Duiken op de Filipijnen

Geel zeepaardje in het water
Geel zeepaardje in het water

De Filipijnen is een 300.000 km² grote archipel, omgeven door 4 zeeën. Ten noorden van de Filipijnen ligt de Chinese Zee, in het oosten de Filipijnse Zee, in het zuiden ligt de Celebes Zee en de Suluzee ligt in het westen. De archipel bestaat uit 7.107 eilanden, die samen een kustlengte van 34.500 kilometer hebben. De archipel is dan ook uitermate geschikt voor het beoefenen van allerlei watersporten. Vooral het duiktoerisme is de laatste jaren erg gegroeid.

Heb je weinig kennis van Filipijnen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Diverse locaties

Verspreidt over het grote aantal eilanden heeft de Filipijnen talloze duiklocaties, waarvan een groot deel tot nu toe onontdekt is gebleven. Je kunt hier zomaar de eerste zijn die een rif of een scheepswrak uit de Tweede Wereldoorlog bezoekt. Deze mogelijkheid is verantwoordelijk voor een groot deel van de enorme aantrekkingskracht die de archipel op toeristen heeft. Toch zijn er al een aantal populaire toeristenspots, die dan ook druk worden bezocht.

Warme waterwereld

Het water rondom de eilanden is in de wintermaanden, van december tot maart, met 22 tot 25°C wat koeler dan in de zomermaanden. Van april t/m november heeft het water een temperatuur tussen de 25 en 28°C. Onderwater heb je een gezichtsveld van tussen de 10 en 40 meter, afhankelijk van de periode waarin je duikt. De Filipijnen heeft de meest diverse onderwater natuur ter wereld. Letterlijk honderden soorten dieren, waaronder kleine tropische vissen, walvishaaien, mantra's, dolfijnen en grote scholen makrelen en barracuda's komen er voor. Ook talloze plant- en koraalsoorten leven in de wateren rond de archipel. Vraag gratis een offerte aan

Nachtduiken

Dankzij de grote diversiteit zijn de eilanden geschikt voor verschillende duikactiviteiten. Zo heb je de mogelijkheid de onderwaterwereld ook 's nachts te ontdekken en kun je niet alleen in het open water, maar ook in grotten duiken. Iedere duiker kan op zijn eigen niveau deelnemen aan de verschillende activiteiten.

Duiktax

De bevolking van de Filipijnen ziet steeds meer in dat er meer geld zit in toerisme dan in traditionele beroepen zoals bijvoorbeeld de visserij. De natuur van het land waarin ze wonen is dus een belangrijke bron van inkomsten geworden. Nieuw is dan ook de zogenaamde duiktax. Bij iedere duik moet je terplekke een bedrag betalen, dat afhankelijk is van je duik. Van dit bedrag wordt de natuur beschermd en in stand gehouden. Ook wordt de bevolking door de autoriteiten geschoold in de omgang met de natuur.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen