Nieuw schip van Holland America Line

Geschreven op 18 maart 2019 door Demi

MS Koningsdam van Holland America Line
MS Koningsdam van Holland America Line
Op 13 maart werd het eerste staal gesneden van het nieuwe schip van Holland America Line in de Pinnacle-klasse. Het nieuwe schip zal in 2021 worden geleverd en is hiermee het zeventiende schip dat Marghera-scheepswerf van Fincantieri gelegen in Italië voor Holland America Line bouwt.

Het nieuwe schip is de derde in de Pinnacle serie en biedt plaats aan 2.666 reizigers. Het schip bestaat uit twee verdiepingen en heeft onder andere een LED scherm voor optredens. Aan boord kunnen gasten ook de mooie klanken van livemuziek ondervinden. Daarnaast kunnen de gasten genieten van luxe hutten, een prachtige kunstcollectie en heerlijk eten bij een bekroonde keuken. De openbare ruimtes zijn groot en hebben een eigen stijl waarbij de ruimte licht gevuld is. De inspiratie voor de ruimtes werd gehaald uit muziekinstrumenten. 

Het snijden van staal is een prestatie laat Orlando Ashford, president van Holland America Line, weten. Vanaf dit punt lijkt de bouw snel te gaan. Tevens staat het snijden van staal symbool aan de start van de bouw. Aangezien de Pinnacle-klasse een succes was kijkt Ashford uit naar het derde schip van deze vloot. De andere twee schepen in deze vloot zijn de Koningsdam en de Nieuw Statendam.

Update 9/4/19

Gisteren is bekend geworden dat het nieuwe schip de naam Ryndam zal krijgen. Orlando Ashford zei er het volgende over: "Holland America Line eert de tijdloze traditie van het cruisen, terwijl het ook nieuwe innovaties voor de hedendaagse reizigers omarmt. De naam Ryndam weerspiegelt de unieke geschiedenis van het bedrijf en eert de voorgaande schepen die in hun tijd vooruitstrevend waren net zoals deze Ryndam dat ook zal zijn".

Nieuws