Holland America Line gaat naar Cuba

Geschreven op 26 mei 2017 door Francien

Cienfuegos
Cienfuegos
De rederij Holland America Line heeft toestemming gekregen om met de MS Veendam naar Cuba te varen. De afvaart vind plaats in december vanuit Fort Lauderdale in Florida. Het is de derde cruiserederij van Carnival Corporation die deze bestemming aan mag doen.

Met de toevoeging van deze bestemming speelt de rederij in op de groeiende vraag van premium cruises naar Cuba. Tijdens negen cruises van 7 nachten worden de havensteden Havana en Cienfuegos bezocht. De reis van 12 nachten bezoekt dezelfde steden alsmede een aantal Caribische havens, afhankelijk van de vertrekdag. De eerste cruise naar Cuba vertrekt op 22 december 2017. Deze cruise duurt 12 nachten en vertrekt vanuit Fort Lauderdale, Florida. De eerste cruise van 7 nachten vertrekt op 17 maart 2018 en de laatste op 18 april 2018.
Oldtimer in Havana
Oldtimer in Havana


“Voor velen draait reizen om het verkennen van nieuwe plekken en het ontdekken van bijzondere culturele ervaringen, en Cuba is een van meest begeerde nieuwe bestemmingen voor vele van onze gasten,” aldus Orlando Ashford, President Holland America Line.

Het merendeel van de cruises maken een lange stop in de hoofdstad Havana zodat gasten genoeg tijd hebben om het UNESCO Werelderfgoed gebied te kunnen verkennen. De stop in Cienfuegos biedt daarentegen de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Trinidad. Ook aan boord kunnen de gasten de beleving van Cuba voortzetten. Explorations Central (EXC) gidsen zullen het land tot leven brengen door middel van presentaties waardoor de gasten nog meer kennis krijgen over het grootste eiland van de Caraïben. Daarnaast worden er speciale tours georganiseerd rondom Havana en Cienfuegos met als highlight Trinidad, een van de beste bewaarde historische plekken van het land.

De cruises zijn te boeken vanaf vrijdag 26 mei 2017. Gasten die al een cruise hebben geboekt op de MS Veendam krijgen een volledige refund en krijgen de gelegenheid om een andere cruise te boeken. Het starttarief van de cruises naar Cuba beginnen bij €799,- per persoon inclusief belastingen en toeslagen.

Nieuws