Reisadvies: is Estland een veilig vakantieland?

Reisadvies Estland
Reisadvies Estland

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Staat er een reis naar Estland op jouw planning? Dan wil je natuurlijk weten of er nog zaken zijn waar je als reiziger rekening mee dient te houden. In dit artikel lees je alles over het reisadvies voor Estland.

Estland is nog een relatief onbekende bestemming onder de Nederlandse toeristen. Het land ligt in het noordoosten van Europa en heeft veel te bieden. Estland heeft een bijzondere cultuur en de hoofdstad Talinn is de ideale bestemming voor een stedentrip. Estland is ook een veilige vakantiebestemming. Het reisadvies voor Estland is groen en het land kent geen bijzondere veiligheidsrisico's.

Heb je weinig kennis van Estland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Estland

Het reisadvies voor Estland is groen. De veiligheidssituatie is vergelijkbaar met Nederland. Reisadvies Estland

Onveilige gebieden Estland

Er zijn geen gebieden in Estland is als onveilig worden gemarkeerd. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid Estland

Zowel Estland als de hoofdstad Tallinn zijn veilig. Door het hele land kan er lichte criminaliteit voorkomen, zoals diefstal of zakkenrollerij. Wees hier alert op en verlies jouw bezittingen niet uit het oog.

De hoofdstad van Estland Tallinn
De hoofdstad van Estland Tallinn

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor reizen naar Estland is een geldig reisdocument vereist. Voor de Nederlandse nationaliteit mag dit een paspoort of identiteitskaart zijn. Er is geen visum nodig voor Estland.
  • Reis je met de auto naar Estland? Het is in dit land verplicht om in het bezit te zijn van de originele kentekenbewijzen deel I en II. Dit geldt voor personenauto’s, maar ook voor vrachtwagens en caravans.
  • In Estland is het verplicht om altijd met de koplampen aan te rijden.
  • Er geldt een ‘zero tolerance’ beleid in Estland. Het is verboden om na het drinken van alcohol te gaan rijden.
  • Het is verplicht om als voetganger in het donker en/of bij slechte weersomstandigheden een reflector op de kleding te dragen.
  • Het smokkelen en handelen van drugs is verboden in Estland. Neem geen drugs mee het land in. Er staan zowel op het bezitten en gebruiken van harddrugs en softdrugs hoge straffen.

Link

Voor het actuele reisadvies kan je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen