Reisadvies: is Estland een veilig vakantieland?

De hoofdstad Tallinn
De hoofdstad Tallinn

Estland is nog een relatief onbekende bestemming onder de Nederlandse toeristen. Het land ligt in het noordoosten van Europa en heeft veel te bieden. Estland heeft een bijzondere cultuur en de hoofdstad Talinn is de ideale bestemming voor een stedentrip. Maar is Estland ook een veilige bestemming? Het land heeft geen bijzondere veiligheidsrisico’s en is daarom veilig om naartoe te reizen. Lees hier meer over het huidige reisadvies voor Estland.

Heb je weinig kennis van Estland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Estland

Estland heeft een oranje reisadvies door de reisbeperkingen die het land heeft ingesteld voor reizigers uit Nederland. Bij aankomst in Estland geldt een verplichte quarantaine van 14 dagen. Een andere optie is het afnemen van een dubbele COVID-19 test in Estland. Deze optie geldt alleen voor volwassenen. Het aantal besmettingen van het coronavirus is in Nederland gestegen en om de verspreiding in Estland op een stabiel laag niveau te houden worden er strengere maatregelen genomen. 

Het huidige reisadvies voor Estland

Onveilige gebieden Estland

Er zijn geen onveilige gebieden in Estland.

Veiligheid Estland

Zowel Estland als de hoofdstad Tallinn zijn veilig. Door het hele land kan er lichte criminaliteit voorkomen, zoals diefstal of zakkenrollerij. Wees hier alert op en verlies jouw bezittingen niet uit het oog.

Uitzicht over Tallinn
Uitzicht over Tallinn

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Estland is een geldig reisdocument vereist. Voor de Nederlandse nationaliteit mag dit een paspoort of identiteitskaart zijn.
  • Er is geen visum nodig voor Estland.
  • Reis je met de auto naar Estland? Het is in dit land verplicht om in het bezit te zijn van de originele kentekenbewijzen deel I en II. Dit geldt voor personenauto’s, maar ook voor vrachtwagens en caravans.
  • In Estland is het verplicht om altijd met de koplampen aan te rijden.
  • Er geldt een ‘zero tolerance’ beleid in Estland. Het is verboden om na het drinken van alcohol te gaan rijden.
  • Het is verplicht om als voetganger in het donker en/of bij slechte weersomstandigheden een reflector op de kleding te dragen.
  • Het smokkelen en handelen van drugs is verboden in Estland. Neem geen drugs mee het land in. Er staan zowel op het bezitten en gebruiken van harddrugs en softdrugs hoge straffen.

Link

Voor het actuele reisadvies kan je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Wil je vast een indruk van het mooie Estland? Bekijk dan deze video. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen