Top 5 luxe hotels op Luzon

De 'Presidential Suite' in Shangri-La Makati
De 'Presidential Suite' in Shangri-La Makati

Leven als een god in de Filipijnen? Dat hoeft niet veel te kosten. Doordat het prijsniveau in de Zuid-Aziatische archipel erg laag ligt, kun je voor prijzen van betrekkelijk laag niveau genieten van luxe op het allerhoogste niveau. De Filippini's hebben gastvrijheid zeer hoog in het vaandel staan en bieden ook vrijwel alles aan dat ze hebben. Ook in de absolute top der hotels is dit zeer gebruikelijk en kom je werkelijk niets te kort. Luxe ten top! Wij hebben de meest luxe hotels van het eiland Luzon uitgezocht.

Heb je weinig kennis van Filipijnen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

5. The Peninsula, Makati. 

Het prachtige eiland Luzon heeft veel moois te bieden. Het kloppende hart van het eiland, en heel de Filipijnen, is natuurlijk de hoofdstad Manilla. Deze gigantische stad is tevens het kloppende hart voor de luxe hotels. Hier vind je veel van de meest veelzijdige verwennerijen op hotelgebied. Een van de beste hotels van Manilla is ongetwijfeld 'The Peninsula'. Deze hotelketen heeft een vestiging in veel wereldsteden zoals Parijs, New York, Shanghai en dus ook Manilla. De kamers zijn strak, stijlvol en luxueus vormgegeven. Kosten noch moeite zijn bespaard om de kamers die verfijnde twist te geven. Elke kamer heeft een prachtig uitzicht over de deelstad Makati. Zie je vanuit je kamer een plek waar je naartoe wilt, dan kun je in een van de Mercedessen of Jeepney's van het hotel stappen en er heen gaan. Zijn deze vervoersmiddelen nog te min voor je? The Peninsula in Manilla heeft haar eigen helikopterplatform. 

De 'Peninsula suite' de meest luxe kamer van het hotel
De 'Peninsula suite' de meest luxe kamer van het hotel

4. Shangri-La Makati

Midden in Makati, het moderne zakencentrum van Manilla, ligt het Shangri-La hotel. Dit is een oase van rust midden in de chaotische drukte. Veel van de beste winkelcentra van de stad zijn op loopafstand en ook voor de culturele uitstapjes ben je geen uren te been. Treed binnen in de grootse lobby met indrukwekkende marmeren vloer om vervolgens met de lift tot grootse hoogte te komen. Helemaal boven, in de 'Presidential suite', vind je vervolgens 312 vierkante meter aan pure luxe met een adembenemend uitzicht over de miljoenenstad. Deze suite is het beste wat Makati Shangri-la te bieden heeft. Dat wilt echter niet zeggen dat de overige suites ondermaats zijn. In tegendeel zelfs. Ook hier is luxe het kernwoord en zul je elke nacht weer uitgerust wakker worden, klaar om die megastad te verkennen.

De lobby
De lobby
Vraag gratis een offerte aan

3. Camp John Hay

Ook buiten Manilla kun je prima terecht voor ultieme luxe. Even heerlijk weg uit het drukke stadsleven en ultiem tot jezelf en de natuur komen. Dat kan onder andere bij Camp John Hay. Hier kun je ontspannen lodges huren aan de rand van het bos. De lodges zijn gebouwd met heel veel hout en doen aan als een gezellige blokhut; maar dan wel een luxe blokhut met alle denkbare gemakken. Overdag kun je die heerlijke frisse boslucht opsnuiven terwijl je geniet van een ontspannen maar competitief potje golf. In de avond kun je vervolgens weer opladen in het uitstekende restaurant welke niet alleen lokale maar ook Japanse en Chinese specialiteiten aanbiedt. Camp John Hay wordt geroemd om haar kindvriendelijkheid. Er is genoeg te doen voor elke leeftijd. Zo is er een vlindertuin, zijn er paarden voor de kids om op te rijden en kunnen de tieners oorlogje spelen met paintballgeweren.

Camp John Hay
Camp John Hay

2. Raffles

Voor de nummer twee in deze lijst moeten we weer terug naar de hoofdstad Manilla. In Makati ligt namelijk een van de beste hotels van Manilla en misschien wel van heel de natie. Raffles heeft een haast legendarische reputatie voor gastvrijheid en hierom meerdere prijzen en awards in ontvangst mogen nemen. Het hotel heeft in totaal 280 kamers waarvan 32 worden aangeduid als suite. De 'gewone' kamers zijn in de regel al luxer dan een gemiddeld huis. Echter zijn het de suites die tot de absolute verbeelding spreken. Stijlvolle kamers ontworpen om ultieme rust en comfort uit te stralen. De suites zijn ruim van opzet met aparte woon- en eetkamers. De grote ramen geven een indrukwekkend uitzicht over de stad wat bijna niet kan vervelen. Datzelfde geldt voor de unieke schilderijen aan de muur, geïnspireerd door de lokale kunsten en stijlen.

De lobby van Raffles
De lobby van Raffles

1. The Farm at San Benito

Er is op Luzon echter geen enkele plaats welke het woord 'genieten' beter representeert dan The Farm at San Benito. The Farm is alles wat je verwacht van een Aziatisch wellnesscentrum en meer. De spa wordt omringd door een dichtbegroeid, prachtig groen, tropisch bos welke de gasten voorziet van frisse lucht, privacy en rust. Tussen de bomen in vind je de beste arrangementen op het gebied van wellness. Van fijne zoutbaden tot voetenbaden met magnetische klei. Alles wat maar te maken heeft met wellness en gezondheid zul je hier aantreffen. Niet alleen deze bijzondere spa arrangementen maar ook de verfijnde keuken en de zeer comfortabele kamers dragen bij aan het ultieme genot. The Farm heeft een aantal unieke villa's, voorzien van alle denkbare voorzieningen en faciliteiten. The Farm at San Benito heeft vele prijzen in ontvangst mogen nemen wat betreft haar uitstekende wellness en luxe. Er wordt beloofd dat niet alleen je lichaam weer gezond naar buiten stapt, ook je ziel.

Een van de villa's
Een van de villa's

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen