Nassau

Boten in Nassau - Bamahas
Boten in Nassau - Bamahas

Nassau is de hoofdstad van de Bahamas en ligt op het eiland New Providence. Het is de grootste stad van het eiland, ongeveer 70% van de bevolking van de Bahamas woont er (rond de 275.000 inwoners). Het is tevens het commerciële centrum van de Bahamas. Lynden Pindling International Airport, het belangrijkste vliegveld van de Bahamas, ligt op ongeveer 16 kilometer afstand ten westen van Nassau. Hier gaan dagelijkse vluchten van en naar de Verenigde Staten, de Caraïben, Canada en het Verenigd Koninkrijk.
Vroeger heette Nassau Charles Town. Toen het door Spanje werd verwoest en later heropgebouwd kreeg de stad de naam Nassau. De stad is vernoemd naar de Nederlandse stadhouder Willem III (Willem van Oranje-Nassau) in 1695.
Nassau heeft een prachtige haven en kleurrijke architectuur. Dankzij het tropische klimaat, de ligging vlakbij de Verenigde Staten en de mooie natuur is Nassau een populaire toeristische bestemming met een leuk nachtleven. Nassau ligt op maar 290 kilometer ten zuidoosten van Miami. Het bekendste strand is Cable Beach met wit zand en turquoise water. In Downtown en Bay Street kun je goed belastingvrij winkelen. Verder vind je er de National Art Gallery of the Bahamas en het Government House.
Vlakbij Nassau ligt Paradise Island. Het beroemde Atlantis trekt enorm veel bezoekers naar de stad. Het is een gigantisch resort dat werkgelegenheid aan meer dan 6.000 Bahamanen. Het bevat een luxe hotel, aquarium, waterpark en meer entertainment. Je kunt er ook zwemmen met dolfijnen bij de Dolphin Cay. Een andere trekpleister is Junkanoo, een muziekoptocht dat symbool staat voor de bevrijding van de slavernij. Dit feest is ontstaan rond de 16e en 17e eeuw en vindt elk jaar plaats op 26 december en met oud op nieuw.

Heb je weinig kennis van Bahamas? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nassau
Plaatsen in de buurt van Nassau (Bahamas) :
 • Marsh Harbour (166 km)
 • Freeport/Lucaya (210 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nassau

  Ardastra Gardens and Zoo (Nassau)

  Ardastra Gardens and Zoo
  Ardastra Gardens and Zoo
  Kaart met locatie Ardastra Gardens and Zoo

  De Ardastra Gardens and Zoo in Nassau is een fantastische plek om naar toe te gaan. De dierentuin is uit noodzaak ontstaan omdat de flamingo's op de Bahamas met uitsterven werden bedreigd. Er is toen geprobeerd om flamingo's in gevangenschap te fokken en dat ging goed. De dierentuin bestaat sinds 1982. In de dierentuin leven driehonderd zoogdieren en veel vogels en reptielen. Er is ook aan de kleintjes gedacht in de vorm van een kinderboerderij.

  Pirates of Naussau Museum (Nassau)

  Pirates of Naussau Museum
  Pirates of Naussau Museum
  Kaart met locatie Pirates of Naussau Museum

  Het Pirates of Naussau Museum in Nassau is erg interessant om te bezoeken, zeker als je geïnteresseerd bent in de wereld van de piraterij. Het museum is geopend in 1998 en je kunt er diverse rondleidingen krijgen, met of zonder gids. Het museum doorloopt de verschillende periodes van piraterij. Je kunt ook de verschillende ruimtes in een schip bekijken.

  Pompey Museum of Slavery and Emancipation (Nassau)

  Pompey Museum of Slavery and Emancipation
  Pompey Museum of Slavery and Emancipation
  Kaart met locatie Pompey Museum of Slavery and Emancipation

  In het Pompey Museum of Slavery and Emancipation in Nassau wordt de geschiedenis van de Bahamas uit de doeken gedaan, vooral gericht op de periode van de slavernij. Het museum is gevestigd in het historische Vendue House en is vernoemd naar Pompeius, een slaaf op het eiland Exuma die in opstand kwam tegen de oneerlijke voorwaarden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bahamas bekijken.

  Vervoer

  Het eiland New Providence is niet erg groot, dus elke uithoek van het eiland is binnen 15 tot 20 minuten te bereiken. Een wandeling door het historische centrum van de stad is wellicht de beste manier om Nassau zelf te ontdekken. Ook zou je op de scooter door de stad kunnen touren. Verdwalen is praktisch onmogelijk! Als je de rest van New Providence ook wil verkennen, zijn meerdere vervoermiddelen een optie om de reis mee te ondernemen. Als je tijdens het reizen wat meer vrijheid wilt, is het huren van een auto een hele goede optie. En wil je liever niet zelf rijden, dan kun je je ook laten rondrijden door mee te gaan op een georganiseerde bustour.

  Geschiedenis

  Nassau heette vroeger Charles Town(e) en werd door de Spanjaarden door brand verwoest in 1684. In 1695 is de plaats herbouwd en werd het Nassau genoemd, naar de Nederlands/Britse Stadhouder koning Willem III van Oranje-Nassau. Nassau begon te bloeien aan het einde van de 18e eeuw, toen de Amerikanen met hun slaven naar de Bahamas trokken. Veel van hen bleven er wonen.

  Weer

  In de zomer komt de temperatuur nauwelijks boven de 33C en 's winters is het overdag zo tussen de 20 en de 26C. Het wordt er vrijwel nooit kouder dan 10C.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Nassau