Rondreizen Filipijnen

Rondreizen Filipijnen
Rondreizen Filipijnen

De Filipijnen is een eilandengroep die bestaat uit 7.017 eilanden waarvan Mindanao en Luzon de grootste zijn. In het westen grenst het aan de Filipijnenzee en in het oosten aan de Zuid-Chinese Zee. Omdat de eilanden op de Ring van Vuur liggen en door het tropische klimaat komen er af en toe aardbevingen en tyfoons voor. Door deze locatie is er echter ook een rijke biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen. Door de rijke cultuur en natuur worden de eilanden van de Filipijnen veelvuldig bezocht door toeristen. In dit artikel wordt aangegeven waar je aan moet denken en wat je niet mag missen bij een rondreis door de Filipijnen.

Heb je weinig kennis van Filipijnen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Voordat je aan je rondreis door de Filipijnen begint, is het handig om op de hoogte te zijn van een aantal zaken. Heb je een visum nodig? Welke inentingen worden aangeraden? Hoe is het vervoer in het land? Wat is het klimaat? En hoe is de bevolking? Op deze praktische vragen wordt allemaal antwoord gegeven.

Visum & inentingen
Als je maximaal 21 dagen in de Filipijnen verblijft, is een visum niet nodig. Een inenting tegen gele koorts is verplicht, maar alleen als je 7 dagen ervoor in een land bent geweest waar de ziekte voorkomt. De inentingen die worden aanbevolen, ongeacht de verblijfsduur, zijn een inenting tegen DTP, een inenting tegen Hepatitis A en een inenting tegen buiktyfus. Ook wordt aangeraden om je te beschermen tegen malaria. Draag bijvoorbeeld lange kleding en neem malariatabletten mee.

Vervoer
De gemakkelijkste manier om je te verplaatsen op een eiland is per bus. Er gaan verschillende bussen van Manila naar de noordelijke en zuidelijke provincies. Ook kun je met de taxi gaan, deze kan je echter alleen gebruiken om je te verplaatsen binnen een stad. Verder kun je met de trein reizen. Er gaat een trein van Manila naar Naga, met stops in Metro Manila, Laguna, Quezon en Camarines Sur. De auto pakken kan ook. Er zijn een aantal goed geasfalteerde wegen rond de steden. In de berggebieden zijn de wegen minder begaanbaar. Wil je naar andere eilanden toe, dan kun je het vliegtuig pakken of met de boot gaan.

Klimaat
In de Filipijnen heerst een tropisch klimaat waarvan de heetste maanden van maart tot mei zijn. Het regenseizoen begint in juni en loopt tot oktober. In dit seizoen is het risico op tyfoons erg groot. De koudste maanden zijn van november tot februari. In de bergen is het kouder dan in het binnenland en aan de kustplaatsen valt het hele jaar door regelmatig regen. Als je van tevoren weet waar je naartoe gaat, is het verstandig om je kleding er op af te stemmen. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 25ºC en de 32ºC. De beste reistijd is van eind november tot april.

Bevolking
De bevolking van de Filipijnen is oprecht gastvrij. Eerst zullen ze verlegen overkomen, maar daarna merk je dat ze erg gul zijn. Gasten zullen vaak behandeld worden als royalty's. Als er een feest is, wordt je zo uitgenodigd om eraan deel te nemen. Je vindt zelden mensen die zo vriendelijk zijn voor bezoekers. De inwoners zijn emotioneel en gepassioneerd over het leven. De religie die het meest voorkomt is het christendom. Er wordt van je verwacht dat je respect toont voor deze religie als je het land bezoekt.

Wat je niet mag missen

Op het eiland Mindanao vind je het Mount Kitanglad Range National Park. Er liggen een aantal bergen in het park, waaronder een inactieve vulkaan. Ook vind je er een van de weinig overgebleven stukken regenwoud. Het park is het huis voor de met uitsterven bedreigde Filipijnse apenarend. Ook vind je er tal van andere (zeldzame) dier- en plantensoorten. Door de vele bergen in het park, is het een uitstekende plaats voor bergbeklimmers.

Het nationale museum van de Filipijnen bevindt zich in Manila. Het bestaat uit twee delen: het National Museum of the Filipinnes en het Museum of the Filipino People. In het National Museum of the Filipinnes vind je onder andere schilderijen, diorama's en beelden van diverse culturen en periodes van de Filipijnse eilandengroep. In het Museum of the Filipino People vind je allerlei historische dingen van de prehistorie tot het heden. Ook vind je er schatten en juwelen uit de San Diego, een schip dat voor de kust van Luzon gezonken is.

Een prachtig Filipijns eiland is het Boracay eiland. Het lijkt zo uit een reisboek te komen: hagelwitte stranden, palmbomen en kristalhelder water. Het is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de Filipijnen.

De historische binnenstad Intramuros in Manila mag je ook niet missen. Het is een van de best bewaarde koloniale steden. Je vindt er onder andere theaters, kerkers, parken, kerken en overheidsgebouwen. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

5 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,4

Gerelateerde artikelen