Coxs Bazar

In het zuidoosten van Bangladesh ligt de havenstad Coxs Bazar, volgens vele de mooiste toeristische plaats van het land. Coxs Bazar ligt 150 km ten zuiden van Chittagong. De stad, met 52.000 inwoners, heeft een strand van maar liefst 125 km lang. De inwoners van Coxs Bazar zijn voornamelijk Hindoes, Boeddhisten en Moslims. Coxs Bazar is een toeristische plaats waar jaarlijks veel vakantiegangers hun vrije dagen doorbrengen.

Heb je weinig kennis van Bangladesh? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Coxs Bazar
Plaatsen in de buurt van Coxs Bazar (Bangladesh) :
 • Chittagong (102 km)
 • Dhaka (301 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Coxs Bazar

  Coxs Bazar beach (Coxs Bazar)

  Coxs Bazar beach
  Coxs Bazar beach
  Kaart met locatie Coxs Bazar beach

  Het 125 km lange strand van Coxs Bazar kent vrijwel geen getijden en bestaat volledig uit zand. Het strand strekt zich uit vanaf de monding van Bakkhali River tot Teknaf. Het bevindt zich dus niet alleen in de plaats Cox Bazar. Dit strand is het langste natuurlijke zandstrand op de wereld. Veel Bengalen komen speciaal naar dit beroemde strand toe al, wonen zij zelf in de hoofdstad Dhaka. Ze komen hier om de drukte van de hoofdstad te ontvluchten.

  Dulahazra Safari Park (Coxs Bazar)

  Dulahazra Safari Park
  Dulahazra Safari Park
  Kaart met locatie Dulahazra Safari Park

  Dulahazra Safari Park is een interessant natuurpark welke als thuisbasis dient voor meer dan 4.000 dieren zoals leeuwen, tijgers en olifanten. Het is een populair park bij toeristen. Dit park werd gecreëerd op een golvend landschap van ongeveer 9 km². Het doel was om duurzame faciliteiten te ontwikkelen en de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te behouden. Er leven hier zo'n 4.000 dieren, die onder te verdelen zijn in ongeveer 165 soorten.

  Sonadia Island (Coxs Bazar)

  Sonadia Island
  Sonadia Island
  Kaart met locatie Sonadia Island

  Bij Coxs Bazar liggen een aantal prachtige eilanden zoals Maheshkhali en Sonadia Island. Sonedia Island is ongeveer 9 km² en is daarmee een klein eilandje. Het eilandje is gelegen voor de kust van Coxs Bazar. Het noorden van Sonadia Island is een geliefde plek voor oestervissers. In de winter slaan de omwonenden hier hun slag om zoveel mogelijk oesters te vangen. Dit is zeker een mooie bezienswaardigheid voor een rustige dag.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bangladesh bekijken.

  Vervoer

  Net zoals in de andere steden kun je in Coxs Bazar met de bus, trein, boot of het vliegtuig reizen. Er is een rechtstreekse autoweg met Chittagong.

  Geschiedenis

  De naam van de stad is afkomstig van de Brits Oost-Indische Company officer, Kapitein Hiram Cox. In 1773 werd hij aangesteld als supervisor van Palonki (huidig Cox's Bazar) om te onderhandelen over het eeuwige conflict tussen lokale Rakhains en Arakan vluchtelingen. Helaas stierf Kapitein Hiram Cox in 1799 voor hij zijn werk kon afmaken. Hij was erg geliefd bij de lokale bevolking vandaar dat zij in 1854 een markt/bazaar oprichtten met de naam Cox's Bazaar (markt van Cox).

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Coxs Bazar