Holland America Line viert 70 jaar reizen naar Alaska

Geschreven op 10 mei 2017 door Francien

Glacier Bay National Park
Glacier Bay National Park
In 2017 viert Holland America Line dat zij al 70 jaar Alaska verkennen. Dit vieren ze met extra vertrekken naar dit prachtige gebied. Dit jaar vertrekken de ms Amsterdam, ms Eurodam, ms Nieuw Amsterdam, ms Noordam, ms Oosterdam, ms Volendam en ms Zaandam in totaal 135 keer naar het koudste oord van Amerika, Alaska. Dit is meer dan elke andere rederij aanbiedt.
Beren in Alaska
Beren in Alaska


Om dit jubileum te vieren zijn er op iedere Alaska Cruise verschillende ervaringen en evenementen gepland. Dit jubileum valt samen met het 100-jarig bestaan van Denali National Park in Alaska en kent een nieuw Alaska menu met gerechten bedacht door de Culinary Council van de cruise rederij. Ook zijn er twee speciale jubileumbieren gebrouwen, kun je herdenkingscadeaus kopen en nog veel meer.

In samenwerking met BBC Earth heeft Holland America Line een 'Alaska in Concert' multimedia productie gemaakt. Hierdoor kan het publiek de vier seizoenen van Alaska ervaren onder begeleiding van live muziek. De Dining Room is speciaal gedecoreerd en er zijn aangepaste menu’s die het Alaska erfgoed van de cruiserederij vieren. Nieuwe gerechten zijn bedacht door Holland America Line’s master chef Rudi Sodamin, samen met de andere leden van de Culinary Council Jonnie Boer, David Burke, Elizabeth Falkner en Jacques Torres. Ook is er een jubileumeditie van het bekende dessert Baked Alaska.

Nieuws