Punta Arenas

Stadsbeeld Punta Arenas, Chili
Stadsbeeld Punta Arenas, Chili

Punta Arenas ligt bij het zuidelijkste puntje van Chili, bij de Straat Magellaan. Het is een regiohoofdstad en de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse vasteland. Het is de 3e grootste stad van heel Patagonië. Punta Arenas is een stad met karakter. Het ruige landschap en de ligging hebben invloed gehad op de bewoners, die zijn ook een beetje ruig en wereldvreemd. Mannen met verweerde zeemansgezichten en ankertatoeages lopen er rond, maar tegelijk is deze havenstad aan de Magellanes Straat vrolijk, met gekleurde huizen, romantische parken en een rijke geschiedenis. In de maanden januari en februari, de Chileense zomer, is het hoogseizoen in deze stad. Vele toeristen komen dan naar Punta Arenas om te genieten van het prachtige landschap dat bestaat uit fjorden, meren en gletsjers.

Heb je weinig kennis van Chili? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Punta Arenas
Plaatsen in de buurt van Punta Arenas (Chili) :
 • Pucón (1545 km)
 • Santiago (2192 km)
 • Valparaíso (2236 km)
 • Antofagasta (3283 km)
 • San Pedro de Atacama (3365 km)
 • Ervaringen

  op 24 april 2019 plaats: Punta Arenas, reisperiode: april 2019

  We hadden in het nationaal park Torres del Paine een tourbus goede gids. Het was een geweldige ervaring, deze hadden we niet willen missen, zo'n mooie afwisselend natuur. We zijn ook nog in Punta Arenas geweest, deze stad was ook de moeite waard om te bezoeken.

  • Algemeen 10
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Punta Arenas

  Isla Magdalena y Marta (Punta Arenas)

  Isla Magdalena y Marta
  Isla Magdalena y Marta
  Kaart met locatie Isla Magdalena y Marta

  Op 32 kilometer ten noordoosten van Punta Arenas, is het Isla Magdalena gelegen. Dit eiland staat bekend om de grote pinguïnkolonie die zich op het eiland bevindt. Via een boot kun je het eiland bereiken. Ook staat het eiland bekend als een voedingsbron voor verschillende soorten zeevogels. De Magelhaense pinguïn is de grootste bewoner van het eiland. In 2007 werden de broedparen geschat op 63.000. 


  Nationaal Park Torres del Paine (Punta Arenas)

  Nationaal Park Torres del Paine
  Nationaal Park Torres del Paine
  Kaart met locatie Nationaal Park Torres del Paine

  Nationaal Park Torres del Paine is zeker een bezoek waard wanneer je in Chili bent. Het park werd op 13 mei 1959 opgericht. In dit park vind je woeste berggebieden, kabbelende rivieren, weidse vergezichten en uitgestrekte gletsjers. Er leeft een groot aantal zoogdieren in dit park zoals de poema en guanaco, maar ook verschillende reptielen. De flora van het park is verdeeld in 274 verschillende plantsoorten.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Chili bekijken.

  Vervoer

  Ondanks dat de stad geen eigen busterminal heeft is de stad wel goed te bereiken per bus. Ook per vliegtuig kun je in de stad komen, de luchthaven ligt op 20 minuten van het centrum. Er worden verschillende boottochten georganiseerd naar Tierra del Fuego (ofwel Vuurland).

  Geschiedenis

  De naam Punta Arenas is afgeleid van het Spaanse Punta Arenosa ("Zanderige Punt").

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Punta Arenas