Trongsa

Trongsa Bhutan
Trongsa Bhutan

Trongsa is maar een klein stadje gelegen in het centrum van Bhutan. Het stadje heeft een strategische ligging op oost-west route. Trongsa heeft zowel Bhutanezen als Tibetaanse immigranten als inwoners. In Trongsa liggen de voorvaderlijke roots van de hele Bhutanese heersende dynastie. Volgens de traditie is het stadje altijd het thuis geweest voor alle koningen van Bhutan voordat zij de troon bestegen en de koninklijke familie woont er nu nog. Door de locatie van Trongsa in het geografische centrum van het koninkrijk, was het mogelijk van hieruit doeltreffend het hele oosten en westen van Bhutan te beheersen. Ook ligt in dit stadje het meest indrukwekkende fort van heel Bhutan.

Aanbieders van vakanties naar Trongsa
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Better Places (Lokale reisexperts) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik
PANGEA Travel (rondreizen) Klik
Dimsum Reizen (landenspecialist) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik

Landkaart Trongsa

Ervaringen

Corine op 16 juli 2013 plaats: Trongsa, reisperiode: juli 2013

trongsa heeft een schitterende dzong die zeker bezocht moet worden, evenals het museum dat zeer de moeite waard is. ongelooflijk mooie uitzichten over bergen en valleien.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 9
  • Bezienswaardigheden 8
  • Ligging 9

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Trongsa

Ta Dzong
Ta Dzong

Ta Dzong was vroeger een uitkijktoren, gelegen boven op een helling van Trongsa Dzong en vanuit deze toren werd de dzong beschermd tegen indringers. Vanuit deze uitkijktoren heb je werkelijke een schitterend uitzicht op het fort en de vallei. De Ta Dzong is gebouwd in 1652 en is een ronde toren van vijf verdiepingen hoog. Tegenwoordig is de uitkijktoren omgebouwd tot een museum waarin een mix van traditioneel en modern is toegepast. Er zijn verschillende kunstvoorwerpen te bezichtigen, onder andere de kroon en het zwaard van de eerste koning, en nog een aantal andere koninklijke bezittingen. Daarnaast is er een mediakamer waarin bezoekers een documentaire over de historie van de monarchie kunnen bekijken.

Trongsa Dzong
Trongsa Dzong

Trongsa Dzong is de meest imposante dzong van heel het koninkrijk Bhutan. Het fort werd in 1648 gebouwd om het stadje te verdedigen en ligt ten zuidwesten van het stadje. De dzong is een doolhof van straatjes, trappen, binnenpleinen, gebouwen en tempels. Als je er doorheen loopt, heeft het wel een beetje de sfeer van een eeuwenoud dorp. Dit doolhof is gelegen in het centrum van het land in Trongsa. Het is gebouwd op een uitloper van de Himalaya met uitzicht op de kloof van rivier de Mangde.

Tsechu's
Tsechu's

Bijna alle tempels en dzongs, die ook wel kloosterburchten worden genoemd, houden jaarlijks een festival. Deze belangrijke festivals heten Tsechu's. Bij dit soort festivals wordt er gedramatiseerd gedanst, dit doen ze ter ere van Guru Rinpoche, die bekend staat als kostbare meester. De festivals zijn zeer kleurrijk en de mensen die de festivals bezoeken gaan er heen in hun mooiste kleren. Bijna alle mensen uit de omgeving wonen deze festivals bij. Een festival duurt meestal zo'n drie tot vijf dagen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bhutan bekijken.

Vervoer

Binnen het stadje kun je reizen met de auto of met de bus. Als je met de auto reist, is het verstandig niet zelf te rijden maar een auto met privéchauffeur te pakken. Reizen met de bus wordt afgeraden, want meestal zijn de bussen overvol.

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de geschiedenis van het dorpje. In 1543 werd de eerste tempel in het dorp gebouwd en Trongsa is voortdurend de woonplaats van alle koningen geweest. In 1648 werd het meest indrukwekkende fort van het hele koninkrijk Bhutan in dit stadje gebouwd. De heersers van Bhutan konden profiteren van de strategische ligging van deze dzong. De enige begaanbare route van het oosten naar het westen van Bhutan liep vroeger namelijk dwars door Trongsa. Daarom heeft dit dorp een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land Bhutan. Het stadje Trongsa is zich pas vanaf 1982 gaan ontwikkelen. De naam Trongsa betekent in de Bhutanese taal Dzongkha letterlijk 'nieuw dorp'.

Heb je interesse in een reis naar Trongsa? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Trongsa, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heb je interesse in een reis naar Bhutan? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Bhutan, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing