Ontdek Manilla, bruisende hoofdstad

Manilla Bay, Filipijnen
Manilla Bay, Filipijnen

Mabuhay! Welkom op de Filipijnen, het land van de 7.107 eilanden. Het land van de wuivende palmstranden en azuurblauwe zee. Het land van de wereldwonderen en de duikvakanties. Het land van de culturele verrassingen en het natuurschoon. Het land met 170 dialecten waar je overal gewoon in het Engels terecht kunt. De Filipijnen, het land waar je met open armen wordt onthaald. De eerste kennismaking met de Filipijnen is meestal Manilla.

Heb je weinig kennis van Filipijnen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Manilla, de hoofdstad

De metropool Manilla is de hoofdstad, en voor veel bezoekers de eerste stop op een reis naar de Filipijnen. Het is de op één na grootste stad van het land, en ligt aan de westkust van het eiland Luzon, in het noorden van de eilandengroep. Vanuit Amsterdam vlieg je in ongeveer 13 uur non-stop naar Manilla. Ook zijn er vele mogelijkheden om met een overstap, al dan niet met kort verblijf in de regio, naar Manilla te vliegen.

Manilla ligt aan de Baai van Manilla waar je ’s avonds een prachtig uitzicht hebt op de ondergaande zon boven de Zuid-Chinese Zee. Er zijn meerdere universiteiten, hogescholen, theaters, musea en bezienswaardigheden. En natuurlijk het presidentiële Malacañang Palace met de beroemde schoenencollectie van voormalig presidentsvrouw Imelda Marcos. Kortom: Manilla is het politieke, wetenschappelijke en culturele hart van de Filipijnen!

Musea in Manilla

In Manilla vind je talloze musea. In Rizal Park zijn het Museong Pambata (kindermuseum), de National Library of the Philippines en het Metropolitan Museum (het belangrijkste kunstmuseum van de Filipijnen) gevestigd. In het National Museum of the Philippines vind je exposities met betrekking tot plantkunde, zoölogie, geologie, antropologie en kunst. Het “Coconut Palace” is tegenwoordig ook een museum. Het werd in 1981 door toenmalig presidentsvrouw Imelda Marcos gebouwd vanwege het bezoek van paus Johannes Paulus II. Bij het museum hoort ook een vlinder- en orchideeëntuin. Verder heb je nog het “Central Bank Money Museum” waar Filipijnse en buitenlandse muntstukken en bankbiljetten worden tentoongesteld, het “Archdiocese of Manila Museum” over de geschiedenis van de Katholieke Kerk in de Filipijnen en het “San Agustin Museum” in Intramuros met een verzameling olieschilderijen van heilige en andere religieuze objecten. Vraag gratis een offerte aan

Manila Ocean Park – leuk voor het hele gezin!

Als je tijdens de vakantie met je gezin in Manilla verblijft, is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het Manila Ocean Park. Gelegen achter de Quirino Bandstand in Rizal Park, op een steenworp afstand van het Manila Hotel en op loopafstand van Intramuros vind je hier een nieuwe, nog groeiende, attractie voor het hele gezin!

Bij binnenkomst in de centrale hal zie je allereerst een aantal moderne winkeltjes en restaurantjes zoals o.a. Starbucks. Dan kom je bij de entree van het Ocean Park. Op werkdagen geopend van 10.00 tot 19.00 uur en in het weekeinde van 9.00 uur tot 20.00 uur. Het eerste gedeelte van het “park” (eigenlijk een vreemde naam want je zou het beter een aquarium kunnen noemen) is het regenwoud, compleet met waterval en en bassin met “aaibare” waterdieren. Binnen vind je diverse zalen met allerlei interessante aquaria. Je ziet er prachtig gekleurde koralen, vissen die in de Filipijnen voor consumptie worden gevangen, diepzeevissen, gigantische roggen en haaien. En natuurlijk de 25 meter lange glazen tunnel waar je je op de bodem van de zee waant terwijl kleurrijke vissen en haaien om je heen zwemmen.

Alsof dat nog niet genoeg is kun je bij de uitgang van het park (tegen betaling) een tochtje maken bóven de waterbassins in een boot met glazen bodem. Zo zie je de haaien, roggen en andere vissen (én de bezoekers in de glazen tunnel) ook van de bovenkant.

Geschreven door Dirk, Azië-specialist

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen