Reizen in Estland

Kerkje in Estland, Reizen in Estland
Kerkje in Estland, Reizen in Estland

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Estland ligt in het noordoosten van Europa. Het land grenst aan de Finse Golf, de Oostzee, Rusland en Letland. Het behoort samen met Litouwen en Letland tot de drie Baltische Staten, waarvan Estland de kleinste is. Tallinn is de hoofdstad van het land. Met zijn 45.000 km² aan oppervlakte is het land iets groter dan Nederland. Er zijn ongeveer 1.340.000 inwoners in Estland.

Door Estland loopt de Vohandu, wat de langste rivier van het land is. Het land bestaat uit een kustregio met veel eilandjes, moerassen en meren. Er zijn ongeveer 1.400 meren en 1.500 eilandjes die bij het land horen. Het grootste eiland is Saaremaa en heeft een oppervlakte van 2.670 km², hier ligt ook de Kali-krater.

Estland is een democratische republiek en heeft een president, die relatief veel macht heeft. De premier heeft de leiding over de regering. Sinds 1 mei 2004 zijn de Baltische landen tot de Europese Unie toegetreden. De Estse kroon werd op 1 januari 2011 vervangen door de euro.

Heb je weinig kennis van Estland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Taal

In tegenstelling tot de andere landen van de Baltische Staten spreken ze in Estland een taal die behoort tot de Finoegrische talen. De officiële taal die hier gesproken wordt is het Estisch, wat ook Estlands, Estnisch of Ests kan worden genoemd. Er zijn ongeveer 1 miljoen mensen die deze taal spreken. Het Estisch behoort in de familie Finoegrische talen tot de Oostzeefinse talen. Hiertoe behoort ook het Fins, een taal die de bewoners van Estland kunnen verstaan zonder hier veel moeite voor te doen. Bij de taal in Estland wordt het Latijnse alfabet gebruikt, dat aangevuld is met enkele klinkertekens.

Gezondheid

Het is niet nodig om je in te enten wanneer je naar Estland gaat. De kwaliteit van de gezondheidszorg in het land is aannemelijk. Apotheken zijn vaak tussen 10.00 uur en 19.00 uur geopend en er zijn altijd apotheken die nacht- en weekenddiensten draaien. Rekeningen voor medische zorg moeten contant worden betaald. Wanneer je opgenomen wordt in een ziekenhuis in Estland, is het verstandig om meteen je verzekeringsmaatschappij te informeren zodat zij kunnen zorgen voor de betaling. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Als je in geval van nood hulp nodig hebt van de politie, ambulance of brandweer, kun je gebruik maken van het alarmnummer. Net zoals in Nederland is het noodnummer van alle drie de hulpdiensten 112.

Alleen reizen in Estland

Estland is een veilig land om alleen heen en doorheen te reizen. Er komt niet meer criminaliteit voor dan in andere landen in Europa. Natuurlijk moet je net zoals andere plaatsen op je hoede zijn en kun je bepaalde plekken als afgelegen straten en steegjes beter vermijden. Ook is het verstandig om 's nachts niet alleen over straat te lopen en waakzaam te zijn bij uitgaans- en ontmoetingsplaatsen als bars en discotheken. Kleine criminaliteit kan altijd voorkomen, dus het is raadzaam om geen waardevolle spullen op zak te hebben, zoals sieraden, dure camera's of dure telefoons. Let op dat er op plekken waar veel buitenlanders samenkomen een wereldwijd verhoogd risico is op terroristische aanslagen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

4,0

Gerelateerde artikelen