Lautoka

Latoka Fiji
Latoka Fiji

Lautoka, ook wel bekend als Sugar City, gezien de ligging in het hartje van Fiji's suikerrietplantage, is de tweede grootste stad van Fiji. Het ligt in het westen van het eiland Viti Levu, 24 kilometer ten noorden van Nadi. Lautoka heeft zo'n 52.220 inwoners volgens een volkstelling van 2007. Op Suva na heeft Lautoka de grootste haven.

Heb je weinig kennis van Fiji? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Lautoka
Plaatsen in de buurt van Lautoka (Fiji) :
 • Nadi (21 km)
 • Suva (117 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lautoka

  Koroyanitu National Heritage Park (Lautoka)

  Koroyanitu National Heritage Park bevindt zich in een schitterende omgeving met wandelpaden door inheemse Dakua bossen en graslanden, waar ook vogels gespot kunnen worden en archeologische plaatsen bezocht kunnen worden. Het park is zo'n 10 kilometer van Lautoka gelegen.

  Koroyanitu National Heritage Park (Lautoka)

  Koroyanitu National Heritage Park
  Koroyanitu National Heritage Park
  Kaart met locatie Koroyanitu National Heritage Park

  Het Koroyanitu National Heritage Park is een schitterende plek met inheemse Dakua bossen en graslanden. Via wandelpaden kun je de omgeving verkennen, waar ook veel vogels te spotten zijn. Ook kun je in het park vele archeologische plaatsen bezoeken. De wandelroute loopt langs verleidelijke waterpoelen, kleine dorpjes en panoramische boomtoppen. Het park is op ongeveer 10 kilometer van Lautoka gelegen.

  Lautoka Markets (Lautoka)

  Lautoka Markets
  Lautoka Markets
  Kaart met locatie Lautoka Markets

  Bekend zijn de Lautoka Markets, een van de meest populaire toeristische attracties van Lautoka. De markten zijn te vinden achter het zakelijk district en de belangrijkste markt wordt ook gebruikt als busstation, waardoor deze onmisbaar is. Aan de voorzijde van de markt vind je geweldige ambachtelijke handgemaakte spullen zoals aardewerk, geweven spullen, kruiden en andere natuurlijke middelen. Ook in de rest van de stad vind je kleine winkels waarin schitterende spullen en souvenirs te vinden zijn.

  Sri Krishna Kaliya Tempel (Lautoka)

  Sri Krishna Kaliya Tempel
  Sri Krishna Kaliya Tempel
  Kaart met locatie Sri Krishna Kaliya Tempel

  In het hart van het centrum van Lautoka bevindt zich deze bijzondere tempel. De Sri Krishna Kaliya Tempel is sinds 1900 dagelijks geopend en is de grootste tempel van de Stille Oceaan. De tempel vult de aantrekkingskracht van de stad Lautoka aan, waarin zich veel gevarieerde bevolkingsgroepen bevinden. Fiji heeft het hoogste percentage Hare Krishna aanhangers van alle landen in de wereld.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Fiji bekijken.

  Geschiedenis

  De naam Lautoka is afgeleid van de twee Fijische woorden “speer getroffen”. Volgens het verhaal is de naam ontstaan na een duel tussen twee hoofden. Wanneer de een de ander zou hebben geraakt, zou hij “Lau-Toka” roepen. Het eerste Europese bezoek vond plaats op 7 mei 1789, toen Kapitein William Bligh onderweg was naar Timor en gemuit werd bij Bounty. Hij nam Lautoka waar en bracht het in grote lijnen in kaart. Sinds 1970 is Lautoka zeer snel gegroeid. In 1970 werd het inwonersaantal op 12.000 geschat, terwijl Lautoka in 2005 waarschijnlijk zo'n 50.000 inwoners telde.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Lautoka