Mooiste steden van Estland

Talinn
Talinn

De meeste mensen kennen Estland wel, maar zijn er nog nooit geweest. Het kleine landje is bij Nederlanders nog niet erg populair als vakantieland en dat terwijl het land zo veel te bieden heeft. Zo vind je er prachtige natuur zoals het reusachtige Peipusmeer. Bergen zijn er niet. De hoogste heuvel is zelfs lager dan de hoogste in Nederland. Wat je wel vindt in Estland zijn enkele bijzondere historische steden. Het land kent een rijke geschiedenis welke terug is te zien in de architectuur van deze steden. Wil je weten welke steden het mooist zijn en dus een bezoekje waard zijn? De mooiste steden van Estland vind je hier.

Heb je weinig kennis van Estland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Talinn

Talinn is de hoofdstad van Estland en tevens de grootste stad in het land. De stad ligt aan de zee, in de baai van Talinn, en heeft meer dan 400.000 inwoners. Het is een historische stad met een modern tintje. Je vindt vele historische en middeleeuwse gebouwen in Talinn. De gehele binnenstad staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gezien als de best bewaarde binnenstad van Europa. De oude stadsmuur is nog intact met 26 wachttorens. In de binnenstad zelf vind je vele historische huizen, schattige kleine straatjes van klinkers, diverse trendy restaurants, cafés en clubs en natuurlijk de nodige aantal winkels. De stad heeft ook enkele stranden in de buurt waar je heerlijk kunt wandelen of zelfs kunt zwemmen in de zomer. De stad heeft dus genoeg te bieden.

Talinn
Talinn

Tartu

Tartu is de tweede grootste stad van Estland en ligt aan de rivier Emajõgi. Deze rivier verbindt de twee grootste meren van Estland: het Peipusmeer en het Vortsjav meer. In Tartu bevindt zich de oudste en grootste universiteit van het land. Dit maakt Tartu tot een echte bruisende en gezellige universiteitsstad. Het kleine centrum van de stad bevindt zich op de rechteroever van de rivier aan de voet van de zogeheten 'Domberg'. Bovenop de 'Domberg' staat een ruïne van een oude kerk en er is een museum gevestigd. Een ander bijzonder deel van de stad is het raadhuisplein. Hier vind je het roze raadhuis en een bijzonder standbeeld. Tevens zijn er in de buurt gezellige restaurantjes en terrasjes.

Tartu
Tartu
Vraag gratis een offerte aan

Narva

Deze stad bevindt zich heel dicht bij de grens met Rusland. Eigenlijk zit alleen de Narvarivier er nog tussen. Je vindt dan ook veel Russisch sprekende inwoners in de stad en er is duidelijk een invloed van Sovjet architectuur te vinden. Dit omdat de stad in 1945 bijna geheel verwoest is door de oorlog en dus bijna geheel herbouwd moest worden. Verder vind je in Narva er het uitstekend bewaarde Hermann Fort. Dit is een van de best bewaarde kastelen in heel Estland. In het kasteel bevindt zich een stadsmuseum waar je alles leert over het leven vroeger. Gedurende het jaar is er veel te doen in de stad.

Narva
Narva

Pärnu

Met 45.000 inwoners is Pärnu niet een heel grote stad. Toch is er veel te beleven, voornamelijk in de zomer. Pärnu wordt door de vele zomerfestivals die er gehouden worden ook wel de 'Zomerhoofdstad' van Estland genoemd. Bovendien staat Pärnu bekend als kuuroord. Aangezien de stad aan de zee gelegen is vind je er vele prachtige stranden waar je kunt genieten van een heerlijke wandeling of bijvoorbeeld kunt gaan surfen. De stad zelf heeft enkele bijzondere historische gebouwen, zoals de 'Rode Toren' welke vroeger onderdeel was van de middeleeuwse stadsmuur.

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen