Sportieve vakantie in Estland

Langlaufen actieve vakantie Estland
Langlaufen actieve vakantie Estland

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

In Estland zijn vele mooie steden te bezichtigen met veel bezienswaardigheden als musea en monumenten. Daarnaast is het ook een perfect land om een sportieve vakantie te houden. Doordat het land een prachtige natuur heeft en bijna 1.400 meren zijn er veel sporten te beoefenen. Wandelen of fietsen door de prachtige bossen, skiën op mooie afdalingen, langlaufen in Nomme of zeilen op een van de vele meren, het kan in Estland allemaal!

Heb je weinig kennis van Estland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wandelen

Wandelen in een land met zoveel prachtige natuur en bossen is natuurlijk iets dat elke wandelaar wilt. Je kunt op talloze plekken in Estland goed wandelen. Zo bestaat in Estland het oerbos nog dat al eeuwen oud is. Met een gids kun je een wandeling maken door het bos, die je dan uitleg geeft over alle dieren en planten die er leven. Bij de VVV kantoren die er zijn in Estland, kun je wandelroutes halen. Ze zijn soms bewegwijzerd maar een aantal ook niet. Het beste is om gewoon de paden te volgen, mocht je daar van willen afwijken, dan kun je het best een gids inhuren. Vooral rondom de moerassen en in de natuurreservaten is dit verstandig. Het is leuk om je wandeltocht te combineren met een bezoek aan een natuurreservaat, het plukken van bessen en het spotten van vogels.

Fietsen

Fietsvakanties zijn steeds populairder aan het worden bij vakantiegangers, maar ook bij de Esten zelf. Het is erg mooi fietsen op de eilanden van Estland. De Esten zelf gaan dan vaak naar het grootste eiland: Saaremaa. Het is echter in de rest van het land ook heel mooi fietsen zoals in Laahemaa (een nationaal park) of de plaats Pärnu. Doordat Estland niet zo veel fietspaden heeft moet je wel goed opletten. De stad Tallinn is wel van plan meer fietsstroken aan te gaan leggen voor de fietsers. In en rondom de bossen is het ook erg mooi en rustig om te fietsen, hier heb je namelijk geen of minder last van auto's. Een ander voordeel is dat Estland met behulp van de Europese Gemeenschap een uitgebreid fietsroutenetwerk heeft gemaakt. Een deel daarvan is zelfs bewegwijzerd. Het netwerk bestaat uit verschillende routes die van oost naar west en van noord naar zuid gaan. De tientallen routes gaan over geasfalteerde en niet-geasfalteerde wegen. Ook fiets je grote delen door het bos, wat erg mooi is om mee te maken.
Vraag gratis een offerte aan

Langlaufen

Langlaufen is een van de meest populaire sporten in Estland. Ze zeggen ook wel dat de Est met langlauflatten geboren wordt. Er ligt in Estland namelijk zo'n 4 tot 5 maanden per jaar sneeuw. In Nomme (Tallinn) hebben ze zelfs een speciale langlaufroute aangelegd van 4 kilometer lang. Hij gaat door een mooie buitenwijk die 's avonds verlicht is. Nomme is het populairste launglaufcentrum voor de bewoners van Tallinn.

Watersporten

Er zijn in Estland zo'n 1.400 meren te vinden, vandaar dat watersporten ook zeer populair zijn. Er zijn tevens veel grote en kleine havens te vinden. Een populaire plaats voor watersporters zijn de meren bij Otepää. Het is een heilig meer waar je vele watersporten kunt beoefenen als waterskiën, kanoën en zeilen. In de zee rondom Estland zijn ook veel mogelijkheden voor watersporten. Zo kun je bijvoorbeeld goed duiken in de buurt van het eiland Mohni. Zee-kajakken is ook erg leuk om te doen. Je wordt dan onder begeleiding langs de kust van Estland meegenomen.

Skiën

Skiën is een sport die in de Baltische regio steeds populairder wordt. De geografische ligging van het land is perfect waardoor er vaak en veel sneeuw ligt. Er zijn echter geen hoge bergen met enorme afdalingen, maar wel honderd meter hoge hellingen waar je goed op kunt skiën. Vooral voor de beginners is Estland een goede uitvalsbasis. Door de ligging is Estland een van de meest stabiele landen in Europa, op het gebied van het weer.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen