Voor- en nadelen van de Filipijnen

Alona Beach, Panglao, Filipijnen
Alona Beach, Panglao, Filipijnen

Toeristen weten maar weinig over de Filipijnen. Je zit het land bijna alleen maar op het nieuws als er een orkaan is geweest, een schip is gezonken of de politiek op zijn kop staan. Maar dat doet dit land geen recht. De Filipijnen heeft je zoveel moois te bieden. Je kunt in contact komen met de lokale bevolking en er zijn weinig toeristen te vinden. Kortom een ideale vakantieplek voor de toerist die niet van massabestemmingen houdt!

Heb je weinig kennis van Filipijnen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Voordelen

Een vakantie boeken naar de Filipijnen heeft veel voordelen op het gebied van communicatie en entertainment.

Communicatie
Wanneer je in de Filipijnen wilt communiceren met de lokale bevolking, kun je dit het beste in het Engels doen. De Filipino’s krijgen al hun vakken namelijk in het Engels op school. Zij beschikken allen over een goede kennis van de Engelse taal. Doordat zij zo goed Engels kunnen, heeft die grote voordelen:
- Je kunt eenvoudig informatie vragen en krijgen over locaties, vervoer en tijden
- Je kunt makkelijk in contact komen met de lokale bevolking
- Je kunt iedereen op straat om hulp vragen
- Je kunt gewoon een taxi aanhouden, zonder bewegingen te maken met je armen en voeten
- Menu’s zijn in het Engels, dus je kunt makkelijk kiezen en bestellen
- Borden op straat zijn veelal Engels
- De websites zijn ook in het Engels

Entertainment
Als jij graag vermaakt wilt worden, dan ben je op de juiste plek in de Filipijnen. De Filipino’s houden namelijk erg veel van zingen. Een avondje uit is dan ook niet compleet zonder een rondje karaoke. Als toerist kun je makkelijk meedoen, want het zijn veelal Engelse liedjes die uit de speakers knallen. Het avondje is pas echt compleet als je drie verschillende interpretaties van Prince’s Raspberry Beret hebt gehoord. Als je televisie kijkt, zul je ook Engels terug horen. Zo kun je jezelf ook vermaken in je hotelkamer.

Nog onontdekt

Helemaal alleen relaxen op het strand? Dat kan in de Filipijnen. Doordat dit land nog door weinig toeristen is ontdekt, heb je weinig mensen om je heen. De Filipijnen hebben geen goede naam vanwege het sekstoerisme en de spanningen met moslims in het zuiden, maar als je jezelf niet in die buurten en regio’s begeeft, zul je daar geen last van hebben. Het is net zo veilig als in andere Aziatische landen. Pas wel altijd op voor zakkenrollers, kleine oplichters en kijk altijd naar de veiligheid van je vervoersmiddel. Je zult geen foto’s kunnen maken van beroemde tempels of stranden uit film, maar wat dan nog? De Filipijnen heeft je zoveel moois te bieden! Vraag gratis een offerte aan

Nadelen

Natuurlijk is het niet allemaal positief in de Filipijnen. Je kunt duidelijk het verschil zien tussen de rijken en de armen. Daarnaast laat de veiligheid en begaanbaarheid van de wegen nog weleens te wensen over. Daarnaast is het geen goedkope bestemming.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,5

Gerelateerde artikelen