Top 5 bezienswaardigheden Tallinn

Tallinn citytrip
Tallinn citytrip

In het noorden van Estland ligt de stad Tallinn, dit is tevens de hoofdstad van het land. Tallinn is gelegen aan de Finse Golf met Helsinki aan de andere kant van het water. Het is een oude stad die uit 2 gedeelten bestaat: de benedenstad en de Domberg, waar de adel en geestelijkheid heeft gewoond. Door een muur worden de 2 gedeeltes gescheiden en door de straatjes 'het Korte Been' en 'het Lange Been' worden deze verbonden. Samen met Turku is Tallinn in 2011 tot culturele hoofdstad van Europa benoemd. Reisgraag.nl beschrijft de 5 leukste bezienswaardigheden in de mooie hoofdstad van Estland.

Heb je weinig kennis van Estland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De Sint Olafskerk

Ooit was deze kerk de grootste van Europa, met een toren van 124 meter hoog. Volgens een oude legende is de kerk door een mysterieuze handwerkman gebouwd, met als doel om meer handelaren naar de stad te trekken. Hij zou gratis werken, op voorwaarde dat de bewoners van de stad zijn naam stil hielden. De naam van de kerk is in werkelijkheid afgeleid van Olav Havalsson, de Noorse koning. De kerk staat sinds in 1267 in de hoofdstad.

Drie zusters

Ook in Tallinn, liggen de drie schitterende middeleeuwse huizen, de 'drie zusters' genaamd. De drie zusters zijn koopmanshuizen en werden ook gebruikt als opslagplaats en woonhuis. Ze staan in een rijtje naast elkaar. In de Letse hoofdstad Riga vind je de tegenhanger van deze huizen, de 'drie broeders'. Tegenwoordig is het een prachtig, maar prijzig boetiekhotel. Vraag gratis een offerte aan

De Torens van Tallinn

Tallinn staat bekend om zijn ronde torens met metersdikke muren en rode pannendaken. 26 middeleeuwse forttorens omringen de oudste binnenstad van Europa. Ooit waren het er zelf 66. Er zijn 3 torens die van binnen bekeken kunnen worden. De hoogste toren is de televisietoren, met een hoogte van 314 meter. Dit is dan ook meteen het hoogste gebouw in heel het land. Het gebouw zorgde in 1980 tijdens de Olympische Spelen van Moskou voor televisie- en radioverbindingen. Je kunt tot de 21e verdieping op een hoogte van 170 meter lopen, waar een uitkijkplatform en een café aanwezig zijn. Ook heb je hier een schitterend uitzicht op Tallin en zelfs Finland zie je vanuit hier liggen. Hierna kun je nog verder omhoog per trap of met een hogesnelheidslift.

Balti Jaama Turg

De Balti Jaama Turg is een Russische markt in Tallinn. Deze wordt elke dag gehouden, met ongeveer 50 kraampjes. De kraampjes vullen de straat tegenover Balti Jaam, het centrale treinstation van Tallinn, op. Er wordt hier van alles verkocht, van antiek tot lokale handgemaakte jam.

Pirita

Aan de baai van Tallinn ligt Pirita, een badplaats met een prachtig zandstrand. Het strand ligt ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Tallinn af. Hier lijkt het alsof je in een hele andere wereld terecht bent gekomen, 3 kilometer lang wit zand en winderige palmen maken de plek erg populair in de regio. Het gigantische sportcentrum dat in 1980 in Moskou gebruikt werd tijdens de Olympische spelen vind je voor de jachthaven. Hier vond toen in Tallinn het onderdeel zeilen plaats.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen