De 10 leukste bezienswaardigheden van Estland

Kasteel centrum Haapsalu
Kasteel centrum Haapsalu

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

De in Noordoost-Europa gelegen Republiek Estland is voor velen nog onbekend gebied. Toch heeft het land een interessante geschiedenis en leuke bezienswaardigheden waarmee het menig toerist kan vermaken. Hieronder een overzicht van de tien leukste bezienswaardigheden van het land.

Heb je weinig kennis van Estland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1.Charles’ Kerk

Deze kerk vind je in de hoofstad van Estland, Tallinn. Charles' Kerk werd aan het eind van de 17e eeuw in naam van de Zweedse koning Charles XI gebouwd. Enkele jaren later, in 1710, brandden de Russen het houten gebouw tot de grond aan af. Het zou 150 jaar zou duren voor de kerk herbouwt zou worden. Charles' Kerk staat bekend om de bijzondere architectuur en zijn prachtige interieur.

2.Otepää

Otepää is een kleine gemeente in de provincie Valgamaa, die bekend staat als dé wintersport locatie van de Baltische landen. Ook is het een populaire vakantiebestemming in de zomer voor gezinnen die van actieve vakanties houden. Ieder jaar wordt het Leigo Lake Music Festival in de provincie gehouden. Tijdens dit openluchtconcert komen duizenden mensen luisteren naar de muzikanten die hun publiek toespelen vanaf een eiland in het meer.

Vraag gratis een offerte aan

3.Sangaste Kasteel

Dit kasteel werd in de 19e gebouwd door Estse architect Otto Hippius, die de opdracht verkreeg van Friedrich Georg Magnus von Berg. Von Berg was de laatste heer van de Sangaste familie en besloot, geïnspireerd door koninklijke paleizen die hij in Engeland zag, een kasteel te laten bouwen. Hij vroeg om grote, hoge vertrekken die ieder een ander raam hadden. Het prachtige resultaat is tegenwoordig dagelijks te bezichtigen en is dan ook één van Estlands mooiste kastelen.

4.Haapsalu

Haapsalu is een gemeente en tevens hoofdstad van de provincie Läänemaa. De stad heeft een lange geschiedenis, die terug gaat tot het jaar 1279, toen het de zetel van de bisschop Saare-Laane werd. Veel monumenten uit deze tijd zijn vandaag de dag nog in de stad te bezichtigen. Tegenwoordig is Haapsalu een bekend en geliefd kuuroord onder de Esten. Ook heeft de stad meerdere toeristische attracties, waaronder natuurgebieden, kastelen en kerken.

5.Saaremaa Island

Saaremaa is met 2.992 km² het grootste eiland van Estland. Door de unieke natuur en overblijfselen die herinneren aan de rijke geschiedenis van het gebied is het eiland een populaire bestemming onder de bevolking van Estland. Symbolen van Saaremaa zijn bier, brood en windmolens.

6.Stadhuis Tallinn

Het middelpunt van Tallinn is het Raadhuisplein, dat onder andere bekend is om Raekoda, het stadshuis. Dit gebouw is het enige raadhuis in gothische stijl in de Baltische landen dat bewaard is gebleven. In het stadhuis kun je de raadzaal, de burgerzaal en een museum bezichtigen. Ook kun je de achthoekige toren aan de oostkant van het gebouw beklimmen. Het mooie interieur stamt uit de Hanzetijd en is volledig intact gebleven.

7.Middeleeuwste stad Tallinn

In dezelfde stad tref je ook één van de grootste en best bewaarde middeleeuwse stadsdelen van Europa. De heerschappij van de Duitsers, Finnen en Russen hebben hun grote invloed op het straatbeeld gehad, maar tegelijkertijd is de Estse identiteit intact gebleven. De gehele stad is dan ook bijgeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

8.Alexander Nevsky Kathedraal

Deze Russische, orthodoxe kathedraal is gebouwd aan het einde van de 19e eeuw, toen Estland nog tot Rusland behoorde. De typisch Russische bolvormige torens bevatten maar liefst elf kerkklokken, die twee maal per dag voor de diensten worden geluid. De kerk werd door Esten gezien als een symbool van de Russische onderdrukking, opvallend genoeg is de kathedraal na de onafhankelijkheidsverklaring van Estland niet afgebroken, maar juist gerestaureerd.

9.Kasteel van Helme

Het kasteel van Helme stamt uit de eerste helft van de 14 eeuw, en heeft meer dan drie eeuwen gestaan. Een oorlog tussen Rusland en Litouwen heeft het kasteel in ruïnes achtergelaten. Het kasteel was gebouwd op zandrotsen, waarin natuurlijke gevormden grotten aanwezig waren. Deze grotten zijn door de kasteelbewoners uitgegraven als schuilplaatsen. Deze staan bekend als de Grotten van Helme en zijn tegenwoordig te bezoeken.

10.Lahemaa National Park

Lahemaa was het eerste Nationale Park in de toenmalige Sovjet Unie. Het enorme park beslaat 725 km² aan zeer divers landoppervlak, bestaande uit bossen, stranden, moerassen, rotsachtige gebieden en watervallen. Het park heeft een rijk ecosysteem bestaande uit een grote beverpopulatie, talloze vogels en grote zoogdieren als de beer, de wolf en de lynx. De wandelroutes door Lahemaa National Park bieden echter meer dan flora en fauna. Deze tochten brengen je namelijk ook langs historische punten waar sporen van de eeuwenoude cultuur van de Baltische Duiters te zien is.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen