantwoord. De chauffeur voelde zich persoonlijk aangesproken en reageerde verkeerd. Dit vonden wij naar omdat juist hij een zeer goede chauffeur is
- als zeer onprettig werd door ons ervaren dat wij niet vrij waren om met zijn tweeen aan een tafeltije apart teeten. Mijn vrouw is stuk jonger en we werden verplicht om 10 dagen aan hetzelfde tafeltje te zitten met twee hoogbejaarde dames. Waren lieve mensen maar zij vonden het zelf ook niet prettig. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om een apart tafeltje te regelen voor ons.

 • Algemeen 8
op 2 juli 2023 bestemming: Duitsland / geissingen, reisperiode: juni 2023

We hebben met 6 mensen de fietsvakantie om de bodensee genoten
en zijn vooral over de reisleider/chauffeur Remco erg enthiousiast
Voor effe weg en de gasten een topper!

 • Algemeen 8
op 19 juni 2023 bestemming: Spanje / Tossa de Mar, reisperiode: januari 2023

Omdat alles niet klopt wat er op de site vermeld wordt

 • Algemeen 1
op 5 februari 2023 bestemming: Zwitserland / Brig, reisperiode: januari 2023

Geweldig verzorgde reis! Prachtigw treinritten gemaakt. Via gondels, met uitzicht op de Matterhorn. Veel gezien, prima hotel. Van Harte aanbevolen!

 • Algemeen 9
op 12 januari 2023 bestemming: Duitsland / Veltburg, reisperiode: december 2023

Hotel slecht eten slecht onvriendelijk personeel

 • Algemeen 4
op 9 januari 2023 bestemming: Zwitserland / brig, reisperiode: december 2022

Onvoldoende informatie over inhoud slechte reisleiding

 • Algemeen 5
op 24 november 2022 bestemming: Duitsland / Duitsland, reisperiode: oktober 2022

Is een reis met een Ferry. Onze busreis duur de van 800 tot 2100. Geen tijd om iets te bezoeken. Kunnen wat beloofd is niet waar maken.

 • Algemeen 1
op 25 oktober 2022 bestemming: KroatiŽ / Porec, reisperiode: oktober 2022

Uitstekende bekwame chauffeur/reisleider Ronald, die ons veel informatie gaf in de bus over de reis, en ook grappige verhalen vertelde. Het hotel Plavi Plava was van uitstekende kwaliteit.
De excursies waren goed verzorgd met goede gidsen.

 • Algemeen 10
op 22 oktober 2022 bestemming: Luxemburg / Stadtkyll, reisperiode: oktober 2022

Hotel is heel goed!
Eten is prima,😋 , kamer is ruim & prima.
Er wordt naar de gast geluisterd 👍
Reisplanning was niet goed!
Stop je in een stad, is alles dicht.heb je eigenlijk te veel tijd.
Kom je op een mooie plek, en dan is heb je te weinig tijd

 • Algemeen 8
op 25 september 2022 bestemming: ItaliŽ / UmbriŽ, reisperiode: september 2022

Voor het eerst met een single reis. Dat is me behoorlijk tegengevallen. De bus viel me erg tegen het was geen eerste klas conform erg krab geen beenruimte. Ook de tussenstop naar een hotel ook erg slecht de bedden zijn niet goed. Ik moest de kamer delen met n ander passagier terwijl ik een single reis heb geboekt. En recht heb op eenpersoons kamer. Dit is voor mij de eerste en laatste reis met effeweg.

 • Algemeen 4
op 19 augustus 2022 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: september 2022

Effe weg kun je boeken met vertrekt garantie echter krijgen we een mail dat er wegens te weinig belangstelling de reis wordt geannuleerd. extra kosten gemaakt voor aanvragen paspoort.
maar zijn ook niet echt begrip vol aan telefoon

 • Algemeen 1
op 31 mei 2022 bestemming: TsjechiŽ / Praag, reisperiode: mei 2022

Praag is een prachtige/schone stad.
Opmerking: Als je geboekt hebt bij Hotel Olympik Tristar hou er dan rekening mee dat je in dit Hotel nergens kunt pinnen. Zorg dat je genoeg Euro's bij je hebt.

 • Algemeen 8
op 25 mei 2022 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: juni 2021

Twee weken voor vertrek kregen we te horen dat de reis niet doorging.
Reden is de Oorlog😱.
Daarbij hadden we vertrek garantie, dat is dus ook onzin.
Heel teleurstellend.

 • Algemeen 1
op 10 januari 2022 bestemming: Duitsland, reisperiode: december 2021

Wordt niet opgehaald, twee noodnummer gebeld en allebei kreeg ik de voicemail mail .Deze ingesproken en niemand reageert! Om 15.45 uur contact gehad en kreeg te horen er is een taxi geweest dus helaas! Nee U krijgt geen geld terug ! Het is uw eigenschuld! Hoe stom kun je zijn,ik wil iedereen waarschuwen voor zo een onvriendelijke afhandeling.Bij navraag hoe dat kon werd mij verteld dat de"bus" op tijd vertrokken was want ze hadden de tachograaf gegevens uitgelezen? Sorry een taxi heeft GEEN TACHOGRAAF! ZE GEBRUIKEN ALLE EXCUSES OM HUN FOUT TE VERBERGEN! Voor mij nooit meer EFFE WEG!

 • Algemeen 1
op 28 december 2021 bestemming: Duitsland / Bremm, reisperiode: december 2021

Kerstreis 2021. De afstandregel van 1,5m werdt niet gehandhaafd ook niet in het hotel. Was een zeer eenvoudig hotel met voeringstof als decoratie gordijn. Lampje kapot een zomerdekbed en het entertainment was beneden peil. Er was zogenaamd een avond van de toppers maar dit was dus kijken naar een aflevering van een paar jaar geleden terwijl iedereen dacht dat het een acht zou zijn van het personeel. Het eten was ook minimaal. De excursies waren ook niet zoals beloofd ivm Corona gingen die niet door maar ook geen alternatief. In TriŽr zou een Nederlandse gids aanwezig zijn terwijl ze wisten dat die met kerst niet werken. Moet je wel 10 euro voor betalen terwijl de busrondrit ook niet doorging vanwege het slechte weer. Nooit meer met Effeweg.

 • Algemeen 5
op 25 augustus 2021 bestemming: ItaliŽ / Garda, reisperiode: augustus 2021

Bij aankomst ging het al fout bij uitreiking sleutels,we hadden 2 kamers geboekt de eerste kamer was al bezet bij andere kamer ging de deur niet open. Terug naar de receptie kreeg een andere kamer en de sleutel van onze reisgenoten zou nu goed zijn. Boven aangekomen was deze kamer in de zelfde toestand zoals de vorige gasten hem hadden verlaten,bedden niet opgemaakt totaal niet schoongemaakt handdoeken lagen op de grond etc etc. De andere kamer ging nog steeds niet open en degene die op de koffers paste had mensen uit die kamer zien komen,weer naar de receptie maar die zeiden dat ons verhaal niet klopte en ze zou zelf wel meegaan
Met haar loper ging de deur open en ze zag dat ook deze kamer ook bezet was. Intussen was er anderhalf uur verstreken en na protest kregen voor een nacht 2kamers in hotel Suite de waren eindelijk goed,intussen was het 20.00 uur en heeft dit ruim 3 uur geduurd,
Voor ons nooit meer hotel Palma/Suite in Garda
Van Effenweg een schamele 75 euro met koppel gekregen maar wel 2 dagen ellende gehad en dan zullen het maar niet over het slechte eten en personeel hebben

 • Algemeen 2
op 11 december 2020 bestemming: Nederland, reisperiode: oktober 2020

Omdat we de reis naar Kroatie zelf vanwege corona hadden we geannuleerd,was volgens de telefoniste de reis naar Valkenburg een goed alternatief. het zou in de bus goed geregeld zijn, Belgie en Duitsland waren al geannuleerd, maar we moeste wel 90 procent van de reis inleveren, en als geschenk kreeg ik nog een klaplong en als toetje corona erbij met als gevolg ruim twee weken opgenomen in het ziekenhuis.

 • Algemeen 5
op 20 juli 2020 bestemming: Nederland / Belgie, reisperiode: augustus 2020

Zodra je geboet hebt en betaald krijg je drie dagen later bericht dat de reis niet door gaat maar je krijgt je geld niet terug dag vakantie

 • Algemeen 3
op 14 mei 2020 bestemming: Zwitserland / Zwitserland, reisperiode: januari 2020

Het was een fantastische reis veel mooie dingen gezien een goede reisleider Henk.
Een reis om nog een keer te doen ,we genieten er nog van.!!

 • Algemeen 8
op 13 maart 2020 bestemming: Nederland / valkenburg, reisperiode: maart 2020

Afgebeld wegens long problemen en fires corona
dit is onmensselijk dat je zoveel geld moet inleveren terwijl ons aangeraden is niet te gaan en probleem niet opzoeken

 • Algemeen 1
op 24 februari 2020 bestemming: Zwitserland / Brig, reisperiode: februari 2020

Geweldige reis met een geweldige chauffeur ( Rob ) die tevens een geweldige reisleider was

 • Algemeen 10
op 3 januari 2020 bestemming: Duitsland / bremm, reisperiode: december 2019

Ik was deze keer voor de 5de keer met een oud en nieuwreis van Effeweg mee.
Altijd zeer tevreden, maar deze keer wil ik toch wat opmerkingen maken ! Ten eerste begin ik met de positieve dingen !
Mijn Kamer was prima en het eten wel goed , de chauffeur ook niks op aan te merken , de bus had qua zitcomfort wat beter gekund !
Waar ik erg over teleurgesteld was , dat de kamers slecht schoongemaakt werden en waar ik me ook aan stoorde was, dat er donkere handdoeken waren en ik het idee had , wanneer ik graag een schone wilde , dat ze gewoon weer opgehangen werden !
Ik ben echt niet iemand , die iedere dag een schone wil ,maar als ik vind, dat er een schone voor moet komen , moet ik niet het idee krijgen dat ze dat aan hun laars lappen !!
Tot slot zeg ik, dat ik het naar mijn zin heb gehad, maar ik zal niet voor de tweede maal Hotel Hutter kiezen en ook niemand aan bevelen !!
Ik hoop dat ze er iets mee gaan doen.

 • Algemeen 7
op 2 januari 2020 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: december 2019

De reis was een teleurstelling. Je boekt 4daagse reis terwijl je maar 2 dagen echt geniet van het land zelf. 1e dag lang onderweg naar het hotel. Ongeveer 12 uur gereisd heenweg waardoor je pas in de avond aankomt bij het hotel. 4e dag moet je heel vroeg op om vervolgens weer 12uur te reizen. Bustrip totaal niet aan te raden met effe weg en het geld ook echt niet waard. Indien je naar Londen wilt beter een vliegticket of trein. Chauffeur was aardig

 • Algemeen 2
op 9 december 2019 bestemming: Duitsland / Lupeck, reisperiode: december 2019

Heek goed georganiseerd(heb een mini cruise gedaan van 2 tot 5 dec.
was ontzettend leuk, veel gezien, en dit was mijn 3e reis al met jullie

 • Algemeen 10
op 28 november 2019 bestemming: Duitsland / smallenberg, reisperiode: november 2019

Het begin was slecht gingen 2 uur eerder weg dan normaal dus 2 uur zitten wachten bij juffrouw Tok ,toen we in bus kwamen moesten we gaan zitten waar de chauffeur wilde en 5 dagen daar blijven zitten ,er zaten een paar dames op de eerste stoelen waren zo genaamd wagen ziek [dan ga je met een bus op vakantie] dit was een enorme tegenvaller .chauffeur vertelde weinig was erg met zijn telefoon bezig .als er s,nachts wat gebeurd was hadden we niet eens een telefoon nr van hem ,hij was totaal niet met ons bezig .er zijn altijd mensen die slecht ter been zijn nou hij hielp ze niet uit de bus ,want weer die telefoon ,wat ons ook tegenviel dat we voor de derde keer werden afgezet bij CENTRO in Oberhausen om 3 uur te winkelen [kunnen we thuis ook ]terwijl er in de reisbeschrijving stond dat we s.morgens vrij waren .wij zijn veel met Effeweg mee geweest maar nu niet meer gelukkig zijn er ook nog andere busmaatschappijen

 • Algemeen 2
op 10 november 2019 bestemming: Frankrijk / Lille/Reims, reisperiode: oktober 2019

HOTEL in Lille was buiten centrum. De ene passagier kon wel te eten krijgen terwijl de ander die ernaast zat niks mocht bestellen. Slechte kamer met douche waar je amper kon staan
Camponile HOTEL in REIMS was tig kilometers buiten stad, pal aan de snelweg naast een wip in hotel. Onbeschoft personeel hotel (ook hier mochten we met de groep niet eten) slechte bedden en je kon je kont niet keren in de kamer. Geen lift en de oudere mensen van de groep (70+) moesten 4 trappen op met koffer

 • Algemeen 2
op 29 oktober 2019 bestemming: KroatiŽ / Porec, reisperiode: september 2019

Ondanks wat kleine haperingen aan het begin van de reis (overboekt overnachtingshotel en een ander hotel in KroatiŽ als op de papieren vermeld stond) heb ik deze reis als zeer positief ervaren. Ik merkte wel dat sommige medereizig(st)ers in een negatieve spiraal bleven hangen door dat gedoe met de hotels.
Alle lof voor de chauffeur. Hij bleef geduldig en positief.

 • Algemeen 8
op 24 oktober 2019 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: oktober 2018

Geweldige 4dg gehad met busschauffer Sjaak veel gezien en gelopen . En met veel humor mooie verhalen verteld en tips geven. Daarom een dikke 10

 • Algemeen 10
op 20 oktober 2019 bestemming: Duitsland / Dresden, reisperiode: oktober 2019

Busreis en chauffeur Kees erg goed eten eenvoudige maar lekker
excursies leuk. Hotel nette kamers prima badkamer.
Receptie bij aankomst goed ontvangen laatste avond bij afrekenen bitse tante .En laatste avond barman erg onvriendelijk naar andere gasten.En er was voor de avonden geen leuke ruimte om samen te zijn met reisgezelschap.Verder een minpunt je kon er niet wegkomen met openbaar vervoer.

 • Algemeen 8
op 19 oktober 2019 bestemming: Oostenrijk, reisperiode: september 2019

We hebben een super vac gehad maar die 10 is zeker voor de chauffeur Bart hij is voor ons de chauffeur v/d Maand

 • Algemeen 10
op 15 oktober 2019 bestemming: KroatiŽ / Porec, reisperiode: september 2019

Wij hadden ook een chauffeur van Peereboom. Het begon al met :Ik ben jullie chauffeur en reisleider, r niet jullie gids. Hij vertelde dan ook helemaal niets. Efffe weg had een indicatie van de excursie prijzen gegegeven de eerste was 30 euro, dat netjes betaald, voor de tweede excursie stond er 23,50 euro, maar hij vroeg 30 euro. Wij hadden op internet nagekeken en het koste 25,80 toen hebben wij tegen hem gezegd dat hij dat niet aken kon, toen vroeg hioj of 27,50 acceptabel was, want een chauffeur moet ook iets verdienen. u heb ik al veel gereist, maar dit nog nooit meegemaakt.

 • Algemeen 4
op 29 september 2019 bestemming: Duitsland / Velzingen, reisperiode: september 2019

Ik geef een 10..omdat de reis
Fantastisch was!!
Het hotel..schoon een fantastische
Kok vriendelijke bediening en
Schitterende excursies met een
Byzonder aardige en bekwame
Chauffeur..reisleider
..coen is zijn naam.
Kortom vanaf de eerste tot
De laatste minuut genieten.
Naam van hotel is :hotel botter in velden.

 • Algemeen 10
op 28 september 2019 bestemming: ItaliŽ / Rome, reisperiode: september 2019

Te veel in de bus. Matige hotels, soms verschrikkelijk slecht, ontbijt en diner minimaal. Chauffeur wel aardig soms bot en vaak dingen herhalend. Beloofd sixtijnse kapel, kon er niet in, kaarten moesten eerder besteld worden, en dat gebeurde nog een keer bij een andere gelegenheid. Kortom armoe troef. Enige pluspunt, een aantal erg leuke mensen ontmoet.

 • Algemeen 3
op 26 september 2019 bestemming: Oostenrijk / Wenen, reisperiode: september 2019

Veel gehoord goede buschauffeur die. Veel weet van Oostenrijk
Ik heeft van genoten

 • Algemeen 10
op 25 september 2019 bestemming: Schotland / vliegbusreis, reisperiode: september 2018

Op de eerste plaats omdat wij een geweldige Jan chauffeur / reisleider hadden. Alles was goed verzorgt en wij allen kregen de juiste aandacht. Mooie reis met heel veel nieuws te zien en voor elk wat wils. Schotland is een prachtige land om te bezoeken, Wij zouden zeker een tweede keer gaan met Effeweg.

 • Algemeen 9
op 23 september 2019 bestemming: Spanje / Diva., reisperiode: september 2019

Een zeer slechte chauffeur, Michel van de firma Peerenboom. Een zeer onbeschofte man geschikt om op een veewagen te rijden. Toilet 11 dagen niet schoongemaakt!! Smerige voorruit, dus slecht zicht. Afvalzakjes werden niet verwisseld. Was gekleed als de gemiddelde toerist, in korte broek. Geen visitekaartje voor Effeweg en Peerenboom. Klacht uitgebreid neergelegd bij Effeweg en Peerenboom. Tot nu toe niets gehoord. Was mijn 5de reis met Effeweg, maar als het de 1ste x was dan tevens de laatste x

 • Algemeen 4
op 18 september 2019 bestemming: Zwitserland, reisperiode: september 2019

Excursies bij boeken erg veel en duur.Volgens Henny de chauffeur als je niet mee gaat zie je niks.Begeleiding excursies zeer slecht begeleid.Henny weinig informatie tijdens de hele reis.Hotel prima. Volgende keer voor boeken de eventuele excursies kenbaar maken zoals Bolderman dat doet met een plus pakket.

 • Algemeen 5
op 17 september 2019 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: september 2019

Super mooie dagen gehad in londen, alles was door Effeweg uitstekend geregeld. Mooi en schoon hotel dus dit alles was een 10 waard. Chauffeur Siegfried heeft er helaas voor gezorgd dat het cijfer naar een 6 is gegaan. Hij had er totaal geen zin aan, was nors, gaf weinig tot geen informatie, maar de druppel was op de terugreis, een sanitaire stop in BelgiŽ waar het zo smerig was dat de dames het maar gingen ophouden en de mannen in de bosjes gingen staan, waaronder hijzelf, terwijl we 20 minuten van Breda af waren, waar het wel schoon was. Zijn reactie, is niet mijn schuld.

 • Algemeen 6
op 11 september 2019 bestemming: Frankrijk / Chatel, reisperiode: september 2019

Goed georganiseerde reis met een goede chauffeur en een goed hotel met een jong enthousiast team die altijd voor je klaar staat
Een leuke en een afwisselende dagprogramma en daardoor veel gezien deze 8 dagen.
Een kundige chauffeur en zijn vrouw regelde in de bus de drankjes en de avond bezigheden in het hotel voor de mensen. Het eten en drinken in het hotel waren goed niets op aan te merken. Goed reis gezelschap en de leeftijd was van 20 tot 90 jaar
Een goed georganiseerde reis voor een goede prijs het kon niet beter.
Wel 2 opmerkingen de reis is minder geschikt voor mensen slecht ter been en bij de reissom komt wel ca 132 euro pp bij voor de excursies als men deze allemaal wil meedoen maar dat staat pas vermeld in de reisbescheiden die men 1 week voor aanvang ontvangt verder perfect en een reis die men een keer moet mee maken

 • Algemeen 9
op 8 september 2019 bestemming: Oostenrijk / Salzburng/meren, reisperiode: augustus 2019

Reis prachtig,hotel goed maar overnachten in hotels Duirsland geen lift dat kan niet meer met deze leeftijdsgroepen, het is geen jongerenreis dat kan Effeweg zelf ook zien, met boeken, Jammer

 • Algemeen 7
op 4 september 2019 bestemming: Duitsland / Veldenz, reisperiode: augustus 2019

Na een niet geplande reis voor onze buschauffeuse / reisleidster Ilse heeft zij er mede voor ons een onvergetelijke reis van gemaakt. het hotel is goe maar qua eten kan er meer gevarieerd worden. Zeker voor de vegetariers onder de gasten.

 • Algemeen 8
op 2 september 2019 bestemming: Oostenrijk / FEICHTEN IM KAUERTAL, reisperiode: september 2019

4Alpenlandentocht, een mooie reis. Het vertrek en de heenreis verliepen prima. Door late aankomst (21:00) geen ontvangst en gelijk naar de kamer die ruim was en schoon met goede bedden. De toegang naar het hotel is met trappen zonder helling, dit was lastig met de koffers. Het ontbijt voorzien van brood, broodjes, ei, DIV. Kaas en vleeswaren en zoet beleg met toe yoghurt /fruit . De koffie in het begin goed , wat later veel te sterk en bitter. Bedienend personeel waarvan sommige. onvriendelijk en snauwerig. ( Hongaars personeel ) diner was eenvoudig maar voldoende.
All. Inclusief gaf regelmatig reden tot discussie, de middagsnack die bestond uit cakegebak was voor de andere gasten maar niet voor gasten Effenweg. Bij de drankjes hoorde geen cola light en alcoholvrij bier.
Entertainment stelde niks voor, Bingo avond duurde 10 minuten en muziekquis duurde 20 minuten en niet verstaanbaar. Fakkeltocht is met kaarsen wat klachten gaf aangaande kaarsvlekken op kleding, ook was door de steile helling de tocht niet geschikt voor een aantal oudere mensen. Verder geen vertier, erg saai s-avonds.
Frans was een professionele chauffeur, wel informatie onderweg maar niet uitgebreid, geen sfeermaker. De excursies waren prima, veel gezien en ervaren. De vertrektijd van de laatste dag ( 04:15). Was extreem vroeg en zou van te voren in de gids genoemd moeten worden, diverse gasten gaven aan als men dat geweten had, hadden ze deze reis niet geboekt.
Zou het beter kunnen? Ja de terugreis met een overnachting. I.p.v. de zgn bingoavond op vrijdag in het seizoen is er elke vrijdagavond een gratis Tiroler muziek concert bij het gemeentehuis van Feichten.

 • Algemeen 7
op 1 september 2019 bestemming: Zwitserland / Brig, reisperiode: januari 2019

Een fijne vakantie gehad ..chauffeur Steven bedankt dat jij hier een groot aandeel in had..TOP CHAUFFEUR./ reisleider en het leuke gezelschap.

 • Algemeen 8
op 1 september 2019 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: januari 2019

Met mijn kleinzoon,hele fijne tijd in londen gehad!Sjaal de buschauffeur was erg aardig en behulpzaam en wist met humor heel veel te vertellen!!
Met de avond tour van bijna 3uur heel veel gezien waar ik nog niet was geweest bij eerdere bezoeken aan londen ,super!
OOok het hotel was erg goed ,mooie kamer en fijn en lekker ontbijt!
Mijn kleinzoon was erg onder de indruk en samen hebben wij erg genoten!
Dikke pluim voor effeweg en Sjaal!
Wij gaan zeker snel weer !

 • Algemeen 9
op 1 september 2019 bestemming: Noorwegen / Stavanger, reisperiode: augustus 2019

Reis naar de Prekestolen geweldig!
Chauffeur was matig geen info, reed op de TomTom dus dat ging wel eens verkeerd, excursies in Denemarken zijn waardeloos daar tegen in Hamburg en Bremen helemaal top.
Ontbijtbuffet en dinerbuffet in overnachting hotels dikke 10 ook het ontbijt buffet op de boot dikke 10! Geweldige reis.

 • Algemeen 8
op 27 augustus 2019 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: augustus 2019

Perfecte chauffeur Magda. En prima reisgids Ellen.
Hotel was simpel maar goed.
Hotelpersoneel chagrijnig en geen motivatie om klantvriendelijk te zijn.

 • Algemeen 9
op 15 augustus 2019 bestemming: Frankrijk / Parijs, reisperiode: augustus 2019

Vanaf de reis tot het hotel een en al slechte kwaliteit en alles draait om geld af troggelen hele arrogante buschauffeur niet aan te raden dit!

 • Algemeen 1
op 13 augustus 2019 bestemming: Noorwegen, reisperiode: augustus 2019

Een geweldige reis met een SUPER buschauffeur Erik

 • Algemeen 9
op 9 augustus 2019 bestemming: Duitsland / Moezel- Eifel, reisperiode: augustus 2018

Zeer arrogante en vreselijk buschauffeur gehad! Hotelkamer was erg gehorig en sterk verouderd. Een klacht neergelegd bij Effenweg, geen reactie op gehad. Mijn review is niet geplaatst, dat zegt genoeg. Voor ons nooit meer een busreis via Effeweg

 • Algemeen 2
op 30 juli 2019 bestemming: ItaliŽ / Diano marina, reisperiode: juli 2019

Mooie plaatsen gezien. Hotel iva prima,alleen de airco op de kamer kon je huren. Twintig euro PER DAG. Beetje veel als je twee kamers hebt. Ook kwam er nog aardig wat bij als je de optionele excursies bij ging boeken. Het zou prettig zijn als effe weg dat er al in de brochure bij zet. Kan je er alvast rekening mee houden en evt het geld ervoor al mee nemen. Maar je bent op vakantie dus je hoeft niet mee.

 • Algemeen 8
op 16 juli 2019 bestemming: TsjechiŽ / Praag, reisperiode: juli 2019

We zijn op de terugweg van Praag, superleuke dagen gehad. Hotel was basic maar schoon, ontbijt ook maar goed te doen. We zijn 2 xmeegegaan met de stadswandeling, gedaan door Jana. Leuk gedaan veel informatie, vriendelijk en alle tijd. Ook de lichttour is een aanrader. Zelf een keer met de metro gegaan, 1 euro voor half uur en dan ben je makkelijk weer bij het hotel. We raden aan om niet het pakket van ffweg.nl te nemen. Zelf wat lekker eten opzoeken, er is keuze genoeg. Tip : La Boca! Heerlijk!
Dan nog ff de busschauffeur Paul, man van de tijd! Prima chauffeur, vriendelijk en behulpzaam.
Bedankt Jana en Paul, dankzij jullie leuke dagen gehad!

 • Algemeen 9
op 15 juli 2019 bestemming: ItaliŽ / Amalfi, reisperiode: augustus 2018

Een reis geboekt met gegarandeerde vertrekgarantie .. totaal zinloos want in de kleine lettertjes staat : onder voorbehoud van annuleringen . Best lastig als je een baan hebt waarbij je heel moeilijk vrij kan krijgen.. als je dan zelf bij toeval ziet dat de reis niet door gaat is dat toch een teleurstelling aangezien effeweg zelf niet meldt om te melden dat reis niet doorgaat. Conclusie : nooit meer iets boeken bij deze organisatie.. kan echt veel meer klantgericht

 • Algemeen 1
op 9 juli 2019 bestemming: TsjechiŽ / Praag, reisperiode: juli 2018

Reis was prima goede chauffeur hotel minpunten

 • Algemeen 8
op 8 juli 2019 bestemming: Denemarken / Kopenhagen, reisperiode: juli 2019

Goede georganiseerde reis, prima hotel en leuke trips

 • Algemeen 9
op 7 juli 2019 bestemming: Zwitserland / Chatel, reisperiode: juli 2019

Prachtige reis, veel gezien. Geweldige chauffeur Henny, zijn vrouw Joke was super. Hotel Panoramic met jong team verdient een pluim, eten en drinken perfect.

 • Algemeen 9
op 6 juli 2019 bestemming: ItaliŽ / SardiniŽ, reisperiode: juni 2019

SardiniŽ is een mooi eiland met leuke plaatsjes. De hotels waren goed en het eten in de hotels redelijk. Helaas maakte onze buschauffeur Frits die tevens als reisleider fungeerde een erg ongeintereseerde indruk. Zuchten en steunen wanneer iets gedaan moest worden omdat de beste man het warm had, denigrerende grapjes tegen sommige reizigers en hij had geen kennis van SardiniŽ. Er werd tijdens de lange ritten dan ook geen achtergrondinformatie over het land en gewoontes van de bevolking verteld. Wanneer iets werd gevraagd was het antwoord dat Frits het zou gaan uitzoeken. Wanneer een bestemming werd benaderd werd plichtmatig wat informate vanaf een briefje voorgelezen hetgeen m.i. nogal risicovol is tijdens het rijden. Diverse bestemmingen werden door Frits† negatief benaderd met als gevolg dat een aantal reizigers sommige bezienswaardigheden oversloegen waar ze later spijt van hadden omdat de bezienswaardigheden zeker de moeite waard bleken te zijn. Frits had er overduidelijk geen zin in wekte veel irritatie op. Hij was teveel onderwerp van gesprek in de groep en dat kan niet de bedoeling zijn. Na terugkomst een email ontvangen met het verzoek om een review te schrijven. Dit review is niet door Effeweg.nl gepubliceerd. Blijkbaar publiceert Effeweg.nl geen kritische reviews. Dat is jammer want zo ontstaat voor geintereseerde reizigers een onjuist beeld.

 • Algemeen 6
op 4 juli 2019 bestemming: ItaliŽ / SardiniŽ, reisperiode: juni 2019

Wat Jan al op de site schrijft, waren er weinig positieve dingen. Ik ben het helemaal eens met wat hij schrijft.
De chauffeur als reisleider was werkelijk een ramp. De 6 geef ik omdat hij wel een goede chauffeur is.

 • Algemeen 6
op 3 juli 2019 bestemming: Oostenrijk / Kaprun, reisperiode: juni 2019

Het was een geweldige reis van Effeweg veel gezien fantastische chauffeur Richard en prima hotel

 • Algemeen 9
op 3 juli 2019 bestemming: Oostenrijk / Kaprun, reisperiode: juni 2019

Topreis gehad

 • Algemeen 9
op 28 juni 2019 bestemming: ItaliŽ / SardiniŽ, reisperiode: juni 2019

Hele leuke groep mensen, hotels waren redelijk. Helaas geen enkele vorm van menukeuze en 2e hotel vreselijk harde bedden. Leuke maar ook overbodige excursie onderdelen. Te veel tijd in de bus gezeten naar onbeduidende bestemmingen, vooral de rondrit Corsica was een aanfluiting. De chauffeur (tevens reisleider) was een ramp. Hij voorzag ons van zeer weinig informatie, en dan vaak nog foutief of tegenstrijdig. Hij reed elke dag wel een keer verkeerd, met de verontschuldiging dat hij even was afgeleid of zich ergens over zat op te winden...? Toen een van de gasten uiteindelijk kritiek uitte werd hij onredelijk schreeuwerig boos, gelukkig bleef het betreffende groepslid rustig en beleefd...
Al met al geen reisje om ooit te herhalen.

 • Algemeen 5
op 25 juni 2019 bestemming: TsjechiŽ / Blansco, reisperiode: juli 2019

Geweldig genoten vooral erg goede chauffeur .wout heet hij .dikke pluim voor hem .gezellige avond gehad met hem .wist er veel .vr gr fam van leussen

 • Algemeen 8
op 23 juni 2019 bestemming: Frankrijk / Disney, reisperiode: juni 2019

Alles is perfect geregeld, wat een fantastische chauffeur(Sander)
Fijne bus, goed hotel en Disney is altijd fijn om te zijn. Prijs/kwaliteit prima.
Effeweg wederom bedankt voor 3 onvergetelijke dagen👍

 • Algemeen 10
op 14 juni 2019 bestemming: KroatiŽ / Porec, reisperiode: mei 2019

Goed georganiseerde reis veel gezien ondanks het slechte weer.
Fijne chauffeur reed perfect.
Hotel vond ik prima heerlijk eten voor elk wat wils ook de onderweg hotels redelijk.
Ik ga hem zeker nog een keer doen hopelijk met mooi weer.

 • Algemeen 9
op 13 juni 2019 bestemming: KroatiŽ / Sibenik rondreis, reisperiode: juni 2019

De rondreis was fantastisch mede ook door Frans de chauffeur . Hij leidde ons langs de kustroutes en meed de snelwegen . Waarom ik geen 10 geeft komt omdat de excursie naar BosniŽ een behoorlijke tegenvaller was. Een circus rond de verschijning van Maria en de strenge douane controles ..spijt van deze excursie dag. Verder was het een top vakantie .Hotel Bella Vista een aanrader voor ieder die kleinschalig de vakantie wil beleven. Met dank aan onze chauffeur die zich goed kon inleven aan de wens van de tourist.

 • Algemeen 9
op 15 mei 2019 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: mei 2019

1) Het was een goede introductie van Berlijn.
2) In de bus werd ons duidelijk gemaakt dat gebruik van de wc alleen voor noodgevallen was. Maar als je moet gaan hoef je niet gestraft te worden met een gore toilet. De walm van urinelucht vind ik ongehoord. Daarbij was geen handvat aanwezig om je vast te houden. Op iedere passagiersstoel wel. 'Om veiligheidsredenen' zei de chauffeur. Ik heb een blauwe plek op mijn achterhoofd overgehouden omdat ik naar achteren bonkte toen de bus (zachtjes!) stopte. Er waren voornamelijk senioren passagiers.
3) Verder viel me op dat het ontbijt van hotel Azimut nogal verschilde met de foto van het ontbijt op de site..
4) Effeweg stuurde mij een verzoek om een review te geven maar ik merkte op dat ze het niet op de site hebben geplaatst. 'Helaas plaatsen wij niet alle reviews' werd mij meegedeeld..?? Waarom stuur je dan zo'n verzoek? Ik heb er wel moeite voor gedaan en de informatie die ik gaf zou ik zelf belangrijk vinden voordat ik iets zou boeken. Bij deze.

 • Algemeen 7
op 13 mei 2019 bestemming: , reisperiode: mei 2019

Een prachtige reis en heel veel gezien. Goeie hotels en lekker eten. Frits een hele ervaren en leuke chauffeur. Hij heeft goed zijn best voor ons gedaan om het tot een onvergetelijke vakantie te maken.

 • Algemeen 9
op 8 mei 2019 bestemming: TsjechiŽ / Praag, reisperiode: april 2018

Wat een fijne service is er gegeven. Ze stonden ons voor de reis altijd vriendelijk te woord en tijdens de reis dachten ze mee. We moesten terug naar een andere stad en van de chauffeur mochten weg mee met de andere reizigers die die kant op moesten. Scheelde heel veel reistijd. Dikke vette top!!!!

 • Algemeen 10
op 5 mei 2019 bestemming: Noorwegen / Stavanger, reisperiode: april 2019

Het was een fantastische reis met een grote (58 pers.) groep en een uitstekende chauffeur! Eťn dag echter was ee misser...Vanaf de boot van Stavanger werden we 's morgens om 7-45 u al in het centrum van een ijskoud Stavanger afgezet. Alles, maar dan ook echt alles was gesloeten en er zat niets anders op dan maar wat rond te lopen tot onze geboekte fjordentocht begon om 10 uur, Om 13 uur weer terug en we hadden nog tijd tot 18 uur! Het was 1 mei en dat wordt in Noorwegen ook gevierd en dat betekende dat alle winkels gesloten zijn!
Voor deze reis niets dan lof. het was allemaal prima geregeld. De mogelijkheid aan boord te blijven en mee heen en terug te varen naar Bergen is kosteloos en kan altijd!

 • Algemeen 8
op 26 april 2019 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: april 2019

Wat een heerlijke reis hebben we gehad naar Londen. Alles tip top geregeld. Een top chaufeur. Fabian reed ons heel rustig door Londen heen en was duidelijk in wat wij van hem en hij van ons konden verwachten. Voor het eerst een reis waar iedereen op tijd bij de bus was! Dank je wel nogmaals Fabian! We hebben genoten! Windsor en Hampton Court waren prachtig!

 • Algemeen 10
op 15 april 2019 bestemming: Engeland / Londen, reisperiode: april 2019

Heerlijke citytrip. Sjaak weet hoe je een groep moet begeleiden. Rijkunsten in deze drukke stad perfect. Afspraken zijn afspraken. Heeft ons als groep gewaarschuwt voor kleine dingen, toch wisten mensen zich niet aan deze dingen te houden. Goede stem om naar te luisteren. Hotel was goed, ontbijt vonden wij minder, maar genoeg te koop in deze fantastische stad. Het enige wat van ons niet gehoeven had was het eten in Terheijden. Wij wouden wel graag naar huis! Al met al top dagen, met hele leuke andere gasten. Veel gelachen en heerlijk gewinkeld, voetbal gekeken, de stad bekeken en heel veel gebruikt gemaakt van t fantastische ov

 • Algemeen 10
op 25 februari 2019 bestemming: Zwitserland / Brig, reisperiode: februari 2019

Perfecte reis, zeer goede chauffeur/reisleider. heeft ons de mooiste plekjes laten zien tijdens de verplichte rustpauzes.

 • Algemeen 10
op 16 februari 2019 bestemming: Zwitserland / Brigg, reisperiode: februari 2019

Het zou een droomreis zijn en dat werd het ook.😁
We hebben gemerkt, dat effeweg er alles aan heeft gedaan heeft.
Het waren lange ritten heen en terug, maar mede door de zeer ervaren chauffeur/reisbegeleider goed te doen. Ruim de tijd nemen bij de tussenstops en weer op tijd vertrekken.
De hotels van de tussenstops in Duitsland waren beide goed proffesioneel gezellig en vriendelijk, tupisch Deutsch.
Het hotel in Brigg vonden we een heerlijk verblijf, ruime kamer heerlijke douche, uitzicht op de sneeuwtoppen.
Ontbijt met volop keuze, genoeg om te nuttigen. N eitje, fruit , yoghurt met van alles erbij. Div. Broodjes, koffiekeuzes thee ed.
Avondeten 3 gangen ruim voldoende met telkens de vraag of er meer gewendt werd. Het eten was altijd heet opgediend, bravo.
De trips met de trein, bus met de groep ging telkens weer goed. Als de man van effeweg n mogelijkheid zag om iets moois te latrn zien dan koos hij daarvoor. Mede door zijn keuzes hebben we n fotoalbum straks met de mooiste kiekjes. We hebben ook het geluk aan onze zijde gehad met het weer, elke dag werd het mooier, en wij enthousiaster. Nog meer mooie spots en hele leuke gesprekken met verschillende mensen, soms heel serieus en vaak ook met heel veel lol erbij. De bonte avond kon niet bonter met gezellige muziek na het avondeten in Duitsland.
Kanniet wachten om weer n reis te maken. Henk nogmaals dank.

 • Algemeen 10
op 4 februari 2019 bestemming: Zwitserland / Brigg, reisperiode: januari 2019

Mooie reis;goede informatie van chaufeur prima hotel

 • Algemeen 8
op 31 december 2018 bestemming: , reisperiode: augustus 2018

Wat kregen we veel aangeboden voor deze reis: prachtig landschap, mooie dagtochten, veel te zien, uitstekend (eenvoudig) hotel maar wel met heerlijk eten (zelfs de lunch was inbergrepen) en een bijzonder aardige en rustige chauffeur. We maken niet vaak 2 dezelfde reis maar nu denken we er hard over dit toch te doen: De beste reis van 2018!

 • Algemeen 9
op 29 december 2018 bestemming: Schotland / rondreis, reisperiode: oktober 2018

De reis en de chauffeur waren top, de hotels en eten ook. De thuiskomst, ja wat moet ik zeggen, chaotisch, vakantiestemming weg. Mede ook doordat wij niet goed gelezen hadden. Maar met ons nog andere, dus dom voelden wij ons niet

 • Algemeen 7
op 22 december 2018 bestemming: Zwitserland / Briq, reisperiode: november 2018

Prima, gezelllllige reis

 • Algemeen 8
op 20 december 2018 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: november 2018

Een geweldige organisatie en een super chauffeur zeker een aanrader, we hebben een paar dagen ontzettend veel gezien en bezocht.

 • Algemeen 10
op 20 december 2018 bestemming: Zwitserland / o.a. Brigg, reisperiode: december 2018

Hele mooie reis met een chauffeur die ontzettend veel wist te vertellen en ons de allerbeste tips meegaf. Enkel de hotels in Schwarzwald , voor de overnachting op de heen en terugreis, waren niet zo geweldig. Vandaar een 8

 • Algemeen 8
op 20 december 2018 bestemming: KroatiŽ / Opatija, reisperiode: oktober 2018

Het was een prachtige reis. prima prijs. zeer goed verzorgd, prima chauffeur. Een 10 is ultiem, dus het wordt een hele dikke 9.
Ga graag weer op reis met Effeweg.

 • Algemeen 9
op 19 december 2018 bestemming: TsjechiŽ / Praag, reisperiode: november 2018

Goede en vriendelijke schauffeur. Een hele goede gids.erg behulpzaam na dat een van ons was bestolen.we zijn al vaker met jullie weggeweest al tijd goed

 • Algemeen 10
op 19 december 2018 bestemming: Zwitserland, reisperiode: oktober 2018

Omdat wij het grandioos hebben gevonden

 • Algemeen 10
op 19 december 2018 bestemming: Polen / Diverse, reisperiode: oktober 2018

Zeer goed verzorgde excursie reis langs diverse steden

 • Algemeen 9
op 19 december 2018 bestemming: Polen, reisperiode: juni 2018

Interessante reis, vol emoties bij het vernietigingskamp, zeer verrassend hoe goed het met polen gaat. Kinderen lopen goed gekleed en met mobieltjes net als bij ons. De steden waar we geweest zijn , zijn zeer schoon. Er ligt geen papiertje op de grond. Ook klasse hoe zij hun verwoeste steden weer zo mooi hebben opgebouwd.

 • Algemeen 8
op 18 december 2018 bestemming: Zwitserland / Brig, reisperiode: november 2018

Een 9 heb je ruimte om ter verbeteren
de Chauffeur was een plus op deze reis vertelde veel wist veel over Zwitserland excursies goed georganiseerd daar door veel gezien
Hotels op de weg er na toe en in Brig ook goed eten prima was niks mis mee ontbijt sober maar goed.
Terug reis prima verzorgt zo als de heenreis pauzes waren tot een kunst verheven we gingen via Bern in deze stad nog mooi mee kunnen nemen naar het Duitse hotel vandaar naar de thuis haven.
Prima afscheid diner goed verzorgd en netjes weer thuis gebracht.

De volgende keer zo weer was fantastisch

 • Algemeen 9
op 18 december 2018 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: december 2018

Het was een super 4 daagse reis naar Berlijn! Wat een prachtige stad is dat zeg! We vertrokken vrijdag 14 December voor 4 dagen naar Berlijn, met een voorspoedig reis waren we s'avonds al in Berlijn! Alweer we heerlijk gegeten hebben in het super gezellige restaurant van Ziko! Beetje Grieksachtig heerlijk leuke sfeer met live muziek! S'avonds naar het hotel Holiday in airport! Beetje ver uit het centrum! Maar wel een super goed schoon en goede bedden hotel met een verrukkelijk gevarieerd ontbijt! De dagen erna enorm veel gezien met een fantastische Chauffeur Roger die ons al de mooiste plekjes heeft laten zien! Ook was daar Paul, een Amsterdammer die al 20 jaar in Berlijn woont, hij was onze Gids wat een super leuke man met fantastische verhalen over Berlijn met zijn geschiedenis! Paul wist enorm veel te vertellen over Berlijn en deed dit met zeer veel enthousiasme top! Kortom een prachtige reis met een hele goede Chauffeur Roger en Paul de Gids die het plaatje af maakte! Mooie bussen met voldoende ruimte! We zaten in een dubbel Dekker, was goed te doen! De reden waarom ik geen 10 geeft heeft te maken! Dat er niet een rustdag in het programma zat! Dit zou voor de chauffeur en de mensen veel plezieriger zijn! Omdat het best een vermoeiende reis is, en nogmaals ook voor de chauffeur! Maar dit had ik ook al gemeld over de reis naar het meer van GenŤve! Ook een prachtige reis! Die wij in augustus hebben gemaakt! Ff weg krijgt mijn complimenten voor hoe de organisatie fantastisch hun werk doen! En ook zeker de vakbekwame Chauffeurs.

 • Algemeen 9
op 18 december 2018 bestemming: Zwitserland / Brig, reisperiode: november 2018

Prachtig reis, in korte tijd veel gezien, uitstekend reisleider, prima hotel!

 • Algemeen 10
op 18 december 2018 bestemming: Duitsland / Keulen/Bonn, reisperiode: december 2018

Keulen was te druk voor ons.

 • Algemeen 8
op 18 december 2018 bestemming: Duitsland / Berlijn, reisperiode: november 2018

Het was geweldig. Heel goed geregeld

 • Algemeen 10
op 18 december 2018 bestemming: Zwitserland / BRIGG, reisperiode: oktober 2018

Busreis verliep prima, chauffeur geweldig, excursies heel mooi en interessant, hotels prima, eigenlijk verdient de chauffeur een 10 plus!

 • Algemeen 10
op 18 december 2018 bestemming: Zwitserland / Brig, reisperiode: november 2018

Veel gedaan in een paar dagen, uitstekende chauffeur, prijs/kwaliteit verhouding, alles goed geregeld 🌝

 • Algemeen 9
op 18 december 2018 bestemming: Zwitserland / Brixs, reisperiode: november 2018

Goed hotel ervaren chauffeur vele mooie tochten en goed uitleg van de chauffeur

 • Algemeen 9
op 18 december 2018 bestemming: Zwitserland / Trein en bus, reisperiode: december 2018

Prima chauffeur en reisleider te gelijk primahotels en goed eten voor deze reis mooie omgeving .

 • Algemeen 9

Meer ervaringen

Nieuws

Artikelen

Vakantieverhalen / reisverslagen