Santiago

Uitzicht op Santiago de Chile
Uitzicht op Santiago de Chile

Santiago ligt tussen het Chileense kustgebergte en het Andes gebergte. Santiago wordt ook wel Santiago de Chile genoemd, het is de hoofdstad van Chili. Santiago heeft veel historische gebouwen en interessante musea. Hier krijg je een goed beeld van de geschiedenis en de cultuur van Chili.

Aanbieders van vakanties naar Santiago
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Better Places (Lokale reisexperts) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik
TŪpica Reizen (landenspecialist) Klik
Kras (allround) Klik
Alamo (autohuur) Klik

Landkaart Santiago

Ervaringen

Deo op 12 april 2018 plaats: Santiago, reisperiode: september 2018

Santiogo is echt een Cultuur Eiland. Veel historische gebouwen. Het eiland is nog niet gericht op toeristen. Dus er is veel van de oorspronkelijke cultuur te beleven. Je merkt er wel dat men hard aan het werk is om meer toeristisch te maken. Het is geen stand vakantie. Gewoon genieten van de zon, cultuur en lekker eten.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 7
  • Ligging 7
Talitha osajie op 26 september 2017 plaats: Santiago, reisperiode: februari 2017

echt niet ons ding , overal staarthonden heel duur eten en dure hotel geen stranden ook onze hostel was niet betaald

  • Algemeen 3
  • Uitgaan 1
  • Cultuur 3
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 1
  • Inwoners 7
  • Ligging 1

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Santiago

Cultuur in Santiago
Cultuur in Santiago

Santiago de Chile heeft veel historische gebouwen en interessante musea, waar je een goed beeld van de geschiedenis en cultuur van Chili kunt krijgen. De bekenste bezienswaardigheid van de hoofdstad is het regeringspaleis La Moneda. In dit paleis is in 1973 president Allende vermoord en werd bijna 20 jaar lang de macht overgenomen door dictator Pinochet. Het paleis geldt als een symbool voor de democratie.

Los Dominicos Handicraft Village in Santiago is een markt wat er uitziet als een dorpje en dat geeft een leuke sfeer. Als je toch in Santiago bent dan moet je dit niet overslaan. Op de markt kun je zien hoe verschillende producten met de hand worden gemaakt. De prijs op deze markt ligt hoog maar de kwaliteit van de producten is erg goed.

Museo Chileno de Arte Precolombino is echt een bezoekje waard. Het museum ligt in Santiago, de hoofdstad van Chili. Er zijn in het museum sculpturen, maskers en wapens van vroeger te vinden. Het museum vertelt voor het grootste deel over de volkeren die er leefden voordat de Spanjaarden kwamen.

Museo de Artes Visuales bevindt zich in Santiago en is gevestigd in een prachtig gebouw. In het gebouw wordt gebruik gemaakt van natuurlijk en kunstmatige verlichting om de meesterwerken nog beter uit te laten komen. Er zijn veel wisselende tentoonstellingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op de begane vloer bevindt zich een winkeltje waar ze leuke cadeautjes/souvenirs voor familie en vrienden verkopen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Chili bekijken.

Vervoer

Santiago heeft een eigen vliegveld. Je kunt op de luchthaven gebruik maken van bussen, de taxi of de metro om naar het centrum te reizen. Maar ook kun je een auto, scooter, motor of een fiets huren om de omgeving te ontdekken.

Geschiedenis

Op 12 februari 1541 is Santiago gesticht door Pedro de Valdivia met de naam Santiago de Nueve Extremadura. Valdivia koos deze locatie vanwege het mooie klimaat en omdat de stad gemakkelijk verdedigd kon worden. Het verdedigingsvoordeel ontstond doordat de rivier Mapocho in tweeën splitst stroomafwaarts weer bij elkaar komt. Waardoor je een soort eilandeffect krijgt.

Weer

Het klimaat is mediterraan. Hete droge zomers (november tot maart) met temperaturen tot 35įC. De winters (juni tot augustus) zijn zacht met maxima rond 15įC.

Heb je interesse in een reis naar Santiago? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Santiago, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

Artikelen