Beste reistijd Filipijnen: vliegtijd en beste maand

Tropisch strand op de Filipijnen
Tropisch strand op de Filipijnen

De Filipijnen is een verzameling van circa 7.100 eilanden met een totale lengte van 1.900 kilometer lang. In totaal zijn er ongeveer 1.000 eilanden bewoond en velen kennen een grote diversiteit aan natuur, bezienswaardigheden en de mooiste stranden. Lees hieronder wat de beste reistijd is voor deze prachtige bestemming. 

Heb je weinig kennis van Filipijnen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De beste reistijd voor de Filipijnen in het kort weergegeven:

Seizoen Maanden Soort Temperatuur Neerslag Reisdoel
Hoogseizoen November - juni Droog 29 - 31 graden 6 - 60 mm Rondreis/
strandvakantie
Tussenseizoen Mei + november Overgang 30 - 31 graden 101 - 200 mm Rondreis/
natuur
Laagseizoen Juni - oktober Regen 31 - 38 graden +200 mm Natuur

De vliegtijd
Er zijn vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naar de Filipijnen, je moet altijd minstens één tussenlanding maken. Doordat er minstens één tussenlanding plaatsvindt is de vliegtijd erg veranderlijk. Vanuit Amsterdam Schiphol naar Manilla, met één tussenlanding, is de vliegtijd circa 15 uur en 30 minuten. Boek je een vlucht met meerdere tussenlandingen of een langere overstap, dan kan de vliegtijd al snel oplopen tot zo'n 20 uur. Naast Manilla is er nog een andere luchthaven op de Filipijnen: Davao. Vliegen naar de luchthaven van Davao duurt een stuk langer dan naar Manilla. De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Davao is gemiddeld 15 tot 20 uur, met één à twee tussenlandingen. Ga jij op vakantie naar een eiland waar niet op gevlogen wordt? Houd er dan rekening mee dat je per boot of binnenlandse vlucht verder reist. Ook handig om te weten is het tijdverschil tussen Nederland en de Filipijnen. In de zomertijd is het op de Filipijnen zes uur later en in de wintertijd zeven uur later.
De Bangka's, het typische vervoer in de Filipijnen
De Bangka's, het typische vervoer in de Filipijnen
Vraag gratis een offerte aan

Het klimaat

De Filipijnen heeft een tropisch klimaat. Het weer wordt daarbij sterk bepaald door het droge seizoen, de Amihan (tevens seizoen met passaatwinden) en het regenseizoen, de Habagat. Beiden seizoenen hebben zo hun voordelen. Het droge seizoen loopt van oktober tot en met juni. Tijdens deze maanden kent het land tropische temperaturen in combinatie met weinig neerslag. Vooral in de maanden december tot en met februari komen er koelere temperaturen voor. De gemiddelde temperatuur is dan ongeveer 29 graden. De temperaturen kunnen de maanden daarna oplopen tot zo'n 38 graden. Het regenseizoen start daarna en loopt van juni tot en met oktober. Er is in deze periode ook kans op tyfoons.

Wolken boven het strand
Wolken boven het strand


Beste reistijd

De beste reistijd voor de Filipijnen zijn de maanden november tot en met juni, ook wel het droge seizoen genoemd. Wil je niet de grote hitte opzoeken dan is dit een goede periode. Er is hierbij een tussenseizoen en hoogseizoen. Het tussenseizoen is net na het regenseizoen in november. Het hoogseizoen is dan nog niet begonnen waardoor de prijzen wat voordeliger zijn. In het hoogseizoen, dat van november tot en met juni loopt, zijn de meeste delen van het land droog en hangt er een aangename temperatuur. In deze periode lopen de prijzen wel weer wat op. Het laagseizoen loopt gelijk aan het regenseizoen: van juni tot en met oktober. Er valt veel regen in deze periode, waardoor het geen ideale reistijd is. Toch heeft deze periode ook zijn voordelen. De prijzen zakken enorm en de natuur is door de regen op haar mooist. De rijstvelden zijn veel groener, watervallen stromen harder en de bergen en bossen ogen nog mooier. Dus ben jij een echte natuurliefhebber? Bezoek de Filipijnen dan net na of tijdens het regenseizoen. Er dient wel rekening mee gehouden te worden dat het reizen wat lastiger kan gaan door de grote hoeveelheid regen. 

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen